ENOMENI POLI  -LOGO - KONSTANTATOS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ Ελληνικού-Αργυρούπολης"

Οπως είχαμε ανακοινώσει στις 25-7-3013, μετά τις απαράδεκτες και καταδικαστέες προσωπικές απόψεις που είχε εκφράσει το στέλεχος της παράταξής μας κ. Γιώργος Ζωγόπουλος, κατά των εργαζομένων στον δήμο και στο δημόσιο γενικότερα, ζητώντας να απολυθούν ... όλοι τους, τασσόμενος παράλληλα υπέρ των καταστροφικών για τη χώρα μνημονιακών πολιτικών, ο πρόεδρος της παράταξης κ. Γιάννης Κωναστντάτος, τον παρέπεμψε στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της παράταξης για τα περαιτέρω , σύμφωνα με όσα προβλέπονται στις καταστατικές διατάξεις της .

Ο ίδιος προτίμησε, αντί να απολογηθεί , να ακολουθήσει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησής του.

Ευχόμαστε επιτυχία στην παραπέρα πορεία του.

 sxolik fylakes  main

Με μία οξεία, όσο και τεκμηριωμένη ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη 'ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου καταδικάζει απερίφραστα τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη δημοτική αστυνομία, τους σχολικούς φύλακες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της και, επίσης, μεταξύ των άλλων, καλεί τους πολίτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα  για να στηρίξουν ενεργά, όπως αναφέρει, τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις των Οργάνων της Τ.Α. 

 

H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες αποτελούν βασικούς θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπάρχουν και λειτουργούν εδώ και χρόνια σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως εξάλλου προβλέπει, ως τοπική αρμοδιότητα, και η Ευρωπαϊκή Χάρτα λειτουργίας της. Επομένως, η τραγικά αυθαίρετη κατάργησή τους, πλήττει καίρια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

Η έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής ευθέως αναφέρει ως αντισυνταγματική τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου 4172/2013 που μόλις ψηφίσθηκε από τη Βουλή, καθώς η διάταξη αυτή δεν τεκμηριώνεται ρητώς, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας. Δεν στοιχειοθετείται δηλαδή ο λόγος για τον οποίο οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων δεν αποτελούν τοπική υπόθεση και πρέπει να φύγουν από τους δήμους, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην συνεχή απαξίωση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα, που λαμβάνονται εν' ονόματι των καταστροφικών για τη χώρα μνημονιακών πολιτικών. Τα μέτρα αυτά τα ονομάζουν κατ ευφημισμό μεταρύθμιση, ενώ στην ουσία αποτελούν αντιμεταρύθμιση και διαλύουν την κοινωνία.

Χωρίς σοβαρό, καλά μελετημένο σχέδιο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού συνολικά – και όχι αποσπασματικά και στο πόδι – της δημόσιας διοίκησης και χωρίς μια σοβαρή και έντιμη αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού της σε όλους τους τομείς της, είναι προφανές, ότι δεν οδηγούμεθα πουθενά.

Επικροτούμε πλήρως τις αντιδράσεις και ενέργειες των Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ, ΠΕΔΑ κλπ) για το θέμα αυτό και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν ενεργά, όποτε και όταν κληθούν, τις αποφάσεις και τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ στο σύνολό της στάθηκε και στέκεται διαρκώς στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου, στήριξε και στηρίζει πλήρως τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων τους και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις και τους δίκαιους αγώνες τους.

Η μεμονωμένη προσωπική απόψη που εξέφρασε δημόσια ο κ. Γ. Ζωγόπουλος στα θέματα αυτά,δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν αποτελεί και δεν εκφράζει με κανένα τρόπο τη θέση της παραταξής μας και, για το λόγο αυτό, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια Οργανά της, όπως προβλέπεται σχετικά στο Καταστατικό της.

δελτιο τυπου Ενωμενης Πολης

dimarxoi

Οξύτατη ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Επικοινωνίας της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" , αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης στηλιτεύοντας δράσεις της διοίκησης του δήμου, οι οποίες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα μέσα στο 3μερο που όλοι οι δήμοι της χώρας παραμένουν κλειστοί σε ένδειξη καθολικής διαμαρτυρίας τους κατά των μέτρων που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση στους ΟΤΑ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗς "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

Εν μέσω γενικού ξεσηκωμού και αντίδρασης για τα εντελώς απαράδεκτα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζομένους σε αυτή, τα κεντρικά όργανα των ΟΤΑ ομόφωνα αποφάσισαν, σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας, να κλείσουν για τρείς μέρες οι δήμοι της χώρας και να σταματήσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, πλην της καθαριότητας.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή βρήκε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, ως την πλέον κατάλληλη ευκαιρία, να βγει και να μοιράζει στις γειτονιές της πόλης τις προπαγανδιστικές και αστείες ανακοινώσεις του για το τι ... προτίθεται να κάνει τώρα, κατόπιν εορτής, για το ΜΕΤΡΟ που θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες !!

