PANELINIES

Αποφασισμένος ακόμα και να επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς είναι ο πρωθυπουργός στην περίπτωση που αποφασίσουν να απεργήσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Στο Μαξίμου τονίζουν κατηγορηματικά πως «οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ομαλά και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε» αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει την κοινή γνώμη με το μέρος της. «Κανείς δεν μπορεί να κρατά υπό ομηρεία χιλιάδες υποψηφίους και να παίζουν με τα όνειρα και τις αγωνίες τους» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Στο Μαξίμου θα αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΟΛΜΕ και την εισήγηση που θα κάνουν προς τις τοπικές ΕΛΜΕ και στην συνέχεια η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον υπουργό Παιδείας και ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις εξελίξεις. «Την ώρα που αρχίζει να σταθεροποιείται η οικονομική κατάσταση της χώρας, και φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ, οι καθηγητές επέλεξαν να τραβήξουν το σχοινί» έλεγε στο Real.gr κυβερνητικό στέλεχος.

Ο υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να «βάλουν πλάτη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Άκαρπη συνάντηση

«Εκρηκτικό» ήταν το κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή δίωρη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το προεδρείο της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αρκετές στιγμές της επικράτησε ένταση και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τήρησαν ανυποχώρητη στάση έναντι των αιτημάτων της κυβέρνησης, να αποδεχθούν την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες ημερησίως, την απελευθέρωση των μεταθέσεων, αλλά και την απόλυση περίπου 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα είναι άμεση συνέπεια της αύξησης του ωραρίου.

«Αν η κυβέρνηση μας ντύσει στο χακί, εμείς θα επιστρέψουμε στα σχολεία με ψηλά το κεφάλι» δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μετά τη συνάντηση.

 

Τι πρότεινε το υπουργείο Παιδείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεν έκανε πίσω για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, παρά μόνο υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να γίνουν όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανακοίνωσε ότι θα διευρύνει τις αναθέσεις για να αξιοποιηθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ σε ό,τι αφορά τις ερευνητικές εργασίες υποστήριξε ότι αυτές θα κάνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί που περισσεύουν.

Για τις προσλήψεις ο υπουργός Παιδείας φέρεται να ανακοίνωσε ότι το επόμενο σχολικό έτος θα προσληφθούν συνολικά 8.500 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ για την πρόσληψη μονίμων εκπαιδευτικών θα εφαρμοστεί η αναλογία 1:10.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Κων. Αβρανιτόπουλος φέρεται να ανακοίνωσε την καθιέρωση της αναλογίας 25 μαθητές ανά τμήμα +10%, δεδομένου ότι μέχρι τώρα ήταν στον «αέρα» καθώς αυτό προβλέπονταν με υπουργική απόφαση και όχι με νόμο.

Το προεδρείο της ΟΛΜΕ αποχώρησε από το υπουργείο Παιδείας φανερά ενοχλημένο λίγο μετά τις 8 το βράδυ. «Δεν λάβαμε σαφείς απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που θέσαμε στο υπουργείο Παιδείας, αντιθέτως για δυο ώρες ακούγαμε γενικολογίες» δήλωσε στο Real.gr μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.

 

Κρίσιμη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΟΛΜΕ, το οποίο αναμένεται να συγκληθεί στις 11:00, προκειμένου να εξετάσει τη στάση των καθηγητών.

Ωστόσο δεν αναμένεται σήμερα η τελική απόφαση για την πραγματοποίηση ή όχι της απεργίας. Το προεδρείο της ομοσπονδίας σήμερα θα προτείνει τη μορφή της απεργιακής κινητοποίησης η οποία θα τεθεί στην κρίση των τοπικών ΕΛΜΕ οι οποίες θα συνεδριάσουν στις 15 του μήνα και οι οποίες θα εγκρίνουν ή όχι την πρόταση του προεδρείου για την μορφή των κινητοποιήσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων που συγκροτούν το προεδρείο τάσσονται υπέρ της απεργίας, αρχής γενομένης από τις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών. Μόνο το ΠΑΜΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή του προκρίνοντας 48ωρη απεργία δυο ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων.

