Ένα χρόνο έκλεισε η διάθεση φθηνών προϊόντων και προϊόντων παραγωγού από την δημοτική μας παράταξη και το Eθελοντικό Κοινωνικό Κίνημα Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΕΚΚΕΑ).

Περισσότεροι από 4.000 δημότες μας έχουν εξυπηρετηθεί και συνεχίζουμε την δράση μας κανονικά το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013, με την διάθεση 40 περίπου προϊόντων.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι το «κίνημα της πατάτας» που άρχισε πέρυσι, εμείς πρώτοι το ξεκινήσαμε στην Αθήνα, ενώ καμία άλλη αξιωματική αντιπολίτευση των δήμων της Αττικής δεν διοργανώνει ανάλογες δράσεις. Αυτό οφείλεται στην άοκνη εθελοντική εργασία των μελών μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο και τον κόπο τους.

Το έργο μας είναι δύσκολο αλλά κατορθωτό, έστω και αν εμείς δεν διαθέτουμε τον μηχανισμό του δήμου, ούτε τα γραφεία, ούτε τα μέσα επικοινωνίας, τα εκτυπωτικά και τους υπαλλήλους, που ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης αξιοποιεί για τον ίδιο σκοπό, ανταγωνιστικά απέναντι μας, αλλά υποστηρίζουμε όλα αυτά με τις δικές μας και μόνο δυνάμεις!

Γιάννης Κωνσταντάτος

ekkea drash 30 3

 

δελτιο τυπου "Ενωμενης Πολης"

Από αριστερά: Εφραιμίδης, Πεσιρίδης, Μιμηγιάννης και Αλεξόπουλος
 
Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός πως από τις 16 Δεκεμβρίου του 2012 όταν με τις επίσημες υπογραφές των στελεχών των Κεντρικών Επιτροπών των πρώην παρατάξεων ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,  γεννήθηκε η ενιαία και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, δέχεται  μια σειρά υπονομευτικών επιθέσεων στην διαδικασία ενότητας από συγκεκριμένη μερίδα στελεχών της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Αποκορύφωμα αυτών των επιθέσεων ήταν η δήλωση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χρήστου Μιμηγιάννη σε τελευταίο συμβούλιο, που ως να ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία,  χαρακτήρισε "προδότες" όσους από τα μέλη της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ συμμετέχουν στη νέα παράταξη, "αλητεία" τα της ενοποίησης, το δε Χάρη Πασβαντίδη "άβουλο" που σύρθηκε σ' αυτή τη διαδικασία. 

Για τους δικούς τους λόγους που είναι προφανείς, αυτοί που σήμερα όψιμα αντιδρούν στα νέα δεδομένα, φαίνεται να ξεχνούν ότι: 

Της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ  ήταν το κείμενο που υπέγραψαν οι τρεις αρχηγοί

Η Συμφωνία που υπογράφτηκε από τους τρείς επικεφαλείς ενώπιον μαρτύρων ήταν το κείμενο που έφερε η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της κύριος Πασβαντίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ομόφωνα η Κεντρική του Επιτροπή τον εξουσιοδότησε να προχωρήσει στην διενέργεια δημοσκόπησης και να φέρει το συγκεκριμένο κείμενο που τόσο ο κύριος Κωνσταντάτος όσο και ο κύριος Τσαρπαλής τα υπέγραψαν δεδομένου ότι και οι δικές τους Κεντρικές Επιτροπές  τα είχαν εγκρίνει ομόφωνα.

Σε καμία από τις τρεις  Κεντρικές Επιτροπές  των παρατάξεων κανένας δεν αντέδρασε ή δεν έφερε άλλη πρόταση. Ως τότε, ουδείς είχε αντιδράσει και ουδείς είχε καταθέσει ακόμα και στις επιτροπές διαλόγου μια άλλη πρόταση!

