alimos marina

Την εγκυρότητα των τριών υποβληθεισών δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για περίοδο 40 ετών ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο πλαίσιο των όρων του διαγωνισμού, το Ταμείο καλεί τα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

ΑΒΙΑΡΕΠΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΓΙΩΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ

ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LAMDA DOGUS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ,

να υποβάλλουν βελτιωμένες οικονομικές προσφορές μετέχοντας στην ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction), η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Το e-Auction θα αξιοποιηθεί για πρώτη φορά σε διαγωνισμό παραχώρησης, καθώς μέσω αυτής της νέας αυτής στρατηγικής, το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την διαφάνεια της διαγωνιστικής του διαδικασίας. Ταυτόχρονα δημιουργεί ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον προσφορών προς όφελος του τελικού εσόδου για το Ελληνικό Δημόσιο.

alimos thalassa

Η σορός μιας γυναίκα ανασύρθηκε από την θαλάσσια περιοχή του Αλίμου το πρωί της Δευτέρας (25/03).

Το πτώμα είχε σημάνει «συναγερμό» στο Λιμενικό, ενώ λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως ανήκει σε μια 90χρονη.

Οι συνθήκες του θανάτου παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.

Η σορός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ” Βούλας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

kondylis alimos

Η αγορά 78 πινάκων ζωγραφικής αξίας 369.700 ευρώ από τον Δήμο Αλίμου, μετά την παρέμβαση του  ΣΔΟΕ, τράβηξε την προσοχή και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, ο οποίος με την υπ΄ αριθμό Δ2018/1955 παραγγελία του, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, η πταισματοδίκης του 29ου Τμήματος που ανέλαβε τη διαδικασία, έστειλε στον Δήμο το με αρ. πρωτ. 97/18-2-19 έγγραφο, με το οποίο ζητάει τα στοιχεία ταυτότητας υπαλλήλων προκειμένου να κληθούν για να εξετασθούν ως μάρτυρες.

Όπως έγινε γνωστό, μετά και από τα δημοσιεύματα πολλών μεγάλων ιστοσελίδων της χώρας που αναδημοσίευσαν το αποκλειστικό ρεπορτάζ του alimosvoice.gr, ο Δήμος Αλίμου αγοράζει πίνακες ζωγραφικής δαπανώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε καν μια πινακοθήκη! Οι πίνακες αυτοί βρίσκονται συνήθως στοιβαγμένοι (!) στον 4ο όροφο του Δημαρχείου και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου.

Είναι μια επιλογή του κ.Κονδύλη, που εκτός του ότι έχει συζητηθεί πάρα πολύ αρνητικά στους κύκλους της τοπικής αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως θα κοστίσει πολιτικά στον ίδιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ακόμα και αν το ΣΔΟΕ καταλήξει ότι τα χαρτιά είναι σωστά, ακόμα και αν ο εισαγγελέας πει ότι κανένας νόμος δεν έχει παραβιαστεί, οι Δημότες του Αλίμου, στην πλειοψηφία τους, έχουν ήδη καταδικάσει πολιτικά όλη αυτή τη διαδικασία.

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί, ότι και σε άλλους γειτονικούς Δήμους, όπως αυτός της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης,υπάρχουν πρωτοβουλίες ανάδειξης έργων τέχνης, αλλά μόνο με δωρεές και κυρίως από δημότες που αχολούνται με την τέχνη.

Δείτε αποκλειστικά μόνο από το .gr, την εισαγγελική παραγγελία μέσα από την οποία ζητούνται τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων

alimosvoice

police plati

Η ληστεία έγινε το βράδυ του Σαββάτου (29.12.2018). Οι τρεις δράστες απείλησαν με όπλα την οικιακή βοηθό και "ξήλωσαν" το χρηματοκιβώτιο. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Αντιμέτωπη με τρεις ληστές βρέθηκε μία οικιακή βοηθός το βράδυ του Σαββάτου (29.12.2018), στον Άλιμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δράστες εισέβαλαν σε σπίτι, επί της οδού Γρηγορίου Αυξεντίου.

Με την απειλή όπλων και την χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν την Γεωργιανή οικιακή βοηθό και στη συνέχεια “ξήλωσαν” το χρηματοκιβώτιο, που ήταν κολλημένο στον τοίχο. Όλα αυτά την ώρα που οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσίαζαν...

Στη συνέχεια, οι ληστές, φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως περιείχε περίπου 30.000 ευρώ, κοσμήματα και ρολόγια. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Συνεργεία της σήμανσης έκαναν έρευνα στον χώρο, για τυχόν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των δραστών, ενώ η αστυνομία αναζητά υλικό από κάμερες ασφαλείας.

gianakopoulos alimos

Σε δυναμική ανοδική πορεία, έχοντας μεγάλη αποδοχή στους Αλιμιώτες, βρίσκεται ο «Αγώνας για τον Άλιμο», η δυναμική παράταξη του υποψήφιου Δημάρχου και καταξιωμένου τ. Αντιδημάρχου Αλίμου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου 

«Ο Αγώνας για τον Άλιμο, για έναν καλύτερο και πιο δυνατό Άλιμο, ξεκίνησε με ορμή», είπε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρώτη εντυπωσιακή σε συμμετοχή Αλιμιωτών εκδήλωση παρουσίασης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αγώνας για τον Άλιμο».

«Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς. Δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Μια δυνατή συμμετοχή μπορεί να κάνει τον Άλιμο πολύ καλύτερο. Προσωπικά δεν μένω απαθής. Το αντίθετο μάλιστα.

Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή για το καλό των συμπολιτών μου και σήμερα βγαίνω μπροστά ως επικεφαλής νεός δυναμικού συνδυασμού προκειμένου να αλλάξουμε τα πράγματα στον Άλιμο προς το καλύτερο.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πάντα υπάρχουν προβλήματα που ζητούν λύσεις», τονίζει με έμφαση, μεταξύ των άλλων ο Δημ. Γιαννακόπουλος και συνεχίζει:

«Ο τόπος που ζούμε, αναπνέουμε, εργαζόμαστε, δίνοντας τον αγώνα της καθημερινής μας επιβίωσης, είναι ο ίδιος τόπος που θα έπρεπε να μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ονειρευόμαστε.

Όμως οι λανθασμένες επιλογές της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια, εμπόδισαν κάθε αναμενόμενη για τους συνδημότες μας πρόοδο και ανάπτυξη με αποτέλεσμα σήμερα να αναζητούμε σοβαρές προτάσεις για την λύση τους, όπως η επένδυση του Ελληνικού, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, η διοίκηση με τις πολλές απευθείας αναθέσεις, τις μεγάλες σπατάλες για διοργάνωση εκδηλώσεων και εορτών, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, την έλλειψη μεγάλων έργων στο Δήμο, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών κ.α."

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

agonas gia ton alimo1

agonas gia ton alimo2

agonas gia ton alimo3

 

gianakopoulos alimos

«Ο Αγώνας για τον Άλιμο, για έναν καλύτερο και πιο δυνατό Άλιμο, ξεκίνησε», είπε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρώτη εκδήλωση παρουσίασης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Αγώνας για τον Άλιμο».

Η αίθουσα του Β' ΚΑΠΗ γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, δείχνοντας έτσι την αγάπη και την αποδοχή που έχει το πρόσωπο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι πολίτες με το δυναμικό τους παρών, πέρασαν ενθαρρυντικά μηνύματα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. 

Τον Υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε και παρουσίασε ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του περιγράφοντας εν συντομία την πολιτική διαδρομή και προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στα κοινά της πόλης. «Χαίρομαι που σας βλέπω σήμερα εδώ, χαίρομαι που βλέπω ενεργούς πολίτες. Εύχομαι ο Αγώνας για τον Άλιμο να κόψει πρώτος το νήμα και να επιβεβαιώσει έτσι το σύνθημά του», είπε.

Πριν καλέσει μάλιστα στο βήμα τον Υποψήφιο Δήμαρχο με αυθορμητισμό είπε: «Θείε σου εύχομαι καλή επιτυχία». Και αποκάλυψε έτσι ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αφού είναι ανιψιός του εξ αγχιστείας.

Το λόγο πήρε καταχειροκροτούμενος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Με πολλή χαρά, όρεξη και ευθύτητα παρουσίασε στους παριστάμενους την σημερινή εικόνα του Αλίμου, τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο αλλά και τα όσα ο ίδιος μπορεί να προσφέρει.

«Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς. Δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Μια δυνατή συμμετοχή μπορεί να κάνει τον Άλιμο πολύ καλύτερο. Προσωπικά δεν μένω απαθής. Το αντίθετο μάλιστα. Πάντα ήμουν στην πρώτη γραμμή για το καλό των συμπολιτών μου και σήμερα βγαίνω μπροστά ως επικεφαλής συνδυασμού προκειμένου να αλλάξουμε τα πράγματα στον Άλιμο προς το καλύτερο. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Πάντα υπάρχουν προβλήματα που ζητούν λύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Ο τόπος που ζούμε, αναπνέουμε, εργαζόμαστε, δίνοντας τον αγώνα της καθημερινής μας επιβίωσης, είναι ο ίδιος τόπος που θα έπρεπε να μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ονειρευόμαστε. Όμως οι λανθασμένες επιλογές της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια, εμπόδισαν κάθε αναμενόμενη για τους συνδημότες μας πρόοδο και ανάπτυξη με αποτέλεσμα σήμερα να αναζητούμε σοβαρές προτάσεις για την λύση τους».

Αναφέρθηκε σε καίρια σημεία όπως η επένδυση του Ελληνικού, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, την διοίκηση με τις απευθείας αναθέσεις, τις μεγάλες σπατάλες για διοργάνωση εκδηλώσεων και εορτών, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας, την έλλειψη μεγάλων έργων στο Δήμο, το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών κ.α.

alimoa gianak kaph omilia

Δεν έμεινε όμως στην κριτική και την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας. Παρουσίασε το πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα με τον «Αγώνα για τον Άλιμο» και έτσι έκανε και τα βαφτίσια της νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης που πήρε σάρκα και οστά και παρουσίασε το σήμα που θα την εκπροσωπεί. 

