Διευρυμένο πακέτο μέτρων στήριξης ύψους 500 εκατ ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης ανακοίνωσαν οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Κώστας Σκρέκας.

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο Ρεύματος, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού όμως πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Από τα έσοδα των δημοπρασιών δικαιωμάτων CO2 θα προέλθουν τα κονδύλια για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος με σκοπό να απορροφηθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων από το ράλι των χονδρεμπορικών τιμών.

Τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις, με τη σχετική ανακοίνωση να αναμένεται εντός της ημέρας. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου και σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστεί η επιδότηση ύψους 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ το περασμένο Σάββατο, στην ουσία θα υπάρχει έκπτωση στο ρεύμα 9 ευρώ το μήνα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι σήμερα, 6 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά από σχετική εντολή του ΑΔΜΗΕ εκ περιτροπής διακοπές της ηλεκτροδότησης στην Αττική, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής/ζήτησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας.

Το τριήμερο που περίμεναν πολλοί για να ξεκουραστούν ή να πάνε μια εκδρομή έχει φτάσει , ωστόσο η Δευτέρα 21η Ιουνίου δεν είναι επίσημη αργία για όλους τους εργαζομένους, έτσι στο πλαίσιο αυτό, σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο οι τράπεζες θα είναι κλειστές.

Περισσότερα Άρθρα...