Τα e-mail Πασβαντίδη προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου 


Για τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ο αρχηγός Χάρης Πασβαντίδης ενημέρωνε με e-mail τα μέλη που δεν ήταν παρόντα και συγκεκριμένα με mail που έστειλε στις 28-11-2012 αναφέρει τα εξής:

Αγαπητά μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου,
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, ενεκρίθη ομόφωνα το κείμενο που υπέγραψαν οι τρεις επικεφαλείς και αναφερόταν στις διαδικασίες ενότητας. Η πρώτη, το γκάλοπ ξεκίνησε ήδη. Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε τα αποτελέσματα και θα τα εκτιμήσουμε μαζί. Το κόστος που μας αναλογεί είναι 1000 ευρώ. Συγκεντρώθηκαν 250. Όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν και θέλουν να βοηθήσουν ας επικοινωνήσουν με τον Ταμία Παναγιώτη Παρασκευόπουλο στο τηλ....  


Στις 14-12-2012 με άλλο e-mail ο Χάρης Πασβαντίδης ενημερώνει εκ νέου τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει: "Στη συνεδρίαση του Οργάνου την προηγούμενη Τετάρτη, έπειτα από έναν γόνιμο διάλογο αποφάσισε τη συμμετοχή της παράταξής μας στις διαδικασίες δημιουργίας μιας νέας παράταξης, προερχόμενης από την ενοποίηση των τριών. 

Έτσι ένα σχέδιο που συζητείται εδώ και δύο χρόνια μπαίνει στην τελευταία και πιο κρίσιμη φάση του. Την Κυριακή στις 5.30 στο Ωδείο, καλούμαστε τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου να
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ το κείμενο ίδρυσης της νέας παράταξης και να αποφασίσουμε την διοργάνωση του πρώτου Ιδρυτικού Συνεδρίου, τον Φεβρουάριο, στο οποίο θα εκλεγεί ο Πρόεδρος και τα μέλη των οργάνων. 

Οφείλω να σας πω ότι κατανοώ απόλυτα τις ενστάσεις, τις επιφυλάξεις, την ψυχολογική πίεση σειράς στελεχών μας. Αν όμως πραγματικά θέλουμε αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου, αν θέλουμε έμπειρα στελέχη μας με γνώσεις και νεότερα με διάθεση για προσφορά, να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις, πρέπει να δώσουμε μαζικό και δυναμικό παρών την Κυριακή. Είναι βέβαιο ότι η προσπάθεια θα έχει δυσκολίες. Άλλωστε πρόκειται για πρωτόγνωρο εγχείρημα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Αξίζει όμως να το επιχειρήσουμε. 

 

Τους ενόχλησαν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης;  

Δυστυχώς, και αφού η δημοσκόπηση έδειξε ξεκάθαρα πως την ενότητα την απαιτεί ο λαός της πόλης (92% μάλιστα οι ψηφοφόροι της Σύγχρονης Πόλης) και αφού έδειξε επίσης την δυναμική της ενωμένης παράταξης αλλά και το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες  (Κωνσταντάτος), για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, πριν καν ανακοινωθεί στους ίδιους τους επικεφαλής, μέλη της συγκεκριμένης παρέας σήμερα, έσπευσαν να γράψουν σε ιστότοπο τους ψευδή και ανακριβή αποτελέσματα.

Όπως αποδεικνύεται από τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους, είχε μπεί σε εφαρμογή το σχέδιο αποσταθεροποίησης της παραπάνω συμφωνίας. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε από την εταιρεία σ'  όλους, ενώ ο ίδιος ο κύριος Πασβαντίδης την παρουσίασε στην δημοτική του ομάδα.

Εκεί ίσως ήταν το λάθος, γιατί κάποιοι είδαν ότι μπορεί να νικήσει η ενωμένη παράταξη, κάτι που προφανώς τους ενοχλούσε για προσωπικούς λόγους, δεδομένου ότι υπάρχουν οι οπαδοί της θεωρίας ανάμεσα τους, «ας ξαναβγεί το 2014 ο Κορτζίδης κι  εμείς θα βγάλουμε το 2019 κάποιον νέο!!!)