Ο «Αγώνας για τον Άλιμο» σήμερα εκτός από τις συστάσεις του, παρουσίασε και μερικές από τις δεσμεύσεις που θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα., για τις οποίες καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους. Αυτό επιβεβαίωσε ότι οι άξονες που έχει θέσει η νέα δημοτική Κίνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αφουγκράζονται τους Αλιμιώτες.

Την παρουσίαση και ομιλία διαδέχτηκε η κοπή της βασιλόπιτας και η ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά. Όσοι παρέστησαν και κλήθηκαν να παραλάβουν το κομμάτι τους, από μικροφώνου εξήραν το ήθος και τη στάση του Δημήτρη Γιανννακόπουλου και του ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία ο αγώνας του.

Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους τον επικεφαλής οι: Μαρία Νερούτσου (Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής), Στέλλα Βέργου (πρ. Αντιδήμαρχος), Αλέξης Τσέκας (πρ. Αντιδήμαρχος), Γιάννης Ψαριώτης (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος), Θανάσης Σπονδυλίδης (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος), Παναγιώτης Αθανασόπουλος (Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος), Στάθης Γεωργούλας (Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας), Κλέα Μανωλαράκη (Πρόεδρος Κρητών Αλίμου), Βαγγέλης Τσαμήτας (Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου), Κώστας Χαρίτος (Υποψήφιος Δήμαρχος Αλίμου), Αιμιλία Αθανασοπούλου (Δημοτική Σύμβουλος Αλίμου), Βασίλης Πάτσιος (τραγουδιστής).

troumpari

Ομόφωνα ενέκριναν και εισηγήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ∆ήμου Αλίμου στο ∆ημοτικό Συμβούλιο την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή «Τρουμπάρι» για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και με σκοπό τη διαφύλαξη του κοινοχρήστου και κοινωφελούς χαρακτήρα των χώρων, ως αναλυτικά ορίζεται στην εισήγηση της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας: «Με την με αρ. 136/2018 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη της περιοχής «Τρουμπάρι», η οποία κοινοποιήθηκε με τη μεαρ. πρωτ. 8612/2.5.2018 Ανακοίνωση – Πρόσκληση του κ. ∆ημάρχου.

Με την με αρ. 435/2018 Απόφαση του ∆ημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι ενστάσεις που κατατέθηκαν κατά της Πολεοδομικής Μελέτης της περιοχής «Τρουμπάρι». Προκειμένου να διαφυλαχθεί ο κοινόχρηστος και κοινωφελής χαρακτήρας των χώρων ζητείται αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή «Τρουμπάρι» για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους (Ν.∆. 17.7/16.08.1923), μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκρίσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα στο ∆ήμο μας εκπονείται μελέτη «Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Γ.Π.Σ. ∆ήμου Αλίμου», με την οποία τροποποιούνται οι χρήσεις στην ευρύτερη περιοχή Τρουμπάρι.

Κατόπιν των παραπάνω και προκειμένου να μην εκτελεστούν εργασίες οι οποίες θα αλλοιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση, την οποία έχει λάβει υπόψη της και η πολεοδομική μελέτη που βρίσκεται υπό εκπόνηση, παρακαλούμε για τη δική σας απόφαση για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή».

Το ∆ημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 20 ∆εκεμβρίου 2018 ήρθε με την ψήφο του να επιβεβαιώσει τα όσα εισηγήθηκε στις 18 ∆εκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (5/12/2018) είχαν συζητηθεί οι ενστάσεις που έκαναν οι κάτοικοι και φορείς κατά της Πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής «Τρουμπάρι».

Τότε κατά πλειοψηφία – Με δεκατέσσερις (14) ψήφους ΥΠΕΡ, τρείς (3) ψήφους ΚΑΤΑ και τέσσερις (4) ψήφους ΛΕΥΚΟ (Τσάγκαρης Αναστάσιος, Μπελιά Ελένη, Γιαννουτσου-Αρμάου Αλεξάνδρα και Αθανασοπούλου Αμαλία) – το δημοτικό συμβούλιο:

1. Ενέκρινε την υπ’ αριθμ.21/2018 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των ενστάσεων που κατατέθηκαν κατά της πολεοδομικής Μελέτης της Περιοχής "Τρουμπάρι», ως έχει.

2. Ενέκρινε την απόρριψη των ενστάσεων, σύμφωνα με τις ανωτέρω προτάσεις του Μελετητή και της Τεχνικής Υπηρεσίας.

3. Ενέκρινε την αποδοχή της πρότασης του Εξωραdστικού Συλλόγου «Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος» για αναδιάταξη των χρήσεων των κοινωφελών χώρων (μεταφορά της χρήσης ΣΜΑ-Πράσινο Σημείο στα κοινωφελή Ο.Τ. 1 και 2 επί της λεωφ. Αλίμου).

palmos

Περισσότερα Άρθρα...