adamastos tainia

Στο Σκοτεινό Κόσμο του Έλεμπρος ,η πανίσχυρη Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα κυβερνά με σιδερένια γροθιά και όλοι οι Λαοί βρίσκονται κάτω από την κυριαρχία της.

Ένας Βάρβαρος πολεμιστής (Γιάννης Ρουμπούλιας), είναι σκλάβος, και παίρνει μέρος σε μονομαχίες ,διασκεδάζοντας έτσι τους Ευγενείς της Αυτοκρατορίας. Το σώμα του βρίσκεται εκεί ,αλλά το μυαλό του είναι στον τόπο του και στην γυναίκα  που άφησε πίσω του.

Ο Ντράγκαρ καταφέρνει να αποδράσει και παίρνει ως όμηρο του τη Βαλέρια (Κωνσταντίνα Γεωργαντά) ,κόρη ενός Στρατηγού της Αυτοκρατορίας. Ο Στρατηγός (Μελέτης Γεωργιάδης) στήνει άγριο ανθρωποκυνηγητό για να φέρει πίσω την κόρη του. Ο δρόμος του γυρισμού θα είναι δύσκολος και γεμάτος περιπέτειες και εκπλήξεις για τον Ντράγκαρ και την κακομαθημένη Βαλέρια. Ο Ντράγκαρ θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν ,το παρόν και το ζοφερό μέλλον ,όμως θα παραμείνει....Αδάμαστος.

Βασισμένος στο βραβευμένο κόμιξ του Γιάννη Ρουμπούλια, ο «Αδάμαστος» ετοιμάζεται για διπλή πανελλήνια πρωτοτυπία. Υψώνει τον πήχη των ελληνικών παραγωγών, κλείνοντας το μάτι για πρώτη φορά στο μέχρι σήμερα χολυγουντιανό μονοπώλιο των ταινιών φαντασίας ενώ η χρηματοδότησή του γίνεται εξ ολοκλήρου από τον κορβανά των απανταχού σινεφίλ.  Λεφτά για κρατικές χρηματοδοτήσεις, δεν υπάρχουν.

Το πιστοποιεί μιλώντας στο Capital.gr και ο σκηνοθέτης της ταινίας Θάνος Κερμίτσης, με συγκατάβαση και χωρίς ίχνος μεμψιμοιρίας. Τα γυρίσματα ολοκληρώνονται προσεχώς και ο επόμενος στόχος αυτής της ομάδας των νέων φιλόδοξων δημιουργών είναι ο «Αδάμαστος» να βρει τον δρόμο του σε Φεστιβάλ και Κινηματογραφικές αίθουσες.


Θάνος Κερμίτσης: « Να δείξουμε διεθνώς ότι οι  Έλληνες στην κρίση δημιουργούν»

- Πρώτη ελληνική ταινία φαντασίας. Απαιτητικό και φιλόδοξο εγχείρημα. πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα υπήρχε πάντα στο μυαλό μας καθώς πάντα ήμασταν οπαδοί του είδους και τόσο εγώ , όσο και ο Γιάννης Ρουμπούλιας μεγαλώσαμε ουσιαστικά με αυτό το είδος,μέσα απο τον Κινηματογράφο και την Λογοτεχνία. Προσωπικά, πάντα ήθελα να κάνω μια τέτοια ταινία γιατί και ως θεατής θα ήθελα να δώ μια τέτοια ελληνική ταινία στον Κινηματογράφο. Επομένως τα υπόλοιπα συστατικά που έπρεπε να βρεθούν(πέραν ενός καλού σεναρίου) ήταν Θέληση, Μεράκι, Όρεξη και καλοί ,ταλαντούχοι και πιστοί συνεργάτες και φίλοι για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι!

- Η χρηματοδότηση γίνεται αποκλειστικά μέσω  πλατφόρμας; Αναζητήσατε κρατική επηχορήγηση ή έναν αποκλειστικό ενδεχομένως μεγάλο χορηγό; 

Χρησιμοποιήσαμε την χρηματοδοτική πλατφόρμα Indiegogo, μέσω της οποίας "τρέξαμε" κάποιες καμπάνιες προκειμένου να καλύψουμε τα έξοδα της ταινίας. Δεν αναζητήσαμε κάποια κρατική επιχορήγηση και αυτό ήταν συνειδητή επιλογή καθώς ήδη τα πράγματα είναι δύσκολα στον κινηματογραφικό τομέα όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι. Όσο για μεγάλους χορηγούς κάναμε κάποιες προσπάθειες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μην ξεχνάμε και ότι το είδος της ταινίας είναι κάτι καινούριο για τα ελληνικά δεδομένα οπότε θεωρώ λογικό να υπάρξει μια κάποια καχυποψία. Ελπίζω πως με τον "Αδάμαστο" θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλες ταινίες διαφορετικών ειδών.

- Η ανταπόκριση στην οικονομική στήριξη της ταινίας ήταν κυρίως από την Ελλάδα ή συγκινήσατε κι άλλους σινεφίλ του κόσμου;

Η ανταπόκριση στις χρηματοδοτικές καμπάνιες που έγιναν ήταν αρκετά μεγάλη και δεν ήταν μόνο από Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες του Κόσμου (Αμερική, Αγγλία, Γαλλία κ.α.) κάτι το οποίο μας γέμισε μεγάλη χαρά και μας έδειξε πως υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και κοινό τόσο εδώ όσο και διεθνώς. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που σε δύσκολες εποχές όπως αυτές που διανύουμε πίστεψε στο εγχείρημα μας και μας στήριξε!