 

Η πορεία της ενοποίησης 

Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία της ενοποίησης των τριών παρατάξεων. Όλοι χαιρέτησαν την πρόταση ενότητας όταν αυτή διατυπώθηκε από τον αρχηγό της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"  Γιάννη Τσαρπαλή, και η κοινωνία των δύο πόλεων δέχθηκε το εγχείρημα αυτό με πολύ ευνοϊκό σχολιασμό.

Στο διάστημα που κύλησε, γύρω στα δύο χρόνια, οι παρατάξεις έκαναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Μέχρι  τις εθνικές εκλογές τα πράγματα προχωρούσαν. Με δυσκολίες μεν, αλλά προχωρούσαν. Οι πραγματικές διαθέσεις όμως, μερίδας της "ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" φάνηκαν μετά από αυτές, αφού η παράταξη του Χάρη Πασβαντίδη ανέστειλε ουσιαστικά τη διαδικασία με την πρόφαση της διερεύνησης των νέων πολιτικών δεδομένων, έτσι όπως αυτά προέκυψαν από τις εθνικές εκλογές. Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι θα προσπαθούσαν να προσεγγίσουν κι άλλες "προσωπικότητες", από άλλους πολιτικούς χώρους. Στην πραγματικότητα όμως, μερίδα της, βολιδοσκοπούσε το ενδεχόμενο να αποφύγει την ένωση. 

Η διερεύνηση και προς άλλους πολιτικούς χώρους και πιθανότατα σύμπραξη, που ανέθεσαν στον πρ. Δήμαρχο Ελληνικού Ν. Εφραιμίδη να φέρει εις πέρας,  απέβη  άκαρπη.  Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της παράταξης υπήρξαν αντιδράσεις μελών  που ήθελαν την ένωση και δυσανασχετούσαν  για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.  Μπροστά στο ενδεχόμενο λοιπόν, να υπάρξουν αποχωρήσεις και αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος, η "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ" ξαναμπήκε στη διαδικασία της ενοποίησης. 

΄Ετσι, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έκαναν αποδεκτή την πρόταση Τσαρπαλή και ξεκίνησαν τη διαδικασία με τις άλλες δύο παρατάξεις, του "ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" του Γ. Κωνσταντάτου και της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" του Γιάννη Τσαρπαλή. 

 

Δεν τίμησαν τα συμφωνηθέντα 

Θλιβερό γεγονός αποτελεί όμως, το «άδειασμα» που έκαναν - και το παραδέχτηκε, και στο δημοτικό συμβούλιο  ο κύριος Μιμηγιάννης, - στον επικεφαλής, τους αφού αρνήθηκε η συγκεκριμένη παρέα να τιμήσει τα συμφωνηθέντα και δεν συμμετείχε στην υπογραφή της Διακήρυξης της νέας παράταξης,  ενώ, ορισμένοι, μετά, άλλαξαν γνώμη και ζήτησαν με αστείες δικαιολογίες να αποσύρουν την υπογραφή τους.


Στις 8 Ιανουαρίου 2012 ο Χάρης Πασβαντίδης στέλνει  mail  στα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου με το οποίο τους ενημερώνει ότι ο Γραμματέας ζητά έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου με θέμα την επανεξέταση της απόφασης για τη συμμετοχή στη νέα παράταξη. Βέβαια, είχε προηγηθεί η συνάντηση της 16ης Δεκεμβρίου στην οποία οι τρεις αρχηγοί και ο Γραμματέας της "ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" Γ. Σαραφίδης είχαν υπογράψει για την ίδρυση της νέας παράταξης.
Μετά και από αυτήν τη συνεδρίαση ο Χάρης Πασβαντίδης παραιτείται και δηλώνει πως "αυτός τιμά την υπογραφή του". 



Η δικαιολογία τους ήταν ότι ένας αρχηγός δεν αναδεικνύεται από γκάλοπ αλλά από κάλπη. Όμως κανείς δεν απέκλεισε τη διαδικασία της κάλπης. Το γκάλοπ απλά έδειξε πως διαγράφονται οι δυναμικές. Κανείς δεν αρνήθηκε στην περίπτωση που προέκυπταν κι άλλες υποψηφιότητες, να μπει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Άλλωστε, στο κείμενο που υπέγραψαν οι τρεις αρχηγοί προβλεπόταν ως διαδικασία.