Επιτέλους κ. Κοτζίδη, σεβαστείτε τον αγώνα των εργαζομένων, υπέρ των οποίων δήθεν κόπτεσθε, και τηρήστε τις αποφάσεις για το τριήμερο σταμάτημα της λειτουργίας των δήμων.

Τη στιγμή που οι υπηρεσίες του δήμου δεν λειτουργούν, εσείς μοιράζετε (με ποιους άραγε;) τις προπαγανδιστικές ανακοινώσεις σας. Αν τις μοιράζετε με στελέχη της παράταξής σας, τότε να τις υπογράφετε ως παράταξη και όχι ως δήμος εν μέσω καθολικής απεργίας

argyrroup dimarxειο

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει στις 15 Ιουλίου 2013 πρόταση για τη χρηματοδότηση προγράμματός του από το ΕΣΠΑ («Περιβάλλον και αειφόρος Ανάπτυξη») του ΥΠΕΚΑ

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρόταση αυτή θα αφορά την «Κομποστοποίηση οικιακών βιοαποβλήτων και αποβλήτων κήπων»

Είναι ευχής έργο που ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης ανακάλυψε, έστω και στα τέλη της θητείας του, τις χρηματοδοτήσεις που ρέουν μέσω του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία ο δήμος αυτός, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ μόνο 4 έργα.

Τα 3 όμως εξ' αυτών (Ο Ποδηλατοδρομος οδ. Γερουλάνου, ο Παιδικός Σταθμός οδ. Κομνηνών και η αποπεράτωση του ΚΑΠΗ οδ. Ολυμπίας) είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την διοίκηση Ευσταθιάδη του πρώην Δήμου Αργυρούπολης, ενώ για άλλο ένα (Διαμόρφωση του Πάρκου Αφροδίτης), ενώ η μελέτη του ήταν έτοιμη δεν πρόλαβε να υποβληθεί λόγω των εκλογών.

Τα 4 έργα του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αποτελούν όμως πολύ μικρό αριθμό, αν αναλογισθεί κάποιος, ότι στο σύνολο των 325 δήμων της χώρας τρέχουν περισσότερα από 2.800 έργα και αναλογούν κατά μέσο όρο 9 έργα ανά δήμο!!!

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ανέρχεται σήμερα μόνο σε 4 εκ. €.

Δηλαδή συμμετέχει στο ΕΣΠΑ με ποσό που θεωρείται από τα χαμηλότερα πανελλαδικά, αφού στο σύνολο των δήμων της χώρας τρέχουν έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,8 δις € και αναλογούν μεσοσταθμικά 18 εκ. € ανά δήμο!!!

Τέλος, ενώ ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης βρίσκεται σε αρκετά ψηλή θέση (73η θέση) από άποψη πληθυσμού, στο σύνολο των 325 δήμων, κατέχει από τις τελευταίες θέσεις (την 207η θέση) ως προς τον προϋπολογισμό των ενταχθέντων έργων!!  Δήμοι με ίδιο ή και πολύ μικρότερο πληθυσμό έχουν απορροφήσει πολλαπλάσια ποσά.

Τα ανωτέρω στοιχεία καταδεικνύουν, δυστυχώς, το πόσο πολύ πίσω βρίσκεται σήμερα ο δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης ως προς την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξη της Αργυρούπολης και του Ελληνικού προς όφελος των δημοτών. 

dimot paratax cartoon

Μετά από κυοφορία αρκετών ημερών εκδόθηκε στις 18 Ιουλίου, κοινό δελτίο τύπου τεσσάρων πρώην κσι άρτι δημιουργηθέντων παρατάξεων  του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, στις οποίες συμμετέχουν κομματικά στελέχη ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, μέσα από το οποίο δηλώνουν την πρόθεσή τους να συγκλίνουν σε επίπεδο απόψεων και να κατεβούν ως ενιαία παράταξη στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014.


Πρόκειται για τις παρατάξεις πρώην ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ με τα εναπομείναντα στελέχη της (ανάμεσά τους οι κ.κ. Κοπίτας, Σαραφίδης, Μιμηγιάννης, Στέφας), η οποία μετά την αποχώρηση του κ. Χάρη Πασβαντίδη δεν έχει εκλέξει άλλο αρχηγό, ενώ μέρος του δυναμικού της βρίσκεται στην παράταξη ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ  του επικεφαλή της αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου μετά το ενωτικό συνέδριο συγχώνευσης των πρώην παρατάξεων "Αγώνας για το Μέλλον", "Σ'υγχρονη Πόλη" και "Αναγέννηση".

