Κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν θριαμβευτικά την εμφάνιση τους οι ιώσεις και η γρίπη κρεβατώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Αφήστε τα γιατροσόφια και τα φάρμακα μακριά και μην διστάσετε να καταπολεμήστε τα κρυολογήματα τρώγοντας μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα.

Σύμφωνα με βρετανο-ιταλική έρευνα η κατανάλωση αμυγδάλων αφενός θωρακίζει τον οργανισμό και αφετέρου καταπολεμά τους ιούς που προσβάλλουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα.

Όπως απέδειξε η εν λόγω μελέτη οι χημικές ουσίες που με φυσικό τρόπο βρίσκονται στον φλοιό των συγκεκριμένων ξηρών καρπών, ενισχύουν την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος κατά των «ξένου σώματος».

Με αυτό τον τρόπο αυξάνουν την φυσική ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να παρεμποδίζει τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Διατροφικών Ερευνών του Νόργουιτς και της Πανεπιστημιακής Πολυκλινικής της Μεσίνα, υπό τη δρα Τζιουζεπίνα Μανταλάρι ανακάλυψαν πως ακόμα και μετά την χώνεψη των αμυγδάλων από το έντερο, παρατηρείται αυξημένη αμυντική ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μάλιστα οι επιστήμονες θωρούν δεδομένο ότι αν κανείς τρώει συχνά αμύγδαλα, μπορεί να αυξήσει προληπτικά τις άμυνές του κατά των διάφορων ιών, ενώ όσοι έχουν ήδη αρρωστήσει, θα καταπολεμήσουν πιο γρήγορα τον ιό.

Ωστόσο, οι μελετητές, έλεγξαν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μολύνσεις ακόμα και από τον ιό του έρπητα, ο οποίος θεωρείται δύσκολος αντίπαλος, καθώς μπορεί να ξεφεύγει από τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος, και διαπίστωσαν ότι τα αμύγδαλα βοηθάνε στην αντιμετώπισή του.

Όταν όμως αφαιρεθεί από τα αμύγδαλα η φλούδα τους, τότε η προστατευτική δράση τους μειώνεται δραστικά. Για το λόγο αυτό συστήνουν να καταναλώνονται με την φλούδα τους τουλάχιστον μια χούφτα σε καθημερινή βάση και τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

iatropedia

Σημαντική προστασία από τον καρκίνο στο πάγκρεας έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι τα φιστίκια, τα κάσιους και άλλες ποικιλίες ξηρών καρπών προστατεύουν από τον καρκίνο στο πάγκρεας, ο οποίος συνδέεται με τον σακχαρώδη διαβήτη που αναστέλλεται από την οικογένεια των ξηρών καρπών που περιλαμβάνει τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τα φιστίκια.

Οι συγκεκριμένοι ξηροί καρποί έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλες ουσίες, αλλά παράλληλα και πολλές θερμίδες, γι' αυτό και δεν πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα.

Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μέτρια ποσότητα δύο φορές την εβδομάδα, συνήθως μειώνουν το σωματικό βάρος, γεγονός που αποδείχθηκε και  κατά τη νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 75.000 γυναίκες.

Στην  έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Cancer, οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της ποσότητας που δεν πρέπει να ξεπερνάει κανείς, ώστε να αποφεύγεται η παχυσαρκία για πολλούς λόγους υγείας και κυρίως επειδή αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο.

Πάντως, αυτό που δεν διευκρινίζουν οι επιστήμονες είναι το αν έλαβαν υπόψη τους άλλους παράγοντες του καθημερινού τρόπου ζωής, όπως η άσκηση, το κάπνισμα, η συνολική διατροφή κτλ.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των ξηρών καρπών έχουν αποδειχθεί και σε παλαιότερες μελέτες, όπως εκείνη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Κοπεγχάγης πριν από περίπου έναν χρόνο, η οποία έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά την εγκυμοσύνη μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά, ακόμη και μέχρι την ηλικία των επτά ετών.

Τα πατατάκια είναι μία από τις αμαρτίες που επιτρέπουμε στη διατροφή μας συχνά πυκνά, ενώ όλοι περνάμε μια φάση στα 12 μας που τρώμε καθημερινά ένα πακέτο, με διαφορετική φυσικά γεύση, παρά το ότι είναι γνωστό πως αν τρως πατατάκια για ένα χρόνο κάθε μέρα θα πάρεις 4 κιλά.

Μία Καναδική εταιρεία δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία από τη φρέσκια πατάτα μέχρι το σακουλάκι, που φτάνει στα χέρια μας και το τελειώνουμε σε χρόνο "dt".

Αφού αυτό δε μας σταμάτησε, το ντοκιμαντέρ της Διεθνούς Επιτροπής Κινηματογράφου του Καναδά θα μας κάνει. Η εν λόγω επιτροπή δημοσίευσε ένα εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Ντον Γουάιτ, το οποίο ακολουθεί τις πατάτες στα διάφορα μηχανήματα μέχρι να φτάσουν στο σακουλάκι.

koolnews

Αν κάτι χαρακτηρίζει τη δημιουργία της GREEN COLA αυτό είναι η καινοτομία! Για πρώτη φορά μια Ελληνική Εταιρεία αναψυκτικών προσπαθεί μέσα από επιπονεςέρευνες να δημιουργήσει ένα προϊόν που να σέβεται τις διατροφικές αξίες και την υγεια του Έλληνα καταναλωτή και το καταφέρνει!