Κανείς, όμως, από τους σημερινούς αντιδρώντες δεν κατέθεσε υποψηφιότητα και δεν επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου εντός των ενιαίων οργάνων.
Αντιθέτως, επέλεξαν να βρίζουν και να απειλούν τα στελέχη της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ  και τον επικεφαλής της, που τίμησαν και τιμούν την συμφωνία. 

 

Ποιοι εξυπηρετούνται από τη διάσπαση της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ;  

Τελικώς, ποιόν εξυπηρετεί η διάσπαση της Σύγχρονης Πόλης; Ποιοι θέλουν να προσφέρουν στον Χρ. Κορτζίδη που ήδη μοιράζει θέσεις αντιπροέδρων, όπως καλή ώρα στον κύριο Σκρίνη στο Τοπικό Συμβούλιο,  δεκανίκι επανεκλογής διασπώντας τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης;

Ποιοι μιλούν για καρέκλες όταν απέναντι στον δήμαρχο δεν έχουν αρθρώσει λέξη αντιπολιτευτική και βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με τα στελέχη του;

Πότε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδης δημοτικός σύμβουλος σήμερα, άρθρωσε αντιπολιτευτικό λόγο, απέναντι στον Χρ. Κορτζίδη; Ελάχιστες φορές. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να γνωρίζει τα θέματα της πόλης του όταν είναι διορισμένος Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Γλυφάδας.

Πότε να προλάβει να ασχοληθεί και με τα θέματα του Ελληνικού και της Αργυρούπολης.  

Ο Χρ. Μιμηγιάννης με την επίθεση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έπραξε ένα μέγιστο πολιτικό ατόπημα, αφού σκιαγράφησε τον κύριο Πασβαντίδη ως άβουλο αρχηγό που ήταν μόνος του σ' αυτήν την πορεία ενότητας. Ο κύριος Πασβαντίδης έπραξε αυτό που του υπέδειξε η Κεντρική του Επιτροπή, στην οποία, τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποi της παρέας, σύμφωνα με τα πρακτικά ντοκουμέντα που υπάρχουν,  ουδέποτε διαφώνησαν.  

Ολοκληρώνοντας να σημειώσουμε πως, με όλες αυτές τις ενέργειες, το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο του Κορτζίδη, αν δεν είναι κιόλας σε άτυπη συνεργασία. Αν κρίνουμε από την τοποθέτηση του κ. Σκρίνη στην αντιπροεδρία του τοπικού συμβουλίου με πρόταση της διοίκησης Κορτζίδη και των κυρίων Κοπίτα και Στέφα στο Δ.Σ. του ΟΝΑΔΕΕΑ, - από διευκόλυνση που έκανε η διοίκηση με παρέμβασή της για να μη χρειαστεί να γίνει ψηφοφορία στη μειοψηφία - μάλλον το δεύτερο  πρέπει να συμβαίνει. 

Μήπως, οι εναπομείναντες στη "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ" ακολουθούν την πορεία στελεχών του πάλαι ποτέ ένδοξου ΠΑΣΟΚ;  Μήπως γίνονται κι αυτοί μία από τις πολλές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο; Σ' αυτή την περίπτωση, μία λέξη μόνο ταιριάζει.  Κρίμα... 

Διαβάστε εδώ τη διακήρυξη ενότητας  που εξέδωσαν και έδωσαν στη δημοσιότητα οι τρεις παρατάξεις

vimaonline

enomeni poli head foto

Αν και από το 2010 το Ελληνικό και η Αργυρούπολη αποτελούν ένα ενιαίο δήμο, η δημοτική αρχή με τις πράξεις και τις παραλείψεις της μας υπενθυμίζει συνεχώς και με κάθε τρόπο αυτό που προεκλογικά διακήρυττε: ήταν, είναι και παραμένει αντίθετη στην ένωση αυτή.

