aerodromio ae

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος της «Ενωμένης Πόλης» κ. Γιάννης Κωνσταντάτος συνοδευόμενος από κλιμάκιο της παράταξης αποτελούμενο τους κ.κ. Λαζ. Τογρίδη, αντιπρόεδρο, Φ. Μάνταλο, Ηλ. Πέτρου και Α. Γλεντή, τοπικό σύμβουλο, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.» καθηγητή κ. Σπ . Πολλάλη

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους για τις τρέχουσες διαδικασίες και προτάσεις για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Γεν. Διευθυντής και η ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών και μελετητών της "Ελληνικό Α.Ε.'' που παρουσίασαν το συνολικό project και απάντησαν σε ερωτήσεις που τους υποβλήθηκαν. Παράλληλα άκουσαν με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις του κ. Γ. Κωνσταντάτου για το θέμα της αξιοποίησης του π. αεροδρομίου και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου ενημερωτική συνάντηση στο προσεχές διάστημα.

δελτιο τυπου "Ε.Π."

tafoi bandalismoi

Δελτίο Τύπου της" ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ", Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του κ. Χρ. Κορτζίδη, σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες, εδώ και δύο χρόνια, καταστροφές και βανδαλισμούς στο Κοιμητήριο Αργυρούπολης.

Η έκπληξη μας έχει να κάνει με το γεγονός, ότι ενώ οι βανδαλισμοί και η σύληση των τάφων γίνεται πλέον καθεστώς στο Κοιμητήριο της πόλης, για την δημοτική αρχή φταίνε κάποιοι άλλοι, αλλά ουδέποτε η ίδια!

Εμείς ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

Πόσες φορές πρέπει να λάβουν χώρα τα ίδια απαράδεκτα γεγονότα στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης, για να αποφασίσετε επιτέλους κύριε δήμαρχε, εσείς που έχετε αποκλειστική την ευθύνη της φύλαξης του χώρου, να βάλετε κάμερες ασφαλείας; Αν το επιχείρημα σας είναι το κόστος, τότε σας διαβεβαιώνουμε πως περισσότερα χρήματα χαλάτε, κάθε λίγο και λιγάκι, για την αποκατάσταση των συνεχών ζημιών και καταστροφών, παρά το κόστος εγκατάστασης ενός κλειστού κυκλώματος επίβλεψης του ιερού αυτού χώρου.

Εσείς κύριε δήμαρχε δεν οφείλετε να εξηγήσετε στον κόσμο, ποιους προστατεύετε, όταν ήρθαν δημότες και κατήγγειλαν συγκεκριμένα περιστατικά που συμβαίνουν στο κοιμητήριο, για τα οποία έγινε με τα «χίλια ζόρια» μια απλή διοικητική εξέταση, μόνο όταν εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, το απαιτήσαμε και μάλιστα εγγράφως;

Ποιους καλύπτετε κύριε δήμαρχε, εσείς προσωπικά, όταν γίνονται συνεχώς συλήσεις, ζημιές και κλοπές, τις οποίες προσπαθείτε «σιωπηρά» να αποκαταστήσετε, αν βέβαια τις έχετε αποκαταστήσει; Τέλος γιατί δεν έχετε επιπλέον φύλακες σε περιπόλους μέσα στο κοιμητήριο (αυτή δεν είναι η δουλειά τους;), αφού δεν βάζετε κάμερες ασφαλείας;

Εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση, σας έχουμε επισημάνει όλα όσα συμβαίνουν, αλλά εσείς, αντί να κάνετε μια σοβαρή Ε.Δ.Ε. σιωπήσατε και μας είπατε ειρωνικά να πάμε.... στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Τώρα αφήνετε και υπονοούμενα για δήθεν κέντρα που θέλουν να δυσφημήσουν την δημοτική αρχή, ενώ το κοιμητήριο της πόλης θυμίζει ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε αλητήριο που δεν σέβεται τους νεκρούς μας και τον ιερό αυτό χώρο. Οι αλητήριοι όμως βρίσκουν το έδαφος ελεύθερο, που το αφήνει η δική σας ανίκανη διοίκηση.

Γίνετε λοιπόν δήμαρχος, αφήστε τις ειρωνείες και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και περιφρουρήστε, επιτέλους, τον ιερό αυτό χώρο για τον οποίο έχετε αποκλειστικά εσείς την ευθύνη της διαχείρισης και της καλής λειτουργίας του! Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και «προφάσεις εν αμαρτίες».