- Πού γίνονται τα γυρίσματα;

Τα γυρίσματα γίνονται κατά κύριο λόγο εντός Αττικής, όμως έχουν γίνει γυρίσματα και στην Ορεινή Κορινθία αλλά και στην Δεσφίνα Φωκίδος από την οποία κατάγεται και η πρωταγωνίστρια μας η Κωνσταντίνα Γεωργαντά. Χρωστάμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Δήμο και τους κατοίκους της για την βοήθεια και την υπέροχη φιλοξενία.

- Τα teasers προιδεάζουν για μια  εξαιρετικά ακριβή παραγωγή. Πότε ολοκληρώνεται; Πού θα επιδιώξετε να παρουσιαστεί;

Κι όμως δεν είναι καθόλου ακριβή, κάθε άλλο! Τα γυρίσματα της ταινίας θα ολοκληρωθούν σύντομα ενώ μετά θα περάσουμε στο στάδιο του post production. Πιστεύουμε πως το Φθινόπωρο ή το αργότερο τον Χειμώνα που μας έρχεται να είναι έτοιμη. Θα επιδιώξουμε να την στείλουμε και σε Φεστιβάλ αλλά θα προσπαθήσουμε να βρει τον δρόμο της και στις κινηματογραφικές αίθουσες ώστε να την δει και περισσότερος κόσμος. Η ταινία απευθύνεται σε διεθνές κοινό και όχι μόνο στο Ελληνικό, σε μια προσπάθεια να μοιραστούμε και με τον υπόλοιπο κόσμο αυτήν την ιστορία και ταυτόχρονα να δείξουμε πως σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, οι Έλληνες μπορούν να δημιουργήσουν και να παράγουν και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα όσον αφορά τον Κινηματογράφο.

Κωνσταντίνα Γεωργαντά: « Με αυτή την ταινία αγάπησα τον Κινηματογράφο»

Η πρωταγωνίστρια του « The indomitable» Κωνσταντίνα Γεωργαντά, βρήκε μάλλον  γρήγορα το συνδετήρα ανάμεσα σε λογοτεχνία , θέατρο και Κινηματογράφο. Στα 25 της, πέρασε από τα έδρανα του ΤΕΙ βιβλιοθηκονομίας στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη και ευθύς αμέσως στο θεατρικό σανίδι, έχοντας ήδη συμμετάσχει σε δύο παραστάσεις. Έκτοτε, τα …χρονικά του Δρακοφοίνικα μονοπώλησαν τις ώρες της – τα γυρίσματα αυτή την περίοδο διαρκούν περισσότερο από  15 ώρες την ημέρα- αλλά όχι και τις επιλογές της. Μιλώντας στο capital.gr εξηγεί πώς η Βαλέρια, του Αδάμαστου, την έβαλε σε νέες κινηματογραφικές περιπέτειες.

«Στον ΑΔΑΜΑΣΤΟ ερμηνεύω μία γυναίκα που ζει σε φανταστικό κόσμο. Συνεπώς σε κάθε γύρισμα ανακαλύπτω τα στοιχεία, τις συμπεριφορές, και τα ήθη που συνθέτουν τον γιγαντιαίο αυτό κόσμο που δημιούργησε ο Γιάννης Ρουμπούλιας. Κυρίως όμως η Βαλέρια με έκανε να αγαπήσω τον κινηματογράφο και έτσι θα έχω αυτόν τον ρόλο για πάντα στην καρδιά μου».

Τα γυρίσματα ολοκληρώνονται. Επόμενα βήματα;

Η συμμετοχή μου σε αυτή την ταινία με ώθησε να εμπλακώ και σε άλλους τομείς του κινηματογράφου. Ήδη έκανα παραγωγή και βρήκα χορηγίες για την μικρού μήκους ταινία "Βλέπω στον Ύπνο μου Αφροδίτες" του Άρη Καπλανίδη στην οποία επίσης πρωταγωνιστώ.

 

Επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας:

 http://www.indomitablemovie.com/


H σελίδα του "Αδάμαστου" στο facebook:
 https://www.facebook.com/Indomitable?fref=ts

 

Πηγή:

Πηγή:

 

Η Αθήνα, με τις διαδηλώσεις και τα δακρυγόνα, πρωταγωνιστεί στο νέο τραγούδι του Nick Cave, «Lightning Bolts», που σημαίνει «Κεραυνοί».

Παλιός γνώριμος και λάτρης της Ελλάδας, ο Cave δημιούργησε ένα μουσικό κομμάτι αφιερωμένο στην Αθήνα της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών.

Οι περισσότεροι στίχοι του εξαιρετικού αυτού κομματιού, μαρτυρούν την αγάπη, τη γνώση αλλά και την πίκρα του τραγουδοποιού για τη χώρα: «Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιο μου, δώρο από τον Δία» ... «Ο Δίας γελάει, είναι από τα δακρυγόνα, με ρωτάει πώς είμαι, του λέω Δία μη ρωτάς»... «Οι κεραυνοί μου είναι χαρά που μου έδωσε ο Δίας, και στο λίκνο της Δημοκρατίας ακόμα και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες»

Κι ακόμη: «Στην Αθήνα η νεολαία κλαίει από τα δακρυγόνα, αλλά εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου»... «Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν, τους βλέπω τα βράδια να κοιμούνται και κλαίνε ακατάπαυστα, όχι από τα δακρυγόνα… αλλά γιατί είμαστε χαμένοι πια…»