Ξεχωριστές, διπλές παρελάσεις στις Εθνικές Επετείους, ξεχωριστούς διπλούς αγιασμούς των υδάτων τα Θεοφάνεια, διαφοροποιημένη αντιμετώπιση των δημοτών σε Ελληνικό και Αργυρούπολη με διπλά ανταποδοτικά τέλη, διπλά δίδακτρα, διπλά δικαιώματα ταφής και ξεχωριστά, διπλά κούλουμα για την προσεχή Καθαρή Δευτέρα.

Παραδοσιακά κούλουμα από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο της Αργυρούπολης στο εγκαταλειμμένο από τον δήμο βουνό, κούλουμα και στο π. αεροδρόμιο του Ελληνικού από τη δημοτική αρχή!

Γιατί κύριε δήμαρχε δεν κάνατε τα κούλουμα από κοινού με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο της Αργυρούπολης στο βουνό της πόλης, όπως γινόντουσαν εδώ και πολλά χρόνια; Γιατί έχετε εγκαταλείψει εδώ και τρία χρόνια το βουνό στην τύχη του; Αυτό δεν θέλει φύτεμα, όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές; Δεν πρέπει να καθαριστεί; Δεν πρέπει να πρασινίσει; Δεν πρέπει να προστατευθεί και να αναδειχθεί;

Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, ότι με τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, η ένωση του Ελληνικού και της Αργυρούπολης, από το 2010 μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να παραμένει «όνειρο θερινής νυκτός» και απραγματοποίητο ζητούμενο στην συνείδηση των συμπολιτών μας.

ΔελτιοΤύπου "Ενωμενης Πόλης" Ελληνικού-Αργυρούπολης

vraveuseis onadea

Αναβλήθηκε από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η προγραμματισμένη για την Κυριακή, 3-3-2012, καθιερωμένη από παλιά ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αθλητών - μαθητών της πόλης του Οργανισμού Νεολαίας & Αθλητισμού Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης (ΟΝΑΔΕΑ).

Η αναβολή οφείλεται στη….. μη λειτουργία, λόγω βλάβης εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" της Αργυρούπολης, όπου θα ελάμβανε χώρα η εκδήλωση "Βραβεύσεις 2013" .

Δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ τέτοιου είδους συμβάν στην ιστορία της πόλης, που κάθε χρόνο θεωρεί ως σημαντικότατο γεγονός την απονομή των τιμητικών επάθλων και διπλωμάτων σε Ολυμπιονίκες καθώς και αθλητές, μαθητές, προπονητές που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά, Βαλκανικά, Πανελλήνια πρωταθλήματα, την χρονιά που μας πέρασε.

elliniko aerodromio

Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης καλεί τους δημότες του για μία νέα δενδροφύτευση στο π. αεροδρόμιο Ελληνικού την Κυριακή, 31-3-2013.

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και αυτή, ο δήμαρχος καλεί τους δημότες να δώσουν ο καθένας τους από 5 ευρώ για να αγοράσουν από ένα δενδρύλλιο ελιάς που στη συνεχεία θα φυτέψουν σε χώρο του π. αεροδρομίου, όπου ο ίδιος ο δήμαρχος και οι οργανώσεις που τον στηρίζουν θέλουν να μετατρέψουν σε αστικό ελαιώνα. Τους καλεί επίσης να αναλάβουν τη φροντίδα ελιών (πάσσαλος, λίπασμα, καθαρισμός), καταβάλλοντας το ποσό των 2€ ανά δέντρο.

