dhmarxeio ilioupolis5
 
Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο «Διαμορφώσεις Προσβάσεων ΑμεΑ σε Δημοτικές Οδούς και Πεζοδρόμια Δήμου Ηλιούπολης», δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος.
 
Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
 
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η διασφάλιση της ανεμπόδιστης και ασφαλούς πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία σε σειρά σημείων του Δήμου Ηλιούπολης.
 
Περιλαμβάνει δε την ανακατασκευή παλιών πεζοδρομίων με τη δημιουργία ελεύθερης ζώνης όδευσης τυφλών καθώς και την κατασκευή ραμπών, οι οποίες θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένες στα πεζοδρόμια.
 
Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες σε τμήματα των Λεωφόρων: Μαρίνου Αντύπα, Σοφοκλή Βενιζέλου, Αλεξάνδρου Παναγούλη, Ανδρέα Παπανδρέου, Πρωτόπαππα και Δημοκρατίας.
 
Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ηλιούπολης και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
.

valassopoulosgrafeio

Το κράτος και την περιφέρεια Αττικής κάλεσε ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος να στηρίξουν με αναπτυξιακά προγράμματα την τοπική αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της Εξυπνης Πόλης σημειώνοντας την τεράστια εξοικονόμηση πόρων που μπορούν να πετύχουν.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ηλιούπολη με τίτλο «SUN CITY, Ηλιούπολη, SMART CITY, Εξυπνη Πόλη» παρουσίασε ένα μεγάλο παναττικό ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο κ. Σκούτας Παναγιώτης Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, η κα Κατερίνα Μπούμπα εκπρόσωπος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, ο κ. Δερμιτζάκης Γιάννης εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και Γ.Γ. Δημοσίων Έργων του ΕΣΠΑ, ο κ. Βαλελής Αρτέμης Γ.Γ. Πληροφοριακών συστημάτων και διοικητικής υποστήριξης, η κα Στεφανοπούλου Εφη εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Καλογερόπουλος Δημήτρης Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, ο κ. Αθανασιάδης Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Πατσαβός Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης Αττικής εκπρόσωπος της κας Δούρου, ο δήμαρχος κ. Ι. Σταθόπουλος και όλοι οι αντιδήμαρχοι Αγίας Παρασκευής και μέλη δημοτικών αρχών - εκπρόσωποι πολλών δήμων της Αττικής.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος παρουσίασε το όραμα της Εξυπνης Πόλης, την προσπάθεια που καταβάλλει η δημόσια διοίκηση για μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη, εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων και για την συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα στην εξοικονόμηση των πόρων υπογράμμισε την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηλιούπολη για την εγκατάσταση έξυπνου φωτισμού και την αντικατάσταση των λαμπτήρων της πόλη που θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους μέχρι και 60%.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους πολιτειακούς παράγοντες να συμβάλουν σ΄αυτήν την προσπάθεια, καθώς όπως είπε, αποτελεί πρωτοποριακό μοντέλο που θα ανοίξει νέους δρόμους για την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική συμπεριφορά των δήμων.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αγγελος Δημητρόπουλος ο οποίος έκανε μια πλήρη περιγραφή των παράλληλων επιμέρους εφαρμογών που λειτουργούν στην Ηλιούπολη στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την κατάκτηση του οράματος της Εξυπνης Πόλης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:

