Το άνοιγμα των μεγάλων πολυκαταστημάτων, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα, από Δευτέρα προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όλα τα μέτρα που ισχύουν από τα ξημερώματα του Σαββάτου, τι αλλάζει με λιανεμπόριο, ποιες περιοχές εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο»

Αλλαγές από σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου φέρνει το άνοιγμα των καταστημάτων καθώς επανέρχονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ προϊόντα τα οποία είχαν πάψει να πωλούνται.

Άνοιγμα για το λιανεμποριό από Δευτέρα και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο και μόνο τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Καταναλωτής αποτελεί την ηλεκτρονική εξέλιξη του Παρατηρητηρίου Τιμών, που στόχο έχει να αποτελέσει βασικό μηχανισμό παρακολούθησης της αγοράς, με μεγάλο ποσοστό κάλυψης της κατανάλωσης. Ειδικά σε περιόδους κρίσεων, όπως η υγειονομική, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, η διαφάνεια των τιμών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη θα ήταν κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο, τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα νοσοκομεία να δοκιμάζονται σκληρά με ασθενείς να περιμένουν πλέον να αδειάσει μία κλίνη ΜΕΘ. Για τους παραπάνω λόγους παρ' όλη την πρόθεση της κυβέρνησης για άνοιγμα της αγοράς αυτή τη στιγμή μοιάζει αδύνατο.

Περισσότερα Άρθρα...