 

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν διάλογο και ψυχραιμία

Αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών χαρακτήρισε την ενδεχόμενη απεργία των εκπαιδευτικών το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, έθεσε προ των ευθυνών τους, τους εκπαιδευτικούς. «Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων. Όμως τα προβλήματα και οι αδυναμίες του Υπουργείου στην προετοιμασία της επόμενης σχολικής χρονιάς, δεν θα πρέπει να οδηγήσουν τους εκπαιδευτικούς σε μια απεργία που θα θίγει το πιο ευαίσθητο κομμάτι της δοκιμαζόμενης κοινωνίας, τους μαθητές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επισημάνει τα προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων για την επόμενη χρονιά και έχει ζητήσει από τον Υπουργό να ανακαλέσει το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις το οποίο επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας του κόμματος.

Επιζήμια χαρακτήρισε την πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές η ΔΗΜΑΡ. Σε ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου υποστηρίζει ότι η πρόταση για απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών. Κάλεσε το υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διαλόγου.

real

FOITITES

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος φοιτητών ύψους 1.000 ευρώ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε.

Πλέον, οι εφορίες θα δέχονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά χωρίς να απαιτούν επικύρωση από δικηγόρους ή άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι η εξής:

1) Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. θα δέχεται απλή φωτοτυπία του μισθωτηρίου συμβολαίου (όχι δηλαδή επικυρωμένο αντίγραφο) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία. Η κάθε Δ.Ο.Υ. που είναι επιφορτισμένη με την διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας, μπορεί να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο των προαναφερθεισών υπεύθυνων δηλώσεων.

2) Θα γίνεται αποδεκτό απλό αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, το οποίο έχει επικυρωθεί από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα Κ.Ε.Π.. Εναλλακτικά θα γίνεται αποδεκτή φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος βεβαιώνει την ακρίβεια των στοιχείων που αναγράφονται στη φωτοτυπία.

3) Το ηλεκτρονικά χορηγούμενο εκκαθαριστικό σημείωμα, μέσω του συστήματος TAXISNET, έχει ισχύ ακριβούς αντιγράφου και συνεπώς πρέπει να γίνεται αποδεκτό, χωρίς να απαιτούνται περαιτέρω διατυπώσεις ή διαδικασία επικύρωσής του.

4) Όσον αφορά στα έντυπα Ε9, πρέπει επίσης να γίνονται αποδεκτές απλές φωτοτυπίες τους, συνοδευόμενες από υπεύθυνες δηλώσεις, με τις οποίες θα βεβαιώνεται η ακρίβεια των στοιχείων

σταρ

panelinies apotelesmata

Σε ανατροπές των φετινών βάσεων εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, οδηγεί η ανακατανομή του αριθμού εισακτέων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, φορτώνοντας κυρίως στα Πολυτεχνεία τις «κουρεμένες» θέσεις των ΤΕΙ.

Με… τροχονόμο την πρωτόβγαλτη «ΑΘΗΝΑ» όλα δείχνουν ότι τον Αύγουστο στις Πανελλήνιες θα δημιουργηθεί πανδαιμόνιο.

Συγκεκριμένα, τα φιλέτα των Πολυτεχνείων θα γίνουν προσιτά σε χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ ώθηση προς τα κάτω παίρνει ο αριθμός εισακτέων στις Φυσικομαθηματικές σχολές και λοιπών Καθηγητικών σχολών του δεύτερου πεδίου, αλλά και στις βάσεις των Τμημάτων Πληροφορικής.

