Ανατροπή στις εταιρίες τηλεπικοινωνίας και όσα μέχρι σήμερα ξέραμε. Cosmote – Vodafone σε αναμμένα κάρβουνα…Γιατί; Νέος «παίκτης» μπαίνει στην αγορά!

Με μια δέσμη νέων ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τον πολίτη έρχεται το 2022. Όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. θα “τρέξει” η Ελλάδα έως το 2027, με στόχο να ανεβάσει ταχύτητα σε όλες τις διαδικτυακές υποδομές – σταθερής και κινητής.

Ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία του δορυφορικού Ίντερνετ ευρείας χρήσεως στην Ελλάδα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θοδωρής Λιβάνιος, και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, ο διάδοχος του παλαιότερου τηλεσκοπίου Hubble.

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet.

Το Google Maps πρόκειται να αλλάξει μέσα στο 2022, θα προτείνει διαδρομές οι οποίες θα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο τον πλανήτη, και ταυτόχρονα την τσέπη μας. Πώς θα λειτουργεί.

Περισσότερα Άρθρα...