Αυτή τη φράση - παρά το ... άγνωστο, όπως φαίνεται, για τον συντάκτη νόημά της - χρησιμοποίησε η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης για να σχολιάσει στην ιστοσελίδα της ρεπορτάζ του silvercity.gr.

To ρεπορτάζ αυτό είχε ως τίτλο "Αθλητικές Ομάδες αρχίζουν (;) προπονήσεις σε βρωμερές εγκαταστάσεις" και αφορούσε στην απαράδεκτη, από πλευράς καθαριότητας και υγιεινής, κατάσταση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, παραμονές της έναρξης των προπονήσεων και αγώνων για την νέα αθλητική περίοδο του ιστορικού αθλητικού συλλόγου ΑΟΝΑ της Αργυρούπολης, ο οποίος τις χρησιμοποιεί.

Τι όμως σημαίνει η φράση “πετάω λάσπη στον ανεμιστήρα”; Η φράση αυτή είναι αρκετά σύγχρονη, τουλάχιστον από την εποχή που υπάρχουν ανεμιστήρες. Διότι από λάσπη και πολιτική προπαγάνδα... Αποδίδεται μάλιστα σε έναν Έλληνα πολιτικό της μεταπολιτευτικής περιόδου και υπονοεί μια ενέργεια σκόπιμης υπονόμευσης και ενοχοποίησης πολλών με κύριο στόχο να κρυφτούν οι λίγοι, που αποτελούν και τους πραγματικά ένοχους!

Είναι επομένως, αυτονόητο, ότι η φράση αυτή είναι παντελώς άσχετη με το υπόψη ρεπορτάζ, αλλιώς.... κάτι άλλο συμβαίνει! Μάλλον, ο καταλληλότερος τίτλος θα ήταν: "Πετάω τη μπάλα στην εξέδρα", που σημαίνει: Αποποιείται κανείς την ευθύνη του και την αρμοδιότητα του για κάποιο θέμα!

Στο σχετικό ρεπορτάζ του silvercity.gr, μεταξύ των άλλων, διατυπώνονταν στο τέλος τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

- Γιατί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν φρόντισε, εδώ και δύο μήνες, να επιληφθει του θέματος και ο αθλητικός αυτός χώρος να είναι εγκαιρα καθαρισμένος, αποεντομοποιημένος και απολυμασμένος;

- Ποιανού είναι η ευθύνη για αυτό χάλι που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, όσο βέβαια αυτές μπορούν να απεικονίσουν μια πραγματικότητα που, ίσως, είναι ακόμη χειρότερη από εκείνο που δείχνουν;

Ομως, τα ερωτήματα αυτά παρέμειναν αναπάντητα. Γιατί άραγε;

Τέλος, προκαλεί εντύπωση η όντως ..... πολύ ευφάνταστη τελευταία παράγραφος του κειμένου του σχολιασμού του δήμου, που χρησιμοποιήθηκε, όπως συνήθως συμβαίνει, για εντυπωσιασμό, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων.

Πάντως, αποτελεί θετικό γεγονός, το ότι η δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, έστω και στο παρά πέντε, έσπευσε – όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της - να καθαρίσει και να απολυμάνει τους αθλητικούς χώρους που χρησιμοποιεί ο ΑΟΝΑ.

Ετσι, ξεκίνησε την Τετάρτη (20/9) - σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του – η υλοποίηση του αθλητικού προγράμματός του για την περίοδο 2013-13 και απαλλάχθηκαν από την αγωνία για το «τι δέον γενεσθαι» οι αθλητές, οι προπονητές και οι λοιποί παράγοντες του ιστορικού αυτού Συλλόγου της πόλης.

 

Το κείμενο του σχολίου της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τη γνωστή τακτική της "λάσπης στον ανεμιστήρα" από γνωστή ιστοσελίδα υιοθέτησαν τις τελευταίες μέρες και πολλά «προφίλ» των κοινωνικών δικτύων. Θέμα αυτή τη φορά η δήθεν άσχημη εικόνα του δημοτικού κλειστού Γηπέδου volley της Αργυρούπολης που εμπόδισε την έναρξη των προπονήσεων για τη νέα σεζόν των ομάδων και ο καθαρισμός του από εθελοντές του συλλόγου που προπονείται εκεί.