«Κούρεμα» έχουν υποστεί και οι θέσεις των Ιατρικών και συναφών Τμημάτων του τρίτου πεδίου, πλην των Οδοντιατρικών. Ωστόσο, αύξηση των εισακτέων ανακοίνωσε το υπουργείο για τα Τμήματα του οικονομικού κύκλου στο πέμπτο πεδίο. Το μοναδικό πεδίο στο οποίο οι θέσεις των Τμημάτων του… κουρεύτηκαν με την ψιλή είναι το πρώτο των Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Ο τελικός και πλήρης αριθμός των φετινών εισακτέων αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα πριν από το Πάσχα, όταν υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφού προηγουμένως εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα του σχεδίου "ΑΘΗΝΑ" που θα διαμορφώσουν το νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης.

Πατήστε πάνω στους πίνακες και δείτε αναλυτικά τις ανατροπές στον αριθμό των εισακτέων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.typos

 

panepistimio athinas

Μετά από δύο μήνες έντονων διεργασιών, οι αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας οριστικοποιήθηκαν. Το υπουργείο Παιδείας έδωσε χθες στη δημοσιότητα την τελική μορφή του σχεδίου «Αθηνά», που μειώνει τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε 405, από 534 που ήταν πριν.

Στο τελικό σχέδιο περιλαμβάνονται όλες οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά και περισσότερες από 10 από τις προτάσεις για βελτιώσεις που πρότεινε η ΔΗΜΑΡ καταδεικνύοντας την πρόθεση των κυβερνητικών εταίρων για συνεργασία σε ένα κρίσιμο τομέα, όπως είναι η παιδεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο «ο νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης λογοδοτεί σε επιστημονικά και αναπτυξιακά κριτήρια, απαντά στις προσδοκίες της Νέας Γενιάς για πτυχία με αντίκρισμα και έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα, σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης», ενώ «η τελική πρόταση ελαχιστοποιεί το κόστος για την ελληνική οικογένεια, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

Οι αλλαγές

Αναλυτικότερα, με την οριστικοποίηση των μεταβολών στον ακαδημαϊκό χάρτη τα 534 τμήματα που υπάρχουν μειώνονται σε 405. Από αυτά 258 τμήματα θα ανήκουν στα Πανεπιστήμια (από 289) και 147 στα ΤΕΙ (από 245). 129 σχολές και τμήματα 5 πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων καταργούνται ή συγχωνεύονται. Επιπλέον, σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων του 2012-2013, τίθενται 26 Τμήματα.

Σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό, η τελική μορφή της «Αθηνάς» περιλαμβάνει μια σειρά κρίσιμων βελτιώσεων:

• Τα ξενόγλωσσα τμήματα του Εθνικού-Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν συγχωνεύονται σε ένα τμήμα. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τη συγχώνευση των Τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις.

• Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σε αυτόνομο τμήμα και δεν απορροφάται από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

• Το ΤΕΙ προσχολικής Αγωγής (πρώην Βρεφονηπιοκομίας) δεν συγχωνεύεται με το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

• Τα τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας παραμένουν αυτόνομα και δεν συγχωνεύονται.

Κοινοπραξίες και όχι ομοσπονδιοποίηση

Βασικότερη αλλαγή είναι η διαφοροποίηση του αρχικού σχεδιασμού για την ομοσπονδιοποίηση μεταξύ Ιδρυμάτων. Τελικά προκρίθηκε η πρόταση για κοινοπραξίες μεταξύ Πανεπιστημίων, Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων.

Το υπουργείο Παιδείας αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κοινοπραξία στα πέντε Πανεπιστήμια της Αθήνας (Πάντειο, Πειραιώς, Γεωπονικό, Οικονομικό-ΑΣΟΕΕ και Χαροκοπειό) που αρχικά θα αποτελούσαν ένα ομόσπονδο πανεπιστημιακό ίδρυμα με το όνομα «Αδαμάντιος Κοραής». Για τους μελλοντικούς απόφοιτους των πέντε αυτών ιδρυμάτων τα πτυχία θα είναι διακριτά και θα φέρουν το όνομα του κάθε πανεπιστημίου. Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργείται και η Κοινοπραξία μεταξύ του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων νήσων.