Στο Πρώτο τοπικό Δημοτικό Social Media με την ονομασία Mev ( Municipality Electronic Village).
Στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Ηλιούπολης.
Στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Πληροφόρησης Επιβατών για Δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας και Οδηγών για Διαθέσιμες Θέσεις Στάθμευσης.
Στο ανανεωμένο και πρωτοποριακό site του Δήμου Ηλιούπολης με εφαρμογή για το κινητό.
Στις οθόνες ενημέρωσης που λειτουργούν στα ΚΕΠ και τώρα μπαίνουν και στο Δημαρχείο.
Στο Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του Δήμου Ηλιούπολης GIS.
Στον Πενταψήφιο αριθμός 15377 για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και για την Δημοτική Αστυνομία και στο σύστημα e-citizen για την διαχείριση των αιτημάτων.
Στο ειδικό σύστημα προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. στο site του Δήμου.
Στην δημιουργία τριών νέων ξεχωριστών ιστοσελίδων για τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.
Στην απ’ ευθείας ηλεκτρονική επικοινωνία του κάθε δημότη με τον Δήμαρχο (shat), για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην πόλη.
Στην ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην Ψηφιοποίηση του αρχειακού υλικού του Δήμου.
Στις ενεργειακές παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια, σχολικά συγκροτήματα, δημοτικά γυμναστήρια, δημοτικό κολυμβητήριο κ.λπ.
Στην εγκατάσταση λαμπτήρων έξυπνου φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στους δημόσιους χώρους.
Στην εγκατάσταση ηλεκτρονικής αντλίας καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου, με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης και της ρύπανσης του περιβάλλοντος
Στην εγκατάσταση μετρητών ακτινοβολίας από την κινητή τηλεφωνία
Στην Συμμετοχή στο κίνημα της Ηλεκτροκίνησης, με την εγκατάσταση σταθμού φόρτωσης συσσωρευτών στο κέντρο της πόλης.
Στην λειτουργία γραφείου που παρέχει συμβουλές στους δημότες για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στην ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών για τους μαθητές και τους πολίτες.
Και στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινάκων στους δρόμους της πόλης για την έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Η ποικιλία των εφαρμογών στην κυριολεξία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση όλων των εφαρμογών Εξυπνης Πόλης της Ηλιούπολης, από τις ίδιες τις εταιρείες που τις κατασκεύασαν και τις συντηρούν, όπου σ΄αυτές οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν όλες τις δυνατότητές τους και πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, εταιρείες εφαρμογών πληροφορικής που βρίσκονται στην πρωτοπορία και τη αιχμή της τεχνολογίας, παρουσίασαν νέα συστήματα που αναπτύσσονται στις πόλεις και που βελτιώνουν σε εντυπωσιακό βαθμό την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Την Ημερίδα έκλεισε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Κίμωνας Παπαγεωργίου ο οποίος παρουσίασε τα οφέλη των πολιτών από μία Έξυπνη Πόλη.

SEFTELIS DS HLIOUPOLIS

Σημαντική παραίτηση από την Παράταξη του Δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου, αφού αργά το βράδυ της Πέμπτης και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του, Πρόεδρος του Δ.Σ., Κώστας Σεφτελής, υπέβαλε την παραίτησή του!

Στη δήλωση παραίτησης θέτει ζήτημα «δημοκρατικής λειτουργίας» του Δήμου, από την πλευρά της Διοίκησης - αποκλεισμός ενημέρωσης προσώπων και παρατάξεων - με αφορμή, την κατάργηση τριών ειδικοτήτων της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Ο κ. Σεφτελής, παραιτούμενος, τόσο από την Παράταξη «Πρώτα, η Ηλιούπολη», όσο και από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει σαφές ότι, μέχρι το τέλος της θητείας του θα συνεχίσει να είναι ενεργός δίπλα σε όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης και θα ψηφίζει θετικά όλα τα θέματα που θα προτείνει η Διοίκηση, ακόμα και αυτά που θα διαφωνεί, εκφράζοντας και τεκμηριώνοντας την διαφορετική του άποψη για αυτά.

«Είναι στιγμές που νιώθεις την απόλυτη μοναξιά όταν πρέπει να πάρεις μια μεγάλη απόφαση.

Με το χέρι στην καρδιά λοιπόν και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι σε όλες της Δημοτικές Παρατάξεις, στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στους συμπολίτες μου, παραιτήθηκα από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και από μέλος της Παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος.