Βεβαίως οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ της ιστοσελίδας δεν μπήκαν καν στον κόπο, να ελέγξουν αν το γήπεδο είχε καθαριστεί από συνεργεία του Δήμου και μετά να αναρτήσουν το ρεπορτάζ τους (Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 00:32 – Αντιγραφή από την ιστοσελίδα), δηλ. να πάνε στο χώρο και να δουν ότι, όταν αναρτούσαν το κείμενό τους, το θέμα είχε ήδη λυθεί. Μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, το γήπεδο παρέμεινε κλειστό δύο μήνες, απολυμάνθηκε και απεντομώθηκε όπως όλα τα δημοτικά κτήρια και ενόψει της νέας περιόδου καθαρίστηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η έγκριτη ιστοσελίδα της περιοχής μας ανακάλυψε ‘κατόπιν εορτής’ το τεράστιο έγκλημα… τώρα ψάχνουν για τους τρομακτικούς δράστες…. οι οποίοι δράστες είναι μάλλον άτομα μοχθηρά, πιθανώς χρηματοδοτούμενα από μυστικά κονδύλια του δήμου ή κάποιας παράταξης, που οδηγούν τη νεολαία της περιοχής μας κατευθείαν στις εστίες μόλυνσης, με απώτερο σκοπό να μολυνθούν όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΑΟΝΑ ακόμα και οι προπονητές και ίσως τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, και έτσι να ευνοηθούν άλλοι σύλλογοι, η δημοτική αρχή, οι μυστικές υπηρεσίες, η Μητρόπολη και το Πατριαρχείο και τελικά ο Δήμαρχος….

Κρίμα, πολύ κρίμα…
 

Ό ιστορικός Αθλητικός Σύλλογος ΑΟΝΑ (Αθλητικός Ομιλος Νέων Αργυρούπολης) ολοκλήρωσε ήδη το σχεδιασμό του για ένα πολύ απαιτικό αγωνιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2013-14 και – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου – οι προπονήσεις των ομάδων του έχει προγραμματισθεί να αρχίσουν το απόγευμα της Τετάρτης, 21-8-2013

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κάθε φορά στο τέλος αυτής της διαδικασίας όλα φαίνονται να είναι τακτοποιημένα και όλα να βρίσκονται με κάποιο τρόπο στη σωστή θέση, κάθε άλλο παρά έτσι είναι, ιδιαίτερα, τη φετινή χρονιά.

Και τούτο διότι, ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει ανακύψει φέτος είναι η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημοτικό κλειστό Γήπεδο volley, το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, τέτοιας ώστε να προκύπτουν ακόμα και θέματα προστασίας της υγείας από τις υπάρχουσες εκεί εστίες μόλυνσης για τους αθλούμενους, προπονητές και συνοδούς που θα το χρησιμοποιήσουν .

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται απεικονίζουν την εικόνα μιας κατάστασης που προκαλεί ντροπή και αγανάκτηση και η οποία δεν είχε παρατηρηθεί ποτέ άλλοτε στα αθλητικά χρονικά της Αργυρούπολης: Καλάθια γεμάτα από σκουπίδια που παρατημένα για πολύ καιρό σαπίζουν και αποτελούν εστίες μόλυνσης, κατσαρίδες και άλλα έντομα που περιφέρονται στους χώρους του γηπέδου, εγκαταλειμένα υλικά, βρώμικοι εξωτερικοί χώροι κ.α.

Οπως πληροφορηθήκαμε ο ΑΟΝΑ διαθέτει πολλούς εθελοντές που δούλεψαν και δουλεύουν πολλές φορές και για πολύ χρόνο αφιλοκερδώς για να συντηρήσουν, να επισκευάσουν, να καθαρίσουν και να πρετοιμάσουν έγκαιρα τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί, ώστε αυτές να είναι πανέτοιμες να ανταποκριθούν στις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο εκεί και έχουν μάλιστα πανελλήνια απήχηση. Και ευτυχώς που γίνεται αυτό, γιατί αλλιώς.......

Σημειώνεται ότι ο ΑΟΝΑ, ο ιστορικότερος Σϋλλογος της Αργυρούπολης, έχει φτάσει πλέον στα οριά του, αφού δεν είναι δυνατόν, στο "παρα πέντε" της έναρξης των αθλητικών προγραμμάτων του για τη νέα αγωνιστική περιόδου 2013-14, αυτός ο δημοτικός αθλητικός χώρος που χρησιμοποιεί να παρουσιάζει τέτοιο χάλι.