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τις τελευταίες μέρες άγνωστοι κατέστρεψαν πάλι λιβανιστήρια και κορνίζες φωτογραφιών στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

Οι νέες ζημιές όπως και παλαιότερες δεν είχαν σκοπό την κλοπή.

Είναι προφανές ότι αποτελούν μια ακόμη ενέργεια του σχεδίου διαφόρων συμφερόντων σε βάρος της δημοτικής αρχής με όπλο σε αυτήν την περίπτωση τη βάρβαρη προσβολή των νεκρών μας.

Εξίσου προφανής είναι η προσπάθεια ορισμένων να ωφεληθούν με κάθε τρόπο. Αυτή τη φορά όμως ιστοσελίδα προσκείμενη σε συγκεκριμένη δημοτική παράταξη ξεπέρασε κάθε όριο. Αποδίδει ευθύνη στη διοίκηση ακόμη και για τη μαφιόζικη εν ψυχρώ εκτέλεση αλλοδαπού, που έγινε στις 22/1/13 το απόγευμα στην είσοδο του κοιμητηρίου, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών! Ντροπή!

Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό σχέδιο; Ποια συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν;

Όποιοι και να είναι, όποια συμφέροντα και να εξυπηρετούν τα σχέδια τους θα πέσουν στο κενό.

Οι ζημιές στους τάφους θα αποκατασταθούν και πάλι από το δήμο.

Ο δήμος μας και οι εργαζόμενοι στο κοιμητήριο κάνουν το καλύτερο δυνατό για την περιφρούρησή του και τη βελτίωση της λειτουργίας του.

 

syn4

Στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ενιαίας ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, την Κυριακή, 3-2-2013, ο κ. Β. Κρητικός  της πρώην  "Σύγχρονη Πόλης" του κ. Χ. Πασβαντίδη διάβασε το ακόλουθο μήνυμα:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Εκπροσωπώντας τα στελέχη της πρώην παράταξης «Σύγχρονη Πόλη» θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την εντυπωσιακή ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα της ενότητας.

Η σημερινή μαζική παρουσία σας δεν αποτελεί μόνο για όλους εμάς τιμή, αλλά μας δίνει δύναμη στο νέο μας ξεκίνημα, όπου ενωμένοι όλοι μαζί καλούμαστε να εργαστούμε για την ανόρθωση και το καλό του τελματωμένου δήμου μας.

Μετά από μια μακρά και με αρκετές παλινδρομήσεις διαβούλευση των τριών παρατάξεων, επικράτησε τελικά η επιβεβλημένη και ζητούμενη από την κοινωνία φωνή της ενότητας, απομονώνοντας τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες του «εγώ».

Οι ομόφωνες αποφάσεις των κεντρικών οργάνων των παρατάξεών μας για την διάλυση τους και η από κοινού υπογραφή μαζί με τους προέδρους μας της Διακήρυξης της Ενότητας και της δημιουργίας μιας μεγάλης ενιαίας και ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης, την οποία έχει σήμερα ανάγκη η πόλη μας, περισσότερο από ποτέ, ανταποκρίνονται στα σημεία των καιρών και υλοποιούν την επιτακτική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των στελεχών μας.

Όλοι οι συνάδελφοι που επέλεξαν να βάλουν μπροστά το εμείς και όχι το εγώ, πέρα από πρόσωπα, νομιμοποιούνται πλήρως από τις ομόφωνες αποφάσεις των κεντρικών μας οργάνων και στηρίζουν αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια ενότητας, που είναι πρωτόγνωρη και μοναδική στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου και όλης της χώρας μας.

Όσοι μέχρι σήμερα δεν είναι συνεπείς ή δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν αυτή τη δεδομένη στιγμή τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι όταν η ιδέα της ενότητας ωριμάσει στη σκέψη τους και θα προάγουν το καλό της πόλης μας, η οποία χρειάζεται και τη δική τους εμπειρία απέναντι στην οπισθοδρόμηση και τον μηδενισμό της σημερινής παράταξης που έχει την ευθύνη της διαχείρισης της.

Τασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην νέα προσπάθεια, χωρίς προκαταλήψεις, με ίσους όρους, βάζοντας κόκκινη γραμμή στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τα πάρα πολλά που μας ενώνουν για το καλό των συμπολιτών μας, έχοντας ως κοινό όραμα και στόχο να κάνουμε και πάλι την Πόλη μας μια πόλη που αξίζει να ζούμε, στηρίζοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου για την προεδρία της ενιαίας παράταξης.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αύριο ξημερώνει μια νέα ελπιδοφόρα μέρα για το μέλλον του δήμου μας. Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την αναγέννησή του σε μια σύγχρονη πόλη.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

syn9

 

odeio argyr christ

Δελτίο Τύπου "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ", αξιωματικής αντιπολίτευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης

Μετά την έντονη αντίδρασή μας, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τις προσφυγές γονέων η Περιφέρεια ακύρωσε την - όπως η ίδια την χαρακτηρίζει – παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη, να πληρώνουν στο Ωδείο της Αργυρούπολης άλλα δίδακτρα οι Αργυρουπολίτες και άλλα οι Ελληνκιώτες !

Μετά από αυτήν την απόφαση θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να σοβαρευτεί και να εφαρμόσει το νόμο και το Σύνταγμα που επιτάσσει όλοι οι δημότες να είναι ίσοι.

Αντί όμως γι αυτό, αντί -έστω και αργά - να αντιληφθεί ο δήμαρχος και οι επιτελείς του την κατάφορη αδικία και το λάθος τους, ο κ. Χρ. Κορτζίδης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης της Περιφέρειας και να σταθεί ενάντιος στους Αργυρουπολίτες γονείς των μαθητών του Ωδείου που ζητούσαν και ζητούν την ίση μεταχείριση των παιδιών τους από τον Δήμο!

Δεν αξίζει να σχολιάσουμε την θλιβερή και ανερμάτιστη αναφορά του δημάρχου στο παρελθόν, με την οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να αντλήσει επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, αναφέροντας δήθεν δικές μας προθέσεις και παραβλέποντας σκόπιμα την διακήρυξή μας, ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πληρώνουν φθηνότερα όλοι οι δημότες , χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Να σημειώσουμε όμως ένα και μόνο.

Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής, ότι πριν την ένωση των δύο δήμων οι Αργυρουπολίτες πλήρωναν ακριβότερα δίδακτρα στο Ωδείο και, επομένως, είμαστε λάθος εμείς και οι γονείς που ζητάμε την άμεση εξίσωση τους προς τα κάτω, καταρρίπτεται από ένα παράδειγμα: Στο κολυμβητήριο πριν την ένωση οι Αργυρουπολίτες πλήρωναν κατά πολύ φθηνότερα από τους Ελληνικιώτες. Μετά την ένωση, πολύ σωστά, ο δήμαρχος αποφάσισε να πληρώνουν και οι Ελληνικιώτες το ίδιο φθηνά με τους Αργυρουπολίτες, παρά το γεγονός, ότι το κόστος λειτουργίας του ήταν και είναι πολύ υψηλό. Στο Ωδείο λοιπόν που το κόστος αυτό είναι εξίσου υψηλό, δεν θέλει να κάνει το ίδιο για ευνόητους λόγους.

Καλούμε την δημοτική αρχή να μην προσφύγει κατά της απόφασης της Περιφέρειας που δικαιώνει τους γονείς των μαθητών του Ωδείου και να εφαρμόσει επιτέλους την αρχή της ισοπολιτείας για όλους τους δημότες του ενιαίου δήμου με εξίσου φθηνά δίδακτρα και τέλη για όλους.

Στις απειλές της ότι θα κλείσει το δημοτικό Ωδείο «Γ. Μιχαλακέας» για να τρομοκρατήσει τους γονείς που δεν δέχονται να συμμορφωθούν με τις κατάφορα άδικες και παράνομες αποφάσεις της, δηλώνουμε ότι θα μας βρει μαζικά και δυναμικά αντίθετους.

Δήμαρχε ήσουν και είσαι αντίθετος στην ένωση της Αργυρούπολης με το Ελληνικό και οι πράξεις σου το αποδεικνύουν. Δεν συμπεριφέρεσαι, όπως πρέπει και επιβάλλεται, ως αμερόληπτος δήμαρχος όλων των δημοτών. Εχεις άδικο για τα διαφορετικά τέλη, τα διαφορετικά δίδακτρα κ.α.

