Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών, οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά, όπως ορίζεται και στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου.

Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της ΕΕ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για δωρεάν εισιτήρια τρένου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού και την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των Πανεπιστημίων. 

Εσωτερική «αστυνομία» με επικεφαλής τον Πρύτανη και 10 αρμοδιότητες δημιουργεί το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ την ίδια ενέργεια -που έχει προβλεφθεί στον ν.4777/2021″Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»- ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλα ιδρύματα.

Αντιμέτωποι με την οργή γονέα μαθήτριας 12 ετών βρέθηκαν η υπεύθυνη για θέματα Covid του Γυμνασίου στον Αλμυρό και η διεύθυνση του σχολείου, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος και ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία, ζητώντας rapid tests απ’ όλα τα παιδιά του Τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια πανεπιστήμια θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν καλύτερα για την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορoνοϊού.

Ακόμα ένα τμήμα δημοτικού σχολείου, το τρίτο κατά σειρά, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πολλοί μαθητές στο δημοτικό σχολείο στο Μούλκι Κορινθίας, με αποτέλεσμα η σχολική τάξη να κλειδώσει, λόγω διασποράς.

Περισσότερα Άρθρα...