 

Eρωτήματα που προκύπτουν:

- Γιατί η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν φρόντισε, εδώ και δύο μήνες, να επιληφθει του θέματος και ο αθλητικός αυτός χώρος να είναι εγκαιρα καθαρισμένος, αποεντομοποιημένος και απολυμασμένος;

- Ποιανού είναι η ευθύνη για αυτό χάλι που παρουσιάζεται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, όσο βέβαια αυτές μπορούν να απεικονίσουν μια πραγματικότητα που, ίσως, είναι ακόμη χειρότερη από εκείνο που δείχνουν;

- Είναι δυνατόν ο ΑΟΝΑ, αυτός ο δραστήριος αθλητικός Σύλλογος, να δεχθεί οι νεαροί αθλητές του, οι συνοδοί τους και τόσοι άλλοι να αρχίσουν προπονήσεις και να χρησιμοποιήσουν χώρους που βρίσκονται σε αυτήν την άθλια κατάσταση που, ίσως, να θέτουν και σε κίνδυνο την υγεία όλων αυτών; Ποιοι θα ευθύνονται τελικά, αν κάτι τέτοιο - που απευχόμαστε - θα συμβεί;

 Σημειώνεται, ότι αυτή η εικόνα της προϊσούσης εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων της πόλης της Αργυρούπολης, έχει δυστυχώς καταγγελθεί από πολλούς γονείς και φιλάθλους, ειδικότερα για τα θέματα της καθαριότητας.

Αυτό όμως δεν αρμόζει, ούτε στην Αργυρούπολη με τις πολλές και από ανέκαθεν φροντισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της, καθώς και τις αξιοσημείωστες, εθνικής εμβέλειας - και όχι μόνο - δραστηριότητες και επιτυχίες των αθλητικών συλλόγων της, ούτε βέβαια και στο Ελληνικό. 

Κρίμα, πολύ κρίμα!!


 

 

dimarxeio

Ενημερώνουμε τους συναλλασσομένους με τα ΚΕΠ του Δήμου μας ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου 2013, λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και της λήψης των κανονικών αδειών εκ μέρους των υπαλλήλων, η λειτουργία των δύο ΚΕΠ διαμορφώνεται ως εξής:

1) ΚΕΠ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ πρωί: ΚΛΕΙΣΤΟ – ΔΕΥΤΕΡΑ απόγευμα: ΑΝΟΙΧΤΟ

ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ πρωί: ΑΝΟΙΧΤΟ

2) ΚΕΠ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ: ΤΕΤΑΡΤΗ πρωί: ΚΛΕΙΣΤΟ – ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα: ΑΝΟΙΧΤΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ πρωί: ΑΝΟΙΧΤΟ

GIANN KONSTANT YPOPS DIMARX

Λάβρος κατά της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ" Γιάννης Κωνσταντάτος.

Με σημερινή ανακοίνωσή του αποκαλύπτει τι πραγματικά έγινε στην συνάντηση για τους Συλλόγους που βρίσκονται εντός του π. αεροδρομίου και για το Μετρό, που πραγαμοποιήθηκε την Τετάρτη, 31-7-2013, με τους αρμοδίους στο Υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του δημάρχου, κ. Χρ. Κορτζίδη.

Επίσης, αποκαλύπτει πρωτοφανή γεγονότα στο π. αεροδρόμιο που παρέμειναν κρυφά από τη δημοτική αρχή, για τα οποία, όπως αναφέρει, αναμένεται η συνέχεια...

 

Η Δήλωση Γιάννη Κωνσταντάτου για τη συνάντηση στο ΥΠ. ΟΙΚ. για Μετρό και Συλλόγους

«Εχθές , 31-7-2013, παραβρεθήκαμε, ως αξιωματική αντιπολίτευση του δήμου Ελληνικού –Αργυρούπολης, στην συνάντηση που είχαμε με τον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών και με τον Πρόεδρο της Ελληνικό Α.Ε., μαζί με τον Δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη και εκπροσώπους Συλλόγων.