Τους θεσμούς πρέπει να τους υπηρετούμε με σεβασμό!

Στη χώρα μας που γκρεμίζονται τα πάντα στο βωμό του προσωπικού συμφέροντος, το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω στη συγκεκριμένη στιγμή είναι να μην αποδεχτώ την απαξίωση των Δημοτικών Παρατάξεων και του θεσμού του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλή συνέχεια στους πάντες και ειδικά σε αυτούς που εξακολουθούν να ονειρεύονται ένα καλύτερο κόσμο!», επισημαίνει.

Η δήλωση παραίτησης

"Κύριε Προεδρεύοντα

Κυρίες & Κύριοι συνάδελφοι,

Αρχικά να πω, πως σε ότι αφορά στην ουσία του θέματος, έχοντας πλέον σφαιρική εικόνα για το θέμα, κάνω έκκληση σε όλες τις Παρατάξεις να μην λάβουν υπόψη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και να προχωρήσουμε σε ομόφωνο ψήφισμα στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης.

Ο λόγος, που ζήτησα να παρέμβω στη συζήτηση, είναι γιατί θεωρώ πως ο τρόπος χειρισμού του συγκεκριμένου θέματος δημιούργησε κατ’ εμέ μείζον θέμα, που αφορά στη δημοκρατική μας λειτουργία και στην αντιμετώπιση των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, με βάση τις αρχές της ισότητας και της διαφάνειας.

Η διοίκηση του Δήμου, έκρινε πως για ένα πολύ σοβαρό θέμα της πόλης μας, της σχολικής κοινότητας και ειδικά των μαθητών και των οικογενειών τους που είναι η κατάργηση τριών ειδικοτήτων της Γ΄ Λυκείου του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης, έπρεπε να το αντιμετωπίσει με τη συνδρομή μόνο δύο Δημοτικών Παρατάξεων, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Παράταξης «Ηλίου Πόλη – Ανθρώπινη Πόλη», αφού δεν κλήθηκαν, εξ όσων γνωρίζω και όπως ακούστηκε εδώ, έστω για μία απλή ενημέρωση οι υπόλοιπες πέντε δημοτικές παρατάξεις.

Κρίθηκε επίσης, πως θα συνεισέφερε «θετικά» στην αποτελεσματικότητα των κινήσεων, που αποφασίστηκαν, να μην ενημερωθεί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, ούτε ο υποφαινόμενος, όχι ως πρόσωπο, αλλά με τη θεσμική μου ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προφανώς και είναι αναφαίρετο δικαίωμα της διοίκησης, ο τρόπος και τα μέσα που θα επιλεγούν για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα.

Αυτό είναι κατανοητό, σεβαστό και τελικά αποδεκτό.

Αυτό όμως που προσωπικά με υπερβαίνει και δεν μπορώ να αποδεχτώ, ως Προέδρος του Δημοτικού μας Συμβουλίου, (του ανώτατου δηλαδή οργάνου του Δήμου μας), είναι η μη αντιμετώπιση του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων με τις αρχές της ισοτιμίας, της διαφάνειας και της δημοκρατικής λειτουργίας, που πρέπει να μας διέπει, όπως δεν μπορώ να αποδεχτώ και την απαξίωση του θεσμού του Προέδρου του σώματος.

Θεωρώ δε, πως σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως είναι η κατάργηση των τριών ειδικοτήτων στην τελευταία τάξη του ΕΠΑΛ και ενώ έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, ανατρέποντας πολλά στη ζωή πολλών οικογενειών, θα ήταν αναγκαίο, θα ήταν χρήσιμο, να γίνει υπόθεση του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων και κατ’ επέκταση όλης της τοπικής κοινωνίας, ειδικά τώρα που είναι πολλοί «πονηροί» οι καιροί και που απαιτείται ενότητα και συσπείρωση.

