Σε αναστολή εργασίας θα τίθενται οι εκπαιδευτικοί που θα αρνούνται τη διενέργεια και επίδειξη μοριακών τεστ, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Κριστιάν Γκολομέεβ στους Ολυμπιακούς του Τόκιο επιτεύχθηκε.

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό οι εγγεγραμμένοι στους:

Έφτασε η ώρα για χιλιάδες μαθητές: Μετά τη 13:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πανελληνίων στο results.it.minedu.gov.gr, ταυτόχρονα θα αποσταλούν με sms στο κινητό σε όσους μαθητές το εχουν δηλώσει και θα αναρτηθούν και σε πίνακες στα σχολεία της χώρας.

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε απο όταν οι μαθητές έκαναν πρεμιέρα δίνοντας το πρώτο μάθημα των πανελληνίων, Νεοελληνική Γλώσσα και Έκθεση στις 14 Ιουνίου. 

Ένας μήνας με αγωνία, διάβασμα, ξενύχτια καρδιοχτύπια αλλά και πρακτικές δυσκολίες λόγω των νέων συνθηκών που επέβαλε και φέτος η πανδημία του κορονοϊού.

Όλα αυτά όμως, σε λίγο θα είναι παρελθόν και οι μαθητές θα μάθουν επιτέλους πόσο καλά τα πήγαν στα γραπτά τους για να συμπληρώσουν λίγο αργότερα το μηχανογραφικό τους που θα τους επιτρέψει να κερδίσουν το εισητήριο για την πολυπόθητη είσοδο στα πανεπιστήμια και στα τει της χώρας.

Στη 13:00 το Υπουργείο αναμένεται να δώσει τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα με τρεις διαθέσιμους τρόπους.

Μέσω SMS για όσους έχουν κάνει σχετική αίτηση στο gov.gr

Μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στο results.it.minedu.gov.gr

Αναρτημένα σε πίνακες στα σχολεία των μαθητών

Να σημειώσουμε πως ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας, είναι να ολοκληρωθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στο διάστημα 14 -16 Ιουλίου έτσι ώστε να ανακοινωθεί αμέσως μετά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα διαμορφωθεί ανά Πανεπιστημιακό Τμήμα τμήμα.

Θα ακολουθήσει δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2021, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Μετά την ανακοίνωση όλων των βαθμολογιών καθώς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, οι μαθητές θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίου που φέτος για πρώτη φορά θα τους δίνει τη δυνατότητα να δηλώσουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, καλούνται να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτιμήσεων περιοχών/μουσικών σχολείων για μόνιμο διορισμό οι εγγεγραμμένοι στους:

Μόνο με εμβόλιο ή rapid test, το οποίο θα πρέπει να κάνουν μια φορά την εβδομάδα, θα μπορούν να εισέρχονται οι φοιτητές στα αμφιθέατρα και γενικότερα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

11.700 μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση (οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια) ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως:

Περισσότερα Άρθρα...