Τρία χρόνια τώρα χωρίζεις τους δημότες, αντί να τους ενώνεις. Στον ενιαίο και αδιαίρετο δήμο η επιβαλλόμενη ισοπολιτεία για όλους τους δημότες δεν εφαρμόζεται με ανακριβείς αναφορές στο παρελθόν, αλλά με σωστές αποφάσεις που ορίζουν το παρόν και χαράσσουν το μέλλον του ενιαίου δήμου.

Αν δεν σε εκφράζει για τους δικούς σου λόγους το «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», αλλά το «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ», αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Η εξέλιξη των διδάκτρων δημοτικού ωδείου από το 2010-2011(που καθορίστηκαν για τελευταία φορά από τους πρώην δήμους Ελληνικού και Αργυρούπολης) φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Μείωση 2/ετίας % Αμετάβλητα από το 2010
Εγγραφή (ετήσια) 25 16 16 -36% 16
Εγγραφή Προπαιδείας (ετήσια) 20 16 16 -20% 16
Δικαίωμα Ωδείου 20 20 20 - 20
Εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Προαγωγικές 90 - - -100% -
Εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Επιθεώρησης 45 - - -100% -
Εξετάσεις Ενδοωδειακές Προαγωγικές 90 - - -100% -
Εξετάσεις Ενδοωδειακές Επιθεώρησης 45 - - -100% -
Κατατακτήριες εξετάσεις 136 - - -100% -
Πτυχιακές εξ. ΥΠ. Πολιτισμού Οργάνου 565 - - -100% -
Διπλωματικές εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Οργάνου 565 - - -100% -
Ενδοωδειακές Πτυχιακές & διπλωματικές εξετάσεις 452 - - -100% -
Πτυχιακές εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Βυζαντινής Μουσικής 226 - - -100% -
Διπλωματικές εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Βυζαντινής Μουσικής 283 - - -100% -
Πτυχιακές εξετ. ΥΠ. Πολιτισμού Ωδικής 339 - - -100% -
Πτυχιακές εξετ. ΥΠ. Πολιτισμού Αρμονίας 452 - - -100% -
Πτυχιακές εξετάσεις ΥΠ. Πολιτισμού Αντίστιξη - Φυγής 565 - - -100% -
Προπαιδεία 18 - - -100% -

ΘΕΩΡΙΑ
Υποχρεωτικά Θεωρητικά μαθήματα 14 - - -100% -
Συνοδεία πιάνου για Φωνητική 42 - - -100% -
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΝ & ΜΟΝΩΔΙΑΣ
Προκαταρκτική 80 70 50 -37,5% 32
Κατωτέρα 91 80 58 -36,5% 37
Μέση 103 90 66 -36% 42
Ανωτέρα 124 110 78 -37% 47
Δίπλωμα 176 110 78 -55,5% 47

ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ 2010-2011 2011-2012 2012-2013 Μείωση 2/ετίας % 2010-2013
Ωδική 108 100 73 -32,5% 47
Αρμονία 112 100 73 -35% 47
Αντίστιξη 124 100 73 -41% 47
Ενοργάνωση 120 100 73 -39% 47
Φούγκα 145 100 73 -49,5% 47

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την εξέλιξη αυτή είναι ότι μέσα σε δύο χρόνια και παρά τις ασφυκτικές οικονομικές δυσκολίες της αυτοδιοίκησης και του δήμου και παρά τα χρέη του πρώην δήμου Αργυρούπολης:

 μειώθηκαν σημαντικά τα δίδακτρα των δημοτών στην Αργυρούπολη και έμειναν αμετάβλητα των δημοτών στο Ελληνικό και
 καταργήθηκαν μια σειρά επιβαρύνσεις για εξετάσεις κ.λ.π στην Αργυρούπολη (στο Ελληνικό δεν υπήρχαν)
ακριβώς σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης.

Ωστόσο οι κύριοι Κωνσταντάτος και Τσαρπαλής χαρακτήρισαν και φέτος την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα δίδακτρα του ωδείου ως «κατάφωρη αδικία κατά του ιστορικού Ωδείου Αργυρούπολης και των μαθητών του» και παρότρυναν γονείς να προσφύγουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης. Όπως και έγινε, η απόφαση ακυρώθηκε.