Μέχρι εδώ καλώς. Όμως, προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

Ποιος είναι ο ανάδοχος που θα προμηθεύσει αυτά τα δενδρύλλια, τους πασσάλους κλπ, μέσα από πια διαδικασία και πότε αναδείχθηκε; Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δήμος αγοράστηκαν και φυτεύτηκαν στο π. αεροδρόμιο 1.150 ελιές. Επομένως, κάποιος είσπραξε το ποσό των 5.750 ευρώ το λιγότερο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Ποιος όμως ήταν αυτός και μέσω ποιας διαδικασίας επιλέχθηκε; Εκοψε αποδείξεις; Πλήρωσε τον ΦΠΑ;

Τα ερωτήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ανάλογα ερωτήματα που προέκυψαν με το «εθελοντικό» κυλικείο που λειτούργησε ο δήμος στο Youth Festival του 2012 στο π. αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου συνεργάτες του δημάρχου πουλούσαν αναψυκτικά, μπύρες και σουβλάκια στα παιδιά, χωρίς να κόβονται αποδείξεις!

Εν κατακλείδι, ποιος δουλεύει και κερδίζει στην πλάτη των δημοτών του Ελληνικού –Αργυρούπολης και σε βάρος της τοπικής οικονομίας και των τοπικών φυτωρίων;

Είναι αδιανόητο για κάθε δημοτική αρχή, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλήττεται από σειρά σκανδάλων που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, να εφαρμόζονται ακόμη αδιαφανείς και, ενδεχομένως, μη νόμιμες διαδικασίες που απαξιώνουν το θεσμό και εξοργίζουν τους πολίτες.

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Δεντροφύτευση και περιποίηση του ελαιώνα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ.

Πριν ένα χρόνο, πολίτες από όλη την Αθήνα φύτεψαν 1.150 ελιές δημιουργώντας έναν ελαιώνα εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κατά της εκποίησης του Ελληνικού και υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ. ξαναβρισκόμαστε στο ελαιώνα (είσοδος από την οδό Αεροπορίας - πύλη κανόε-καγιάκ):
• για να τον επεκτείνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ελιές που δεν άντεξαν στον περσινό καύσωνα
• για να περιποιηθούμε τις ελιές που έχουμε φυτέψει

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό» και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού-Αργυρούπολης «Βλαστός» καλούν πολίτες και συλλογικότητες να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση, στην περιποίηση του ελαιώνα και τις άλλες δράσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα αυτή εντός του πρώην αεροδρομίου (καλλιτεχνικά δρώμενα, συλλογική κουζίνα, κτλ).

Τους καλεί επίσης να «υιοθετήσουν» νέα ελαιόδεντρα, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ ανά δέντρο ή να αναλάβουν τη φροντίδα ελιών (πάσσαλος, λίπασμα, καθαρισμός), καταβάλλοντας το ποσό των 2€ ανά δέντρο.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση και στην περιποίηση του ελαιώνα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον και να παραγγείλουν δέντρα μέχρι τη Τετάρτη 27 Μαρτίου στα τηλ. 2132018726 (9.30-15.00), 2132026022 (10.30-14.00), 2132018745 και 6979145366.

enomeni poli head foto

Αμεσα δραστηριοποιήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννης Κωνσταντάτος για τον έλεγχο της προέλευσης των ρωγμών που παρουσιάσθηκαν σε διάφορα σημεία του κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του Μετρό.

Ο επικεφαλής της παράταξης, μετά από επικοινωνία του με την διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, εξασφάλισε την άμεση αποστολή στο σχολείο πολυμελούς κλιμακίου εξειδικευμένων τεχνικών της εταιρείας που έλεγξαν επισταμένως όλες τις ρωγμές του.

Το αποτέλεσμα του διενεργηθέντος ελέγχου, για το οποίο ενημερώθηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και ο Δ/ντής του Σχολείου, έδειξε ότι το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε δεν οφείλεται σε εργασίες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με τους τεχνικούς της να προτείνουν και τρόπους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την διοίκηση και τους τεχνικούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας, που θα έπρεπε κανονικά να είχε γίνει από την, δυστυχώς, απούσα και αδρανή δημοτική αρχή.

Καλούμε τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Παιδείας για το θέμα αυτό απέναντι στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού.

Θεωρούμε ανεπίτρεπτη κάθε ολιγωρία στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και υγεία των μαθητών και των διδασκόντων όλων των σχολείων του δήμου μας.

Δελτίο Τύπου ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Περισσότερα Άρθρα...