Προκαλεί έκπληξη, ότι στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια ο δήμος, δεν αναφέρεται – όπως έπρεπε – ούτε η συμμετοχή μας στη συνάντηση αυτή, αλλά ούτε η συμμετοχή του επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Λιάπη ! Αυτό επιβεβαιώνει, ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι, η δημοτική αρχή επιδιώκει μόνο τον πόλεμο των εντυπώσεων και όχι την ουσία.

Είναι λυπηρό και απαράδεκτο, να διαπιστώνεται συνεχώς, ότι ο δήμαρχος, αφ' ενός μεν συνεχίζει τα γνωστά σε όλους επικοινωνιακά και κομματικά παιχνίδια του σε βάρος των Συλλόγων και των συμφερόντων του δήμου και, αφ' ετέρου, άλλα να λέει μέσα στη συνάντηση και άλλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια. Σε αυτή, κατηγορεί υποκριτικά , ότι δήθεν φταίει μόνο η κυβέρνηση για το Μετρό , τους χώρους στάθμευσης κ.α. και ότι κωφεύει , ενώ ο ίδιος αποδέχτηκε να ξανασυναντηθεί την προσεχή Παρασκευή με τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ με βάση συγκεκριμένη ατζέντα!!

Η συζήτηση που έγινε στο ΥΠ. ΟΙΚ. ήταν αποκαλυπτική για τα οικονομικά εγκλήματα που έχουν γίνει μέσα στο π. αεροδρόμιο με τις ευλογίες και την ανοχή του δημάρχου.

Μείναμε άναυδοι όταν ακούσαμε για παράδειγμα, ότι ο δήμος χρωστάει στην ΕΥΔΑΠ 700.000 ευρώ για το νερό που καταναλώνονταν εκεί ανεξέλεγκτα (από ποιους άραγε;), παρόμοια και για το ρεύμα της ΔΕΗ, αλλά και για άλλες «δουλειές» και δράσεις που γινόντουσαν εκεί, όπως κατήγγειλαν με στοιχεία οι άνθρωποι της Ελληνικό ΑΕ! Δυστυχώς πολλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και για το λόγο αυτό θα επανέλθουμε.

Ολα αυτά διότι, ο δήμαρχος παραβλέποντας τη βασική υποχρέωσή του, πρώτα απ' όλα, να κάνει συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις με τεκμηριωμένες προτάσεις για αναζήτηση έγκαιρα – και όχι «στο και πέντε» - ουσιαστικών λύσεων με το κράτος, επιδιώκει μονίμως και διαρκώς να συντηρεί ένα ιδιότυπο «αντάρτικο πόλης», για λόγους εντυπώσεων, ιδεολογικών αγκυλώσεών του και κομματικού συμφέροντος.

Όπως του είπαν στην συνάντηση , μεταξύ των άλλων: " ... Καλή επιτυχία δήμαρχε στον αγώνα σας να ανατρέψετε τον καπιταλισμό, αλλά όσο υπάρχει κράτος και πολιτεία, οι Νόμοι της θα εφαρμόζονται".

Θυμίζουμε τη δήλωση του δημάρχου, ότι θέλει να κάνει ένα νέο ΕΑΜ για να μας σώσει. Όμως, μέχρι τότε, τις συνέπειες αυτής της επικίνδυνης νοοτροπίας του και της πλήρους ανικανότητάς του θα πληρώσουμε όλοι εμείς, που δεν επιθυμούμε νέο εμφύλιο και διχασμό, αλλά μια πόλη ειρηνική, ανθρώπινη και λειτουργική για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου

Νέες συναντήσεις με τους αρμόδιους για το μετρό και τους συλλόγους θα γίνουν σύντομα, καθώς η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου μας και φορέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, με τον ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας και την «Ελληνικό ΑΕ» που έγινε την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν κατέληξε σε λύσεις, παρά το ότι οι προτάσεις του Δήμου είναι απολύτως λογικές και άμεσα εφαρμόσιμες.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τον Δήμο προς το Υπουργείο τα εξής θέματα:

Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Παραχώρηση χώρου μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κοντά στο μετρό για τη λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Αυτό ο Δήμος το ζητάει από κοινού με τον ΟΑΣΑ από το 2009.
Λειτουργία δύο παρκινγκ μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, ένα κοντά στο σταθμό Ελληνικού και ένα κοντά στο σταθμό Αργυρούπολης όπως προβλέπονταν και στον αρχικό σχεδιασμό της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
Δημιουργία διόδου για πεζούς από τη συνοικία της Αγίας Παρασκευής προς το σταθμό της Αργυρούπολης μέσα από την ελληνική αεροπορική βάση.