Την παράταξη της ΔΗΜΑΡ Ελληνικού - Αργυρούπολης  "Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση" στην οποία συμμετέχουν οι Φίλιππος Καρπούζας, Δόμνα Δασκαλάκου, Φάνης Μάνος κ. ά.

Την παράταξη "Πολίτες σε Δράση" που  όπως είδαμε σε σχετική ανακοίνωση διαθέτει ...... δύο επικεφαλής τον Τάσο Κορίλλη, πρόσφατα εκλεγμένο στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και το Μιχάλη Γαζή, συνδικαλιστή, πρόεδρο των εργαζομένων στην Τραμ Α.Ε. 

Και την παράταξη ΕΛΠΙΔΑ από το χώρο της δεξιάς στην οποία συμμετέχει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μεγαδούκας και ίσως η κα Αδαμοπούλου

Απ' όσα γνωρίζουμε οι τέσσερις αυτές παρατάξεις μέσα στο Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουν συνέδριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα εκλέξουν και τον αρχηγό τους. 

Η ανακοίνωση 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουλίου, συνάντηση στελεχών των Δημοτικών παρατάξεων «Σύγχρονη Πόλη – Πολίτες σε Δράση – Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση – Ελπίδα» του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Στη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκε από όλες τις πλευρές ένας γόνιμος, ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, με στόχο τη σύνθεση των απόψεων, τη σύγκλιση αλλά και την κοινή δράση.

Η θέση για μία Ανεξάρτητη, Ακηδεμόνευτη και Διεκδικητική Αυτοδιοίκηση, αποτελεί την αφετηρία για την ενότητα των παρατάξεων μας, καθώς αυτό που ουσιαστικά μας ενώνει είναι τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και η Πόλη μας.

Πιστεύουμε ότι μαζί με τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, μαζί με τους ενεργούς πολίτες, τους νέους και τις νέες, μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο και να συγκροτήσουμε μια ισχυρή συμμαχία που θα δώσει μια νέα πνοή, μια νέα αντίληψη στο Δήμο και στα προβλήματά του.

Η σημερινή διοίκηση αδυνατεί να ανταποκριθεί ουσιαστικά στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο καταγγελτικός λόγος που χρησιμοποιείται κατά κόρον, δεν μπορεί να δώσει προοπτική για ανάπτυξη στο Δήμο μας.

Χρειάζεται αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της πόλης μας και ορθή διαχείριση των υποδομών της. Άμεση αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας με προοπτική τη μείωση της ανεργίας.

Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε, όχι να καταλάβουμε την εξουσία για την εξουσία, αλλά να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Οι παρατάξεις που εκπροσωπούμε, διατηρούν την αυτονομία τους με τελικό στόχο τη συγκρότηση μιας παράταξης ΑΝΟΙΧΤΗΣ στην κοινωνία, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς αγκυλώσεις.

Μαζί με σας, τους πολίτες, σχεδιάζουμε το μέλλον και σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις:

Σύγχρονη Πόλη Ελληνικού – Αργυρούπολης

Πολίτες σε Δράση για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη

Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση Ελληνικού – Αργυρούπολης

Ελπίδα Ελληνικού - Αργυρούπολης

Με πληροφορίες vimaonline

kortzidis

Με αργία κινδυνεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  8 δήμαρχοι της Αττικής για διαφορά πειθαρχικά παραπτωματα για τα οποία παραπέμφθηκαν απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδης!

 Οι υποθέσεις εκδικάστηκαν χθες από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 το οποίο αποτελείται από τρεις προέδρους εφετών, έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και έναν εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ.

Αναλύτικα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι παραπομπές αφορούν στους:

-Δημος Μαραθώνα: Ο δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος και έξι δημοτικοί σύμβουλοι για παραλείψη διαδικασίας αδειοδότησης και λειτουργίας καταστημάτος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δημος Ύδρας: O πρώην δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος για παραλείψεις στη διαχείριση  μισθωμάτων ακινήτου ιδιοκτησίας του δήμο από  από κληροδότημα

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς και δέκα δημοτικοί σύμβουλοι, για μη συννομες ενέργειες σε διαδικασία έργων για την ανάπλαση της πόλης

Δήμος Φυλής: Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραίμης για άρνηση συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη και σύναψη ακύρων συμβάσεων μίσθωσης έργου. Στο πειθαρχικό και 4 δημοτικοί σύμβουλοι.

