Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης αναφορικά με το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων που έχουν «παγώσει» έθεσε χθες από την Βουλή ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας πως το επόμενο βήμα αφορά το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Φορτισμένο το κλίμα, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στο ν/σ για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικές ποινές για φοιτητές που θα προβούν σε καταστροφές και καταλήψεις αλλά και αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, μέσω της νέας υφυπουργού Ζέτας Μακρή, ότι ξεκινά και η διαδικασία χορήγησης voucher (κουπονιού) 200 ευρώ σε 560.000 νέους, μαθητές και φοιτητές, προκειμένου να αγοράσουν λάπτοπ και τάμπλετ.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η Αριστοτέλεια Πελώνη τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, ούτε το "click away". 

Ενα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία και ασφάλεια των πανεπιστημίων παρουσίασαν σήμερα οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη. 

Ανακοινώθηκε η μειωμένη εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η εξεταστέα ύλη που προέκυψε μετά τις μειώσεις, δεν είναι ίδια με την περυσινή και σε γενικές γραμμές, οι περικοπές που έγιναν στην ύλη των μαθημάτων ανέρχονται σε ποσοστά 20% με 25% της αρχικής εξεταστέας ύλης.

Την εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, υιοθέτησε το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα Άρθρα...