Β. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ

Διευθέτηση του θέματος με άρση των μέτρων (έξωση από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν και συνολικά πρόστιμα 185 χιλ. € για δήθεν αυθαίρετη χρήση των χώρων από το 2008) που επιβλήθηκαν σε βάρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων και του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης» από την Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά του Υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα του ΜΕΤΡΟ συζητήθηκε αναλυτικά χωρίς να προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε νέα συνάντηση με την «Ελληνικο ΑΕ»

Το θέμα της δίωξης κατά των συλλόγων τέθηκε όμως λόγω έλλειψης χρόνου του ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας θα συζητηθεί εκτενώς σε νέα συνάντηση με τον την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 14:30 μ.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει την εκποίηση του πρώην αεροδρομίου είναι αποφασισμένη να το απαλλάξει, με κάθε μέσο, από κάθε τι που θεωρεί «εμπόδιο». Αυτό πιστοποιούν τόσο η άρνηση της, μέχρι τώρα, να διαθέσει 30-40στρ από τα 6.236 του πρώην αεροδρομίου για να επιλύσει τα προβλήματα που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο σημαντικού από κοινωνική και οικονομική άποψη έργου, όπως είναι το μετρό, όσο και τα μέτρα που παίρνει σε βάρος των φορέων και των υπηρεσιών (συλλόγων, ομοσπονδιών κλπ) που λειτουργούν εντός του πρώην αεροδρομίου, αδιαφορώντας για την κοινωνική σημασία του έργου τους.

Η αντιμετώπιση, λοιπόν, αυτών των προβλημάτων είναι δύσκολη και διαρκής υπόθεση, άμεσα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που τα δημιουργούν και απαιτούν την συμμετοχή όλων.

kadoi anakikloshs

Στη ραστώνη των ημερών του δεκαπενταύγουστου μια βόλτα στις γειτονιές του Ελληνικού – Αργυρούπολης σε ... συναρπάζει. Οχι από τους, περισσότερο ή λιγότερο, άδειους, ακάθαρτους και μη δρόμους που ακτινοβολούν το λιοπύρι του Αυγούστου.

Οχι από τα κλειστά καταστήματα, τα θλιβερά αυτά δείγματα της δεινής οικονομική κρίσης. Οχι από τις ομορφιές μιας πόλης που δείχνει φανερά τα ίχνη της εγκατάλειψής της.

Είναι οι..... ιδιαίτερες μυρωδιές που αποπνέουν πολλοί δημοτικοί κάδοι απορριμμάτων που σε.... «συναρπάζουν»! Δείγμα ανικανότητας, ή αδιαφορίας της δημοτικής αρχής; Δείγμα κακής συμπεριφοράς των κατοικοδημοτών, που δεν φροντίζουν να κλείνουν ερμητικά τα οργανικά απορριμματά τους στις πλαστικές σακκούλες;

Ο,τι και να συμβαίνει, ένα είναι βέβαιο. Αυτοί οι βρώμικοι δημοτικοί κάδοι έχουν να πλυθούν και ν' απολυμανθούν για.... τέσσερα περίπου χρόνια!! Μεγάλο χρονικό διάστημα για μια δημοτική αρχή που θα ήθελε να σέβεται τον εαυτό της και τους κατοικοδημότες της.

Η βόλτα όμως συνεχίζεται. Ανηφορίζουμε τώρα προς την Ηλιούπολη, τον όμορο δήμο της Αργυρούπολης. Εδώ το σκηνικό αλλάζει. Δρόμοι καθαροί, αλέες φροντισμένες, ανακαινισμένες πλατείες χάρμα οφθαλμών και το κυριότερο, απ' όσους κάδους περάσαμε αυτοί ήταν... άοσμοι και καθαροί.