Ως διοίκηση του Δήμου θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Δεν αποτελούν «κατάφωρη αδικία κατά του ιστορικού Ωδείου Αργυρούπολης και των μαθητών του» οι μειώσεις εκ μέρους μας επί δύο συνεχή χρόνια των διδάκτρων τους, ώστε σταδιακά να εξομοιωθούν με αυτά του Ελληνικού.

2. Τα υψηλά δίδακτρα του πρώην ωδείου Αργυρούπολης που ίσχυαν μέχρι και το 2010-2011 τα είχε αποφασίσει ο κ. Τσαρπαλής ως δήμαρχος και τα είχε διατηρήσει και ο κ. Κωνσταντάτος ως αρμόδιος αντιδήμαρχος. Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει με ποιο τρόπο θα εξομοίωναν οι ίδιοι τα δίδακτρα στο όνομα της ισότητας των δημοτών. Θα αύξαναν άμεσα αυτά του Ελληνικού ώσπου να εξισωθούν με αυτά της Αργυρούπολης.

3. Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης, γιατί πιστεύουμε ότι είναι λανθασμένη.

nekrotafeio

Για δεύτερη φορά φέτος (!) και για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια (!) το κοιμητήριο της Αργυρούπολης βρέθηκε έρμαιο και απροστάτευτο στην επιδρομή αγνώστων βανδάλων που εισήλθαν στο χώρο του ανενόχλητοι και προκάλεσαν πολλές νέες καταστροφές.

Συγγενείς των νεκρών που επισκέφθηκαν σήμερα το πρωϊ τα μνήματα των οικείων τους καταγγέλλουν ότι βρήκαν τα πακτωμένα λιβανιστήρια των τάφων τους.... «ξεριζωμένα» και τα πλαίσια των φωτογραφιών να έχουν … αφαιρεθεί!

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι αυτού του τύπου οι βανδαλισμοί, έγιναν σε αρκετές σειρές από μνήματα με δεκάδες τάφους η κάθε σειρά!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στο Κοιμητήριο της Αργυρούπολης, για το οποίο έχει την αποκλειστική ευθύνη η δημοτική αρχή. Σημειώνεται ότι η προηγούμενη επιδρομή των άγνωστων ιερόσυλων με πολλές κλοπές και καταστροφές στο ίδιο κοιμητήριο - που εκ των πραγμάτων πλέον αποδεικνύεται ότι εξακολουθεί να το έχει απροστάτευτο η διοίκηση του δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη - είχε συμβεί στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ στις 22 Ιανουαρίου είχε λάβει χώρα στην είσοδό του άγριο φονικό με ένα νεκρό!

syn 1

Mέσα σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, το Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που προήλθε από την πρωτοβουλία των μελών των Κεντρικών Επιτροπών των τριών πρώην παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

Το μοναδικό αυτό γεγονός για το δήμο και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδοκίμασαν με την παρουσία τους 300 και πλέον δημότες που κατέκλυσαν το χώρο, εντός και εκτός του Δημοτικού Θεάτρου της Αργυρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο.

Η πρόταση του κ. Γιάννη Τσαρπαλή για το αντιπροσωπευτικό προεδρείο του Συνεδρίου έγινε ομόφωνα δεκτή από τους συνέδρους.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Γ. Τζωρτζίνης ευχαρίστησε το σώμα για την εκλογή του. «Ζητούμε συγνώμη για όσους είναι έξω και στέκονται όρθιοι, αλλά δυστυχώς το «Μίκης Θεοδωράκης» ήταν κλεισμένο μέχρι τον Μάρτιο και δεν μπορούσαμε να το έχουμε στην διάθεση μας, γι αυτό επιλέξαμε το αμέσως επόμενο της Ολυμπίας που διαθέτει 250 περίπου καθίσματα. Να τονίσουμε όμως, ότι η παρουσία σας σήμερα είναι για εμάς ελπιδοφόρα, γιατί σε μια εποχή που ο κόσμος απέχει από τα κοινά και την πολιτική και έχει απίστευτα προβλήματα, εσείς οι δημότες που αγαπάτε την πόλη σας δίνετε ένα δυναμικό παρών», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής του ονόματος της παράταξης, που περιλάμβανε και δημόσια διαβούλευση, ανέλυσε το νόημα του και το υπέβαλε για ψήφιση, σύμφωνα με την απόφαση της απελθούσας προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής. Το σώμα ομόφωνα αποφάσισε ως όνομα της ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης το «Ελληνικό-Αργυρούπολη, ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».

