Η ψυχολόγος Γιώτα Κατεβαίνη εντοπίζει κάποιες συνήθεις φράσεις με τις οποίες πληγώνουμε άθελα μας τα παιδιά και δίνει πολύτιμα παραδείγματα για το πώς μπορούμε να πούμε το ίδιο πράγμα με άλλον τρόπο που θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα 

Το πιστοποιημένο πτυχίο των δημόσιων και ιδιωτικών ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης θα μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο για φοίτηση στο πανεπιστήμιο.

Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσουν τα μαθήματα σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας.

Μέτρα για να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τρίωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 8 έως τις 11 το πρωί κήρυξε η ΟΛΜΕ, για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη.

«Η απουσία μαθητή/τριας από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης, προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής/τρια κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του/της». 

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για τη ραγδαία αύξηση που σημείωσαν χθες 29 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα (416 εκ των οποίων τα 240 στην Αττική).

Περισσότερα Άρθρα...