Περνώντας μπροστά και από το όντως εντυπωσιακό δημαρχείο της πόλης, κάναμε μία στάση για να ρωτήσουμε κάποιον αρμόδιο πως συμβαίνει αυτό. Εκείνος εξηγώντας μας τις σχετικές δράσεις του τομέα καθαρότητας, μας έδωσε παράλληλα να διαβάσουμε μια ανακοίνωση του δήμου Ηλιούπολης, που δείνει την δέουσα απάντηση στο ερώτημά μας.

Την αναδημοσιεύουμε ως έχει:

"Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν την εργασία τους οι συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας και συγκεκριμένα από τις 1/8/2013 και σε καθημερινή πλέον βάση, υλοποιεί το πρόγραμμα για το πλύσιμο και την απολύμανση όλων των πράσινων κάδων της πόλης.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προηγηθούν οι πυκνοκατοικημένες περιοχές, ενώ με εντολή του Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Κώστα Σεφτελή, που επιβλέπει προσωπικά τη διαδικασία, στους πλυμένους κάδους, επικολλάται αυτοκόλλητο στο οποίο αναγράφεται η ημερομηνία πλύσης και απολύμανσης, ώστε να είναι ενήμεροι και οι συμπολίτες μας.

Επίσης στα πλαίσια της ενημέρωσης των συμπολιτών μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου οι δρόμοι και ο αριθμός των κάδων που πλύθηκαν."


Τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα!

argyrroup dimarxειο

Προσκηνιακές, ίσως και παρασκηνιακές, διεργασίες φαίνεται να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου 2015.

Μετά την έκδοση ενός κοινού δελτίου τύπου τεσσάρων πρώην και άρτι νεοδημιουργηθέντων παρατάξεων του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, στις οποίες συμμετέχουν κομματικά στελέχη των ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ, όπου δήλωναν την πρόθεσή τους να συγκλίνουν, σύμφωνα ίσως και με το μοντέλο της τέως τρικομματικής κυβέρνησης, εκδόθηκε νεώτερη ανακοίνωση με τίτλο «Οι πολίτες μπροστά» με την οποία αναγγέλλονται χρονοδιαγράμματα διαδικασιών για σύγκλιση ενός συνεδρίου και εκλογή υποψηφίου δημάρχου.

Η ανακοίνωση όμως αυτή, που δεν υπογράφεται, όπως η προηγούμενη, από τις υπόψη 4 παρατάξεις, δημιουργεί πολιτικό και ηθικό θέμα, αφού σε αυτή δηλώνεται ως έδρα της υπό σύσταση κίνησης ή παράταξης χώρος στο δημοτικό Εμπορικό Κέντρο επί της Λ. Βουλιαγμένης 602 και Ιμέρας. Ο χώρος αυτός είχε παραχωρηθεί στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της «Σύγχρονης Πόλης» κ. Χάρη Πασβαντίδη και στην παράταξη του, ενώ οι άλλοι δύο τότε επικεφαλείς κ.κ. Γ. Κωνσταντάτος και Γ. Τσαρπαλής είχαν καταψηφίσει και δεν είχαν αποδεχτεί  γραφεία των παρατάξεών τους να είναι εκεί, αφού ο νόμος απαιτούσε και απαιτεί να στεγαστούν στο δημαρχείο, κάτι που απέφυγε «σαν το διάολο στο λιβάνι» ο δήμαρχος.

Σήμερα λοιπόν, ο χώρος αυτός, παράνομα και καταχρηστικά, με την ανοχή και ευλογίες του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης (τυχαίο;) και σε βάρος των φορολογούμενων δημοτών, παρουσιάζεται....  ως έδρα της υπό δημιουργία κίνησης ή παράταξης!


Αντικρουόμενες δηλώσεις και συμπεριφορές δημιουργούν προβληματισμούς

Δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποιο σημείο, πότε και πως θα συγκλίνουν οι υπόψη παρατάξεις. Όμως κάποιες δηλώσεις και συμπεριφορές δημιουργούν ήδη πολλούς προβληματισμούς.