Επίσης, με λύπη μου διαπίστωσα, ότι λίγες μέρες μετά, στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος για την ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου, δεν ανακοινώθηκαν ως παρευρισκόμενοι ο κ. Ευσταθίου και η κ. Πίκουλα που ηγούνται δημοτικών παρατάξεων, όπως και ο κ. Πανταζόπουλος Δημήτρης, ο οποίος μάλιστα συνόδευε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου του το οποίο και συμμετείχε στη γιορτή.

Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, την οποία εγώ αδυνατώ και δεν προτίθεμαι ούτε να παρακολουθήσω ούτε να αποδεχτώ.

Για το λόγο αυτό και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σας, υπερασπιζόμενος τις παραπάνω αρχές και θεσμικές λειτουργίες, σας γνωστοποιώ την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που μου εμπιστευτήκατε ο Δήμαρχος, η Παράταξη μου και η αντιπολίτευση για 25 μήνες.

Δυστυχώς τις παραπάνω απόψεις μου, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να εκθέσω στη δημοτική μας ομάδα, της οποίας οι συνεδριάσεις είναι πλέον σπάνιο φαινόμενο στους τελευταίους 12 μήνες.

Για το λόγο αυτό, όπως και για άλλους που δεν είναι της παρούσης να αναφέρω, παραιτούμαι και από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», της οποίας είχα την τιμή να είμαι από τα πρώτα ιδρυτικά της μέλη.

Επειδή στο επόμενο διάστημα θα ακούσετε πολλά για μένα, πολιτικού ή μη πολιτικού περιεχομένου (εξάλλου αυτό ήταν και είναι σύνηθες φαινόμενο και πρακτική της λειτουργίας του υπό κατάρρευση πολιτικού μας συστήματος) και επειδή έχω μάθει στην πολιτική, όπως και στην ίδια τη ζωή, να κοιτάω κατάματα την πραγματικότητα και να λειτουργώ και να αποφασίζω με ρεαλισμό και αυτογνωσία,

Δηλώνω:

Ότι η μοναδική μου φιλοδοξία, ως ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου, είναι η συμβολή μου ισότιμα με όλους εσάς και κυρίως με τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της πόλης μας, που συνεχίζουν να γνωρίζουν την απαξίωση, χωρίς καμία απολύτως δεύτερη σκέψη, παρά μόνο να οικοδομήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον για όλους και ειδικά για τη δοκιμαζόμενη νέα γενιά.

Άρα, γίνεται αντιληπτό, ότι οι αποφάσεις μου αυτές, δεν είναι αποφάσεις φυγής. Είναι αφετηρία για ακόμα περισσότερη προσωπική ενεργοποίηση και προσφορά.

Επίσης, κοιτώντας στα μάτια, όλους τους φίλους και τις φίλες, που και στις δύο τελευταίες εκλογές, με επέλεξαν και με εξέλεξαν πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο και που στο διάστημα αυτό σφυρηλατήσαμε σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας, να τους δηλώσω ότι:

Αυτές οι αποφάσεις μου είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις αρχές μας και με τις διακηρύξεις μας.

Μέχρι το τέλος της θητείας μου θα συνεχίσω, όπως προ είπα, με περισσότερη ένταση και πάθος, να είμαι ενεργός δίπλα σε όλους τους συμπολίτες και στην κοινή μας προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.
Θα ψηφίζω θετικά όλα τα θέματα που θα προτείνει η διοίκηση, ακόμα και αυτά που θα διαφωνώ, εκφράζοντας και τεκμηριώνοντας την διαφορετική μου άποψη για αυτά.