Η εκπρόσωπος της μεικτής Επιτροπής Καταστατικού κα Θ. Γεννηματά , εισηγήθηκε το κείμενο που Καταστατικού, που είχε και αυτό τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και περιλαμβάνει τους σκοπούς της ενιαίας παράταξης, καθώς και το είδος, το πλήθος, τη δομή και τις αρμοδιότητες των Οργάνων Λειτουργίας της. Το σώμα αποφάσισε: ενέκρινε ομόφωνα το Καταστατικό της, που περιλαμβάνει και δύο θέσεις αντιπροέδρων οριζόμενων από την Κ.Ε. της.

Ακολούθησε η ανακοίνωση από τον κ. Χρ. Καννελίδη των ονομάτων των 130 υποψηφίων μελών για την Κεντρική Κεντρική Επιτροπή της παράταξης και το σώμα αποφάσισε: ενέκρινε τη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία περιλαμβάνονται, ως αριστίδην μέλη και οι σύμβουλοί της.

Στη συνέχεια, κλήθηκαν στο βήμα, οι εκπρόσωποι των πρώην παρατάξεων «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση», οι κ.κ. Βασίλης Κρητικός και Γιάννης Τσαρπαλής.

Ο κ. Β. Κρητικός τόνισε τη μεγάλη σημασία του επιτυχούς εγχειρήματος της ενότητας. « Όλοι που επέλεξαν να προτάξουν το εμείς και όχι το εγώ, πέρα από πρόσωπα, νομιμοποιούνται πλήρως από τις ομόφωνες αποφάσεις των κεντρικών μας οργάνων και στηρίζουν αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια ενότητας, που είναι πρωτόγνωρη και μοναδική στα αυτοδιοικητικά πράγματα του δήμου και όλης της χώρας μας. Όσοι μέχρι σήμερα δεν είναι συνεπείς, ή δεν είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν αυτή τη δεδομένη στιγμή τις ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων, θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι όταν η ιδέα της ενότητας ωριμάσει στη σκέψη τους και θα προάγουν το καλό της πόλης μας, η οποία χρειάζεται και τη δική τους εμπειρία απέναντι στην οπισθοδρόμηση και τον μηδενισμό της σημερινής παράταξης που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του δήμου. Τασσόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας στην νέα κοινή προσπάθεια, χωρίς προκαταλήψεις, με ίσους όρους, βάζοντας κόκκινη γραμμή στο παρελθόν, αναδεικνύοντας τα πάρα πολλά που μας ενώνουν για το καλό των συμπολιτών μας, έχοντας ως κοινό όραμα και στόχο να κάνουμε και πάλι την Πόλη μας μια πόλη που αξίζει να ζούμε, στηρίζοντας παράλληλα την υποψηφιότητά του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου για την προεδρία της ενιαίας παράταξης» είπε καλώντας ταυτόχρονα όλους να συμμετάσχουν. «Αύριο ξημερώνει μια νέα ελπιδοφόρα μέρα για το μέλλον του δήμου μας. Ας δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την αναγέννησή του δήμου μας σε μια σύγχρονη πόλη. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς» υπογράμμισε καταλήγοντας.

Ο π. δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαρπαλής αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ιστορικό του εγχειρήματος της ενότητας, που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια με δική του πρωτοβουλία, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για την πόλη η επιτυχής κατάληξή του. Το γεγονός αυτό, είπε, στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στους δημότες, σε μια περίοδο που ο δήμος βρίσκεται, όπως είπε, σε τελματώδη κατάσταση, τη χειρότερη που γνώρισε ποτέ η Αργυρούπολη και το Ελληνικό . Αναφερόμενος στις συνεχείς παλινωδίες και τις ανερμάτιστες αποφάσεις της δημοτικής αρχής του κ. Χρ. Κορτζίδη, παρέθεσε πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να αποδείξει τη σημερινή κατάντια του δήμου, της πόλης και των υποβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους δημότες. Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του οράματος, των σκοπών και των στόχων της ενιαίας παράταξης, στηρίζοντας και υποστηρίζοντας την εκλογή ως προέδρου της, του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, μοναδικού υποψηφίου μέχρι την Παρασκευή, 28-1-2013, που έληξε η προθεσμία της δημόσιας πρόσκλησης για υποβολή υποψηφιοτήτων. Καταλήγοντας είπε "Τονίζουμε ότι η διαδικασία ήταν ανοιχτή για όποιον επιθυμούσε να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία. Αν είχαμε παραπάνω από μία υπoψηφιότητες θα έμπαιναν κάλπες, σύμφωνα με όσα είχαν υπογραφεί από τους τρείς επικεφαλείς και είχαν ομόφωνα αποφασίσει οι Κεντρικές Επιτροπές των 3 πρώην παρατάξεων"