Πως μπορεί να δηλώνει η νέα υπό δημιουργία κίνηση, ότι θα γυρίσει σελίδα, θα προσπαθήσει να δώσει νέα πνοή, νέα αντίληψη κλπ, και ταυτόχρονα συγκεκριμένα μέλη της, αντί να ασχολούνται με τη δημοτική αρχή και την κάκιστη πολιτική της, έχουν βάλει ως κύριο στόχο τους..... τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της «Ενωμένης Πόλης» κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, υβρίζοντάς τον ίδιο και την παράταξή του με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, όπως ότι η «Ενωμένη Πόλη είναι περιφερόμενος... θίασος», ενώ φτάνουν μέχρι το σημείο να ειρωνευόονται ακόμη και τη..... φωτογραφία του στο Γραφείο της παράταξής του στο Ελληνικό, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζουν ... «πολυτελές», επειδή είναι ευπρόσωπο και λειτουργεί και αυτό, όπως πληροφορούμεστε, χάρις στις συνδρομές και μόνο των μελών της!

Σημειώνεται, ότι η πρώην παράταξη «Αγώνας για το Μέλλον» διατηρούσε για 4 χρόνια γραφείο στην Λ. Κύπρου της Αργυρούπολης, τα έξοδα του οποίου (ενοίκιο, ρεύμα, τηλέφωνο κλπ) πλήρωναν τα μέλη της με τις συνδρομές τους. Το ίδιο, όπως πληροφορηθήκαμε, ισχύει και για τα δύο γραφεία της «Ενωμένης Πόλης» , που άνοιξαν ή ανοίγουν ενόψει του προεκλογικού αγώνα. Και αυτά επίσης, δεν θα επιβαρύνουν, ούτε τον δήμο, ούτε δημότες, ούτε άλλο φορέα, πλην των μελών της!

Για ποιον λοιπόν λόγο εγκαλούν την «Ενωμένη Πόλη». που πληρώνει μόνη της τα έξοδα της, αυτοί που καταχρηστικά στεγάζονται δωρεάν σε δημοτική περιουσία σε βάρος μισθωμάτων, που έτσι τα χάνει ο δήμος, εκτός από το να δημιουργήσουν σκόπιμα εντυπώσεις;

Παράλληλα, σε ηλεκτρονικό μέσο του Ελληνικού, που ήταν κλειστό, αλλά άρχισε πάλι να λειτουργεί αμέσως μόλις έγινε η συνένωση σε μία μεγάλη και ενιαία παράταξη των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση» πριν από 6 μήνες, γνωστά κομματικά στελέχη του κλίματος Βενιζέλου, που αυτοαποκαλούνται σαν κορυφαία στις ανακοινώσεις τους, τα οποία ήθελαν, αλλά δεν πέτυχαν, να τορπιλίσουν τότε τη συνένωση των τριών πρώην παρατάξεων, έχουν αποδυθεί πλέον σε ένα μπαράζ δημοσίευσης υβριστικών κειμένων και χαλκευμένων, δήθεν, πληροφοριών κατά του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και των μελών της παράταξής του «Ενωμένη Πόλη».

Εφτασαν ακόμη και στο σημείο να χρησιμοποιούν την περίπτωση του κ. Γ. Ζωγόπουλου, στον οποίο, επειδή έκανε δήμόσια και εις ευήκοον όλων  τις γνωστές απαράδεκτες για πολλούς προσωπικές δηλώσεις του για τους δημοσίους υπαλλήλους και άλλα σχετικά, η παράταξή του « Ενωμένη Πόλη», του έδειξε ευγενικά την έξοδο με την παραπομπή του στο αρμόδιο πειθαρχικό Οργανό της. Όμως τώρα έρχονται να τον.... «υιοθετήσουν» οι συνεργάτες του Βενιζέλου, ο οποίος εκφράζει και υλοποιεί την εξοντωτική πολιτική της αφαίρεσης πόρων και οριζόντιων απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Θα τον ενσωματώσουν άραγε και αυτόν στην υπό σύσταση κίνηση, ή παράταξη; Ίσως. Αλλά, αν το ένα βράδυ τον κατηγορούν και το άλλο τον παρουσιάζουν σαν ήρωα, γιατί ο ίδιος πρόλαβε να φύγει από την παράταξή του πριν τον διαγράψουν, δείχνει, αν μη τι άλλο, τη στελεχιακή αδυναμία τους και την πολιτική κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επίσημα τα στελέχη αυτά υπηρετούν, παρά τα γραφόμενα και λεγόμενά τους περί του αντιθέτου.