Πιστεύω πως για εσάς συνάδελφοι και συναγωνιστές και ειδικά όσοι ηγείστε της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη», αντί να αναγνώσετε την απόφαση μου ως χτύπημα στην καρδιά της «δημοκρατικής παράταξης» ή να την ερμηνεύσετε με λανθασμένο τρόπο, να το δείτε ως μία καλή ευκαιρία να γίνουν όλες αυτές οι διορθώσεις που είναι απαραίτητες, σε πολιτικές αλλά και σε προσωπικές συμπεριφορές, ώστε να επανακτηθεί η χαμένη επικοινωνία και η σχέση με τους πολίτες.

Τέλος, προκειμένου να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου μας, προτίθεμαι την παραίτησή μου να την καταθέσω και τυπικά, αφού υπογράψω πρώτα όλες τις αποφάσεις της σημερινής μας συνεδρίασης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σας ζητάω να κρίνετε με επιείκεια τα όποια λάθη μου στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου του σώματος και σας διαβεβαιώνω, πως δεν υπήρξε καμία απολύτως σκοπιμότητα από πλευράς μου.

Ζητάω συγνώμη από όσους και όσες αδίκησα στο πλαίσιο της διαδικασίας του συντονισμού των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού σας ευχαριστήσω όλους και όλες και τους 41 συναδέλφους για την άψογη συνεργασία που είχαμε pαρακαλώ το συνάδελφο μας τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Καλαντίδη να αναλάβει να προεδρεύσει και για το υπόλοιπο της αποψινής μας συνεδρίασης.

Σας ευχαριστώ!"

hlioupoli dimotiko symvoulio

Σημαντικές αποφάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηλιούπολης κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης.

Με την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης σε δύο προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχει απλωθεί στην πόλη, έτσι ώστε κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης που έχει ανάγκη να μη μείνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη.

Η πρώτη αφορά στην παροχή Βασικών Αγαθών για τις κοινωνικές δομές του δήμου, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο με προτεινόμενη δημόσια δαπάνη 243.360,00€. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει τη στελέχωση των παραπάνω Δομών με προσωπικό για την λειτουργία τους στο πλαίσιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.  Προβλέπονται δύο νέες θέσεις εργασίας για κάθε Δομή.  Πέραν του κόστους αυτού, θα καλυφθεί από τη χρηματοδότηση  μέρος και των λειτουργικών εξόδων.

Η δεύτερη αφορά την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στην Ηλιούπολη, που θα υποστηρίζει το δήμο στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών µε όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και τις Υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο, καθώς και στην παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ευπαθών ομάδων.

Επίσης όπως σε κάθε σχεδόν Δημοτικό Συμβούλιο και σ’ αυτήν την συνεδρίαση, αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε πλήρη ένδεια προκειμένου αυτές να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα ή να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο επίπεδο διατροφής.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διεξαχθεί το Διεθνές Συνέδριο για την Παγκόσμια Ειρήνη υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης που εδρεύει στον Δήμο Ηλιούπολης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2016 στην Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης το οποίο τυγχάνει θετικής αποδοχής από τους Διεθνείς φορείς, όπως τον ΟΗΕ, το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης(Γενεύη), το Ίδρυμα ΝΟΜΠΕΛ (Στοκχόλμη), την UNESCO, την UNICEF, την Ύπατη Αρμοστεία UNHCR, ΤΟΝ Ερυθρό Σταυρό κ.α. και θα παρευρεθούν μεγάλος αριθμός προσωπικοτήτων και δημοσιογράφων και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αναδείξουμε τον Δήμο μας σε Κέντρο Παγκόσμιας Ειρήνης και Πολιτισμού.

smart city ilioupoli

Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: SUN CITY – SMART CITY, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ, με σκοπό να παρουσιάσει το όραμα της Εξυπνης Πόλης, τις νέες τεχνολογίες που θα ανοίξουν νέους δρόμους στη ζωή και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και τις εφαρμογές που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ηλιούπολη.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο Δημοτικό Θέατρο, στο Δημαρχείο Ηλιούπολης το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  2016 , ώρα 10:00 π.μ.