Το επόμενο βήμα για την επισημοποίηση των αλλαγών είναι η προώθηση προς έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων.

Το μηχανογραφικό

Ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης, αποτελεί και τη νέα μορφή του μηχανογραφικού δελτίου. Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων του 2013 θα κληθούν να επιλέξουν Τμήματα με βάση τις οριστικές αλλαγές, που ανακοινώθηκαν χθες. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για την υποβολή των μηχανογραφικών από τους υποψηφίους των πανελλαδικών. Οι εξετάσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

real

DASKALA

Τρίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για την Τετάρτη 10 Απριλίου και συγκεκριμένα για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

Η στάση εργασίας κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπου κριθεί αναγκαίο από τα Πρωτοβάθμια σωματεία, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια καθώς παρουσιάζεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η τελική πρόταση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σχέδιο «Αθηνά» λένε οι φοιτητές υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία τους.

Συγκεντρώσεις κατά του σχεδίου και στην Κρήτη.

Έντονες αντιδράσεις στην Ιεράπετρα για την μεταφορά των ΤΕΙ στο Ηράκλειο. Ανοιχτός σε αλλαγές εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας λίγο πριν κατατεθεί το σχέδιο που δίνει μεταβατική περίοδο πέντε ετών στους αποφοίτους τμημάτων υπό συγχώνευση για να ολοκληρώσουν τις σπουδές στο τμήμα εισαγωγής τους.

 

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο περαιτέρω αλλαγών εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, λίγη ώρα πριν την παρουσίαση του σχεδίου "Αθηνά" στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και με τον όρο ότι θα βασίζονται αποκλειστικά σε επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. 

Την έκθεση για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Παιδείας μέσω της ιστοσελίδας του. Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια 28 τμήματα καταργούνται και 97 συγχωνεύονται.

Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης παραμένουν σχεδόν όλα τα τμήματα και 4 συγχωνεύονται χωρίς να μετακινούνται όμως σε άλλη πόλη. Καμία αλλαγή στη Φιλοσοφική Σχολή, με τα ξενόγλωσσα τμήματα που συγχωνεύονται να παραμένουν υπό την ομπρέλα της Αγγλικής Φιλολογίας. 

Τα τμήματα που καταργούνται δεν θα περιλαμβάνονται στο φετινό μηχανογραφικό και πλέον δεν θα δέχονται εισακτέους αλλά θα μείνουν ανοιχτά έως το 2018 προκειμένου να αποφοιτήσουν όσοι εισήχθησαν με τις πανελλαδικές του 2012. 
 
Συνολικά, από τα 481 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ που υπήρχαν πέρυσι, μετά τις συγχωνεύσεις παραμένουν τα 384. Παράλληλα, έχει κατατεθεί τροπολογία που προβλέπει ότι μπορούν στο μέλλον  να καταργηθούν τμήματα, τα οποία έχουν μετατραπεί σε κατευθύνσεις βάση του σχεδίου "Αθηνά".
 
 
Αντιδράσεις στην Κρήτη
 
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων, το οποίο καταργείται από το 2018, με την αποφοίτηση και των τελευταίων σπουδαστών.
 
Παράλληλα, σε έκτακτη συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του καθώς το σχέδιο προβλέπει την μεταφορά των σχολών του ΤΕΙ Κρήτης σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα, στο Ηράκλειο.
 
 
Διαφωνίες  ΔΗΜΑΡ
 
Σε ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας και Έρευνας του κόμματος  αναφέρεται πως η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας “δεν διέπεται από ακαδημαϊκή λογική και δημιουργεί τελικά πολλά προβλήματα στα Ιδρύματα, στους σπουδαστές και στις οικογένειές τους.”
 
“Η χώρα χάνει άλλη μία ευκαιρία να μεταρρυθμίσει την ανώτατη εκπαίδευσή της, να την συγχρονίσει με βάση τις διεθνείς επιστημολογικές εξελίξεις, να την κάνει μοχλό για την ανάπτυξη” καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
ενετ

Περισσότερα Άρθρα...