 

Ερωτήματα που προκύπτουν:

Τα στελέχη των 3 παρατάξεων «Πολίτες σε Δράση» , «Ανανεωτική Δημοτική Κίνηση» και «Ελπίδα Ελληνικού – Αργυρούπολης» συμφωνούν με αυτές τις απαράδεκτες, από κάθε άποψη, τακτικές που θυμίζουν άλλες αλήστου μνήμης εποχές, κομματικές νοοτροπίες και πρακτικές; Και αν όχι,  άραγε θα τις καταδικάσουν σ' ένα από τα επόμενα κοινά δελτία τύπου τους;

Όπως πληροφορηθήκαμε, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ενεργό συμμετοχή στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μέσο και ότι τα κομματικά αυτά στελέχη δεν είναι στις δικές τους παρατάξεις. Αναρωτιέται όμως κανείς, πως θα συνεχίσουν τον διάλογο για να χτίσουν κάτι νέο, όπως ανακοινώνουν, με τέτοια ακατάλληλα και παλαιάς κοπής υλικά;

Ποιον άραγε,κυρίως, εξυπηρετεί αυτή η απίστευτη συνεχής υβριστική στόχευση του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου από τα συγκεκριμένα κομματικά στελέχη του Ελληνικού, τη στιγμή που η δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της; Ποιοι προσπαθούν να προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στην παραπαίουσα διοίκησή του με τις συνεχείς επιθέσεις κατά της "Ενωμένης Πόλης";

Αν συνεχιστεί αυτή η αήθης τακτική, οι ευθύνες δεν θα πέφτουν μόνο πάνω στα συγκεκριμένα πρόσωπα, που κρύβονται πίσω από το εν λόγω ηλεκτρονικό μέσο, αλλά θα επιμερίζονται και σε όσους τα συμπεριλάβουν στο νέο σχήμα, δεδομένου ότι δεν μπορούν να κάνουν κάποιοι τη..... βρώμικη δουλειά, που στόχο έχει την πόλωση και την "κόντρα", ενώ κάποιοι άλλοι συνοδοιπόροι τους να δηλώνουν πως δεν τους αφορά η λάσπη και η συκοφαντία κατά της «Ενωμένης Πόλης» και του επικεφαλή της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου!

Αν πίσω από όλα αυτά δεν κρύβεται σκόπιμα κάποια κρυφή συμφωνία στήριξης της καταρρέουσας διοίκησης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, τότε η νέα αυτή κίνηση είναι φανερό πως δεν ξεκίνησε καλά, αν επιτρέψει παραπολιτικά να συνεχίσουν συγκεκριμένα μέλη της κρυππτόμενα τα συκοφαντικά δημοσιεύματα, τη διασπορά τους στη συνέχεια δίκην «παπαγάλου» και τις λοιπές παλαιοκομματικού τύπου τακτικές και πρακτικές τους ! Θα είναι κρίμα!

paralia ag kosma

Το silvercity.gr σε προηγούμενο ρεπορτάζ του με τίτλο «Τι συμβαίνει στην παραλία του Αγ Κοσμά;», είχε εκφράσει την έκπληξή του για το γεγονός, ότι σε αυτήν την «ελεύθερη» παραλία είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε..... επιχείρηση ιδιώτη επιχειρηματία με την ανοχή του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος διατράνωνε κάποτε, ως πρώην δήμαρχος Ελληνικού, τον αγώνα του να φύγουν από την παραλία αυτή όλοι οι επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τις πρακτικές τους.

Στη συνέχεια κατέστη φανερό, ότι η επιχείρηση αυτή είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις της (ελέγχεται η νομιμότητά τους), ενώ ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης παρέμενε αδρανής και σιωπούσε, αποκρύπτοντας ακόμη και το γεγονός, ότι από την επιχειρηματική αυτή δραστηριότητα ο δήμος Ελληνικού-Αρυρουπολης δεν εισέπραττε, όπως θα όφειλε, κανένα απολύτως έσοδο!

Πληροφορούμαστε, ότι την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013, η Ελληνικό Α.Ε., στην οποία σημειωτέον είχε περιέλθει με νόμο η κυριότητα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Αγ. Κοσμά, προχώρησε από μόνη της στο … σφράγισμα της εν λόγω επιχείρησης!!

Περισσότερα Άρθρα...