Στο ερώτημα του προέδρου, αν το σώμα συμφωνεί με την εκλογή του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, το σώμα αποφάσισε : Εγκρίνει ομόφωνα την εκλογή του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ως πρώτου προέδρου της ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης «Ελληνικό-Αργυρούπολη, ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ».

syn6

Στο βήμα κλήθηκε καταχειροκροτούμενος ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος, φανερά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε όλες και όλους, γενικά και ειδικά, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα γιατί υλοποιούμε την απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου που απαιτούσε να ενωθούμε για το καλό της πόλης. Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα, αφήνοντας πίσω τις προσωπικές πικρίες του χθες και τα «εγώ». Με μοναδικό οδηγό το «εμείς» καλούμαστε να εργαστούμε, όλοι μαζί, ένα σώμα, μία ψυχή, για να φέρουμε ξανά στην πόλη μας την πρόοδο και την ανάπτυξη, που αυτή η δημοτική αρχή έχει βάλει στο χρονοντούλαπο...... Στέλνω ενωτικό μήνυμα σε όσους αντιδρούν ακόμη εγωιστικά στην προσπάθεια αυτή, παρά τις ομόφωνες αποφάσεις: Αντίπαλοι δεν είμαστε εμείς, αλλά το «σύστημα Κορτζίδη», το όποιο ισοπεδώνει την πόλη μας. Εμείς, στην «Ενωμένη Πόλη» έχουμε τις πόρτες ανοιχτές και τους περιμένουμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, αφήνοντας πίσω και αυτοί τους διαχωρισμούς του χθες......Ξεκινάμε σήμερα μια μεγάλη ελπιδοφόρα πορεία για την πόλη και τους συνδημότες μας, που θα κορυφωθεί στις εκλογές του Ιουνίου του2014. Και αυτή η πορεία θα είναι στο τέλος νικηφόρα».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν πολλοί δημότες που ανέπτυξαν τις απόψεις και υπέβαλαν τις προτάσεις τους σε διάφορά θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος που καταγράφηκαν στα πρακτικά του συνεδρίου για περαιτέρω επεξεργασία.

Στο τέλος του συνεδρίου έλαβε χώρα σε πανηγυρικό κλίμα η κοπή της πίτας της ενιαίας παράταξης με την ανταλλαγή ευχών από όλους για καλή και εποικοδομητική χρονιά .

Το Ιδρυτικό συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι δήμαρχοι Ηλιουπόλεως κ. Β. Βαλασόπουλος και Αλίμου κ. Θ Ορφανός, που απηύθυναν θερμό χαιρετισμό προς τους συνέδρους, εξαίροντας ιδιαίτερα την κοινή και επιτυχή προσπάθεια για τη δημιουργία της ενιαίας παράταξης. Παρέστησαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όμορων δήμων, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αργυρούπολης και του Ελληνικού, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.

Σημειώνουμε ότι, καταβάλλοντας την συνδρομή των 2 ευρώ ετησίως, 330 δημότες μας εγράφησαν εχθές ως μέλη της «Ενωμένης Πόλης», 225 από την Αργυρούπολη και 105 Ελληνικιώτες. Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή της ενιαίας παράταξης αποτελείται από μέλη σε πλήρη αναλογία και εκπροσώπηση από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, καθώς, πέραν των στελεχών των τριών πρώην Κ. Ε., συμμετέχουν και πολλοί νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πόλη μας»

syn2

syn3

syn4

syn5

syn7

syn8

Δελτίο Τυπου "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

Περισσότερα Άρθρα...