                              Πρόγραμμα Ημερίδας

⌲ Χαιρετισμός Δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου

⌲ Χαιρετισμός Αντιδημάρχου υπεύθυνου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηλιούπολης Άγγελου Δημητρόπουλου.

Παρουσίαση Έξυπνων Εφαρμογών στον Δήμο Ηλιούπολης

⌲ Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Παιδικών Σταθμών και ΚΑΠΗ
Πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Κοιμητηρίου
Πιλοτικό Σύστημα realtime παρακολούθησης κατανάλωσης 
Νερού και Ρεύματος
Ηλιόπουλος Δημήτρης, Test Computers

⌲ Πρόγραμμα Διαχείρισης Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων «Νοιάζομαι»
Στασινόπουλος Κώστας, Εμπορικός Διευθυντής Intellisoft

⌲ Application για smartphones 
Ζίβας Κώστας, Singleton apps

⌲ Municipality Electronic Village
Πλατφόρμα Κοινωνικής Δικτύωσης Ηλιουπολιτών
Παπατριανταφύλλου Γιώργος, Creator of MEV

⌲ e-citizen: Πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων πολιτών
Φαρμάκης Παντελής, Διευθύνων ΣύμβουλοςComputerLink

⌲ Ολοκληρωμένο σύστημα πληροφόρησης επιβατών για δρομολόγια  Δημοτικής Συγκοινωνίας, και οδηγών για διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στους Δήμους Βύρωνα και Ηλιούπολης
Κακαβάς Βάϊος, Head of Public Sector Division AMCO S.A.   

Έξυπνη Πόλη: Τεχνολογικές εξελίξεις και καλές πρακτικές

⌲ Real time GIS – Simulation και έξυπνες πόλεις.
Γεώργιος Στούμπης,  Εργαστήριο Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πειραιά

⌲ Κτίζουμε εξυπνότερες πόλεις – Συμβάλλουμε στην ποιοτικότερη διαβίωση  των πολιτών.
Γ. Λαγογιάννης, Senior Product Manager Intracom Telecom

⌲ Έξυπνες και συνδεδεμένες Πόλεις: Λύσεις και καλές πρακτικές
Νίκος Λαμπρογεώργος, Senior  Account Manager
Δημόσιου Τομέα Ελλάδας και Κύπρου CISCO

⌲ Αστικός Φωτισμός ως πυλώνας δικτύωσης Έξυπνης Πόλης. Προοπτικές ποιοτικής και ενεργειακής αναβάθμισης.
Δημήτριος Νικολάου Τεχνικός Διευθυντής ILS Innovative Lighting Systems

⌲ Οφέλη των πολιτών από μία Έξυπνη Πόλη
Παπαγεωργίου Κίμων, Τεχνικός Σύμβουλος Δημάρχου Ηλιούπολης

Ερωτήσεις – Συζήτηση

valasopoulos
Με το τίτλο «Μια παραίτηση θα έκανε καλό στον κ. Πατούλη» ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού απαντάει στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ ως εξής:

Ο κ. Πατούλης για ακόμα μια φορά δεν δίνει καμία απάντηση στην ουσία των θεμάτων που ετέθησαν αλλά κατά την προσφιλή του τακτική «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» μιλώντας γενικά και αόριστα.

Επειδή πράγματι «κανένας από εμάς δεν προέκυψε από παρθενογένεση», θα του θυμίσω ότι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ευλογούσε τα Ζάππεια 1,2,3…κτλ. του κ. Σαμαρά ο οποίος όχι μόνο υπονόμευσε ως αντιπολίτευση τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά υπέγραψε χειρότερο μνημόνιο από το πρώτο.