Δήμος Λυκόβρυσης Πέυκης:  Οι  δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Μαρκουλάκης, Γιώργος Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Νικολαροπούλου για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων

Δημος Ζωγράφου: Ο πρώην δήμαρχος Δ. Καζάκος για μη σύννομες διαδικασίες σε πρόσληψη και απασχόληση υπαλλήλων

Δήμος Κηφισιάς: 22 δημοτικοί σύμβουλοι  μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Παναγιώτου και ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας για μη συμμόρφωση σε απόφαση της επιτροπής παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν 2839/2000 περι αλλαγής χρησης ακινήτων

Δήμος Ελληνικού Αργυρόπουλης: Ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης για απασχολήση εργαζομενων των οποίων η σύμβαση έχει λήξει και την έκδοση πολλών χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής που είχαν κριθεί μη νόμιμες

Δήμος Κηφισιάς : Ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης  για άρνηση  συνεργασίας με τον Συνήγορο του Πολίτη

Δήμος Σαρωνικού: Οι Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Πέγκας  και Μανόλης Τσαλίκιδης για χρήση οχημάτων του δήμου άνευ αδείας.

Δήμος Ραφήνας:  Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μάρκου για απουσίες από δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Σαλαμίνας: Ο δημοτικός σύμβουλοςΘωμάς Μπερής για χρήση πυροσβεστικού οχήματος άνευ έγκρισης.

Δήμος Βύρωνα: Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι Αγνή Σμπόνια, Στέλιος Διονυσίου, Παναγιώτης Κόνσουλας, Ισαβέλα Δάρα, Δημήτρης Δαρλαγιάννης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Περάματος: Ο δημοτικός συμβούλος  Βαγγέλης Κάρδαρης για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Κηφισιάς: Μέλη τοπικού συμβουλίου Νέα Ερυθραίας για παραλέιψεις κατά τη διακδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας καταστηματος υγειονομικού ενδιαφέροντος

Δήμος Αθηναίων: Οι δημοτικοί συμβουλοι Χρηστος  Αθανασάκος, Μαρία Ζώντου για απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Πεντέλης:  Ο δήμαρχος Δ. Στεργίου για μη εκτέλεση  αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου (δημοτικός φόρος) και μη συννομες διαδικασίες στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

aftodioikisi

kede

Κλειστοί θα μείνουν τη Δευτέρα όλοι οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και στην κινητικότητα των υπαλλήλων.

Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη τη Δευτέρα στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπ. Διοικητικής. Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης,το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτερω στάση τους.

Την πρόταση του προέδρου ης ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ, κ. Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης, υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ιωακειμίδης, η αναλογία των ΟΤΑ, για ένταξη σε κινητικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είναι 1.100 - 1.200 άτομα. Και είπε χαρακτηριστικά: «Να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα. Να ματώσουμε. Αλλά να ματώσουμε λίγο».

Και επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι «έπρεπε να είναι ένα από την αρχή. Αλλά δεν το κάναμε». Ο κ. Τζόκας σημείωσε ότι πλέον «ο κίνδυνος δεν είναι μια καχεκτική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια "κλινικά νεκρή" Αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για κοινωνικό κανιβαλισμό» και κατηγόρησε για «γκεμπελισμό τα ΜΜΕ που έχουν προχωρήσει σε επιχείρηση συκοφάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και, όπως ανέφερε, «μιλούν για ανθρώπους με νούμερα, λες και είναι κρέας. Δεν έχει τέλος αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει όριο στην παρακμή».

Κατέληξε, λέγοντας: «Να πάμε σε σύγκρουση. Αν δε σε σέβεται κάποιος, πρέπει να σε φοβάται. Πρέπει κάποια στιγμή να δείξουμε το ανάστημά μας. Δεν συμφωνώ με απολύσεις. Δεν μπορώ να συμφωνήσω άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και να μην έχουν αύριο να θρέψουν την οικογένειά τους».

Κατά τη συνεδρίαση, παρεμβάσεις έκαναν οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ- ΟΤΑ, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των Δημοτικών Αστυνόμων του Δήμου Αθηναίων κ. Θ. Τάτσης.

Από τις παρεμβάσεις των δημάρχων, ιδιαίτερη ένταση προκλήθηκε με την παρέμβαση του δήμαρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος και προπηλακίσθηκε, κατά την αποχώρησή του, από τις εκατοντάδες των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στην ΚΕΔΕ.Μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα, διότι συμπορεύονται οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι». Και πρόσθεσε: «Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Νωρίτερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας φράσεις απαράδεκτες και απαξιωτικές».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν, είτε με τη «διαθεσιμότητα», είτε με την «κινητικότητα».

Περισσότερα Άρθρα...