Σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων, όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου, έχει καταρτίσει η κυβέρνηση, και τις σχετικές ανακοινώσεις, αναμένεται να κάνει προς το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.

Αναφορικά με τον ελλιπή εξοπλισμό των μαθητών, καθώς δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν laptop ή tablet προκειμένου να συμμετάσχουν στα εξ αποστάσεων μαθήματα ή πολλές οικογένειες έχουν παραπάνω από ένα παιδί στο σπίτι, η κα Ζαχαράκη επεσήμανε ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός θα δοθεί όπου είναι απαραίτητος.

Μετά την ανακοίνωση για γενικό απαγορευτικό (lockdown) στη χώρα, το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να προχωρήσει από την ερχόμενη Δευτέρα στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Την ίδρυση ειδικού σώματος προστασίας πανεπιστημίων, το οποίο θα εδρεύει μέσα στα ιδρύματα και θα δρα αποτρεπτικά σε πράξεις όπως η επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ της χώρας.

Κλειστά από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα Δημοτικά σχολεία,νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί για δύο εμδομάδες.

Την προληπτική αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μια σοκαριστική φωτογραφία από την εισβολή που έγινε στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προκαλώτας θύελλα αντιδράσεων από την πολιτική ηγεσία, αλλά και απλούς πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα Άρθρα...