Ο κ. Πατούλης αναφέρεται και στον Καλλικράτη και θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει. Προφανώς επειδή είναι πολυπράγμων δεν γνωρίζει σε βάθος τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί πρέπει να ξέρει ότι:
➢    Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 
➢    Ο Καλλικράτης είναι ένας σημαντικός νόμος που βεβαίως θέλει βελτιώσεις (χωροταξικές και αντιγραφειοκρατικές) δεν παύει όμως να αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ας θυμηθεί καλύτερα τη δική του Κυβέρνηση με Υπουργό τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που όχι μόνο δεν τόλμησε να προχωρήσει στις συνενώσεις των Ο.Τ.Α. (παρά την ομόφωνη τότε απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ) αλλά με τις αποφάσεις του και τους διορισμούς του γύρισε αρκετά χρόνια πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα.

Η ενότητα των θεσμών δεν υλοποιείται με γενικόλογες εξαγγελίες και παρεμβάσεις σ’ όλα τα θέματα.
Θέλει στρατηγική, επιλογή στόχων, συμμαχίες και το σημαντικότερο, ενότητα των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό ο κ. Πατούλης δεν το πέτυχε ούτε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Με ανύπαρκτη αντιπολίτευση παίζει το δικό του προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς ως εφαλτήριο για τη διεκδίκηση άλλων πολιτικών θέσεων.

Αποτελεί το καλύτερο δώρο για την Κυβέρνηση που μπορεί και περνάει τους σκληρότερους νόμους κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς αντίδραση.

Σε σχέση με τη «συλλογή φαρμάκων» που αναφέρεται, τουλάχιστον πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτά που λέει όταν απαιτεί από τους Δημάρχους να του στείλουν και ευχαριστήριες επιστολές γι’ αυτά!

Να του θυμίσω, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δεν περίμενε τα λιγοστά φάρμακα του κ. Πατούλη.

Τέλος, να του θυμίσω ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν ρύθμισε ποτέ τα χρέη του με ειδικές τροπολογίες στη Βουλή (από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση) αλλά αγωνίστηκε μόνος του για την εξυγίανση και πέτυχε! 

Σε σχέση με τα περί παραλογισμού , του τα επιστρέφω γιατί σε παραλογισμό έχει οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ίδιος και οι κοσμοπολίτες συνεργάτες του.

Επιτέλους , διατυπώστε συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση , αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις και συγκροτήστε ένα μέτωπο ενότητας για την Τ.Α. που κινδυνεύει από τους ερασιτέχνες που τη διοικούν.

Εάν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης
Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.

hlioupoli ix tafros

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς - Πώς κατέληξε στην τάφρο του αντιπλημμυρικού έργου στη Σοφοκλή Βενιζέλου

Στην τάφρο του υπό κατασκευή συλλεκτήριου αγωγού Σ2 έπεσε ένα αυτοκίνητο το βράδυ της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη στην Ηλιούπολη, στη συμβολή των οδών Ζωσίμου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Ευτυχώς, όπως αναφέρει cityofilioypolis, δεν τραυματίστηκε κανείς και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αυτοκίνητο στο οποίο δεν επέβαινε κανείς, τσούλησε μόνο του από την οδό Ζωσίμου και κατέληξε στην τάφρο του αντιπλημμυρικού έργου στη Σοφοκλή Βενιζέλου που σε εκείνο το σημείο έχει αρκετά μέτρα βάθος.

Το αντιπλημμυρικό έργο αφορά στην κατασκευή του βασικού συλλεκτήριου αγωγού Σ2, μήκους 1400 μ., που ακολουθεί τη Λεωφόρο Σοφόκλη Βενιζέλου, συνεχίζει περιμετρικά της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, και θα συμβάλλει στον κεντρικό αγωγό Σ3, μήκους 2650 μ., που ακολουθεί τις οδούς Μαραθωνομάχων - Πάρου - Αθηνών - Μαρίνου Αντύπα - Πλαπούτα - Πιπίνου, διέρχεται από το Πάρκο Καλαβρύτων, και εκβάλλει σε κλειστή διαδρομή του ρέματος Πικροδάφνης.

Περισσότερα Άρθρα...