Το τελευταίο διάστημα η ομάδα αποτελούμενη από καταξιωμένους και αφοσιωμένους συνεργάτες, επιστήμονες στο χώρο των τροφίμων, αλλά και ειδικούς στην παραγωγική διαδικασία, είχε κατά νου τη δημιουργία ενός προϊόντος «ξεχωριστού» και παράλληλα «πρωτότυπου» που θα αποκάλυπτε μόνο αν ήταν 100% σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Έτσι, μετά από επιπονη προσπαθεια , με εξαιρετική περηφάνια παρουσίασε την GREEN COLA! Ένα διαφορετικό προϊόν με ασύγκριτα χαρακτηριστικά όπως η φυσική καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ και φυσικά αρώματα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ασπαρτάμης, συντηρητικών και φωσφορικού οξέος που περιέχει η πολυεθνική COCA COLA!.

Η GREEN COLA συνιστά το πέρασμα της ελληνικής εταιρείας ΕΠΑΠ Α.Ε. (Eνωση Παραγωγών Αεριούχων ΠΟΤΩΝ) της ακριτικής Ορεστιάδας σε μια νέα εποχή καθώς αποτελεί ένα χαρακτηριστικό και παράλληλα απόλυτα επιτυχημένο παράδειγμα επιχειρηματικότητας στην ελληνική αγορά της κρίσης, που στρέφεται - και καλώς - στην κατανάλωση των εξειρετικών προϊόντων που παράγονται από ελληνικά χέρια.

 

Οι επιστημονικές απόψεις για τη στέβια

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η στέβια ρυθμίζει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα διεγείροντας την έκκριση ινσουλίνης και ομαλοποιώντας την αντίδραση στη γλυκόζη. Επίσης, λόγω των αγγειοδιασταλτικών ιδιοτήτων της μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Τέλος, έχει επικουρική δράση στο αδυνάτισμα αφού πέραν του μηδενικού της θερμιδικού περιεχόμενου και γλυκαιμικού δείκτη, η στέβια, όπως δείχνουν κάποιες έρευνες, αναστέλλει την επιθυμία για υπερκατανάλωση τροφής.

Συμπερασματικά, η ένταξη στην καθημερινή διατροφή του γλυκαντικού στέβια και τροφίμων που την εμπεριέχουν, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του βάρους, στη διατήρηση του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα και στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Ελίνα Ασημακοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη «Λόγω Διατροφής» Καλύβια Αττικής
Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Δ.Ε.)


Ποια είναι η εταιρεία ΕΠΑΠ Α.Ε

Το 1959 μια ομάδα ντόπιων παραγωγών από την ακριτική Ορεστιάδα δημιούργησε την (ΕΠΑΠ Α.E.). Το πάθος και το όραμά των νεαρών τότε ιδρυτών ήταν να ξεπεράσει η ΕΠΑΠ Α.Ε. τα σύνορα του Έβρου κάνοντας γνωστά τα αναψυκτικά της και σε άλλα μέρη ανά την Ελλάδα. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα 20 χρόνια μετά.

Το 1980, η ΕΠΑΠ Α.Ε., μεταφέρεται σε καινούργιες εγκαταστάσεις 3.000τμ. με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και η εταιρεία περνά στα χέρια των παιδιών των ιδρυτών τα οποία με οδηγό τους την εμπειρία και την τεχνογνωσία που απέκτησαν μέσα από την 20ετή επιτυχημένη πορεία της ΕΠΑΠ Α.Ε. διατηρούν και εξελίσσουν μέχρι σήμερα τα προϊόντα της. «Αναψυκτικά υψηλής ποιότητας», «γεύσεις βασισμένες στην παράδοση» και «νέα πρωτοποριακά προϊόντα» είναι τα μότο με τα οποία πορεύεται η δεύτερη γενιά της εταιρείας λαμβάνοντας πάντα υπόψη της τις σύγχρονες καταναλωτικές τάσεις.

Σήμερα, η ΕΠΑΠ Α.Ε., με αφετηρία της την περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ επεκτείνεται σταδιακά στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, αναπτύσσει τις εξαγωγικές της δυνατότητες και γίνεται το πιο τρανό παράδειγμα προς μίμηση για τον κάθε Έλληνα επιχειρηματία. Άλλωστε τα αναψυκτικά της αποτελούν μια ιδανική επιλογή για τον καταναλωτή που αναζητά ένα ποιοτικό ελληνικό προϊόν!

Πιστοποιητικά ποιότητας

Σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας της εταιρείας σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ISO 22000: 2005
Σύστημα διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας σύμφωνο με τις απαιτήσεις του ISO 9001: 2008
Πιστοποιητικό έγγραφο προμηθευτή για τη φυσικότητα της ουσίας Stevia
Πιστοποιητικό έγγραφο προμηθευτή για τη φυσικότητα της προέλευσης της καφεΐνης.
 

Μπορεί το αρχέγονο δυναμωτικό μέλι να λατρεύεται στην Ελλάδα και να το έχουν δοκιμάσει άπαντες, ωστόσο ένα νέο είδος βιολογικού μελιού παράγεται στην Κρήτη περιέχοντας τις πιο γνωστές υπερτροφές όπως, ιπποφαές, γκότζι μπέρι, μπλουμπέρι, κρανμπερι και φυσικά καρύδι και αμύγδαλo.

Πρόκειται για το μέλι Τοπλού της εταιρείας Si-mel του Γιώργου Σαββιδάκη που είναι γνωστό ως το μοναδικό βιολογικό μέλι της Κρήτης και μάλιστα με παγκόσμια αναγνώριση, καθώς ο συγκεκριμένος μελισσοκόμος απέσπασε βραβείο μεταξύ άλλων, στο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Μελιού, BIOLMIEL, στην επαρχία Βίμπο Βαλέντια στη Καλαβρία της Ιταλίας, πριν δυο χρόνια.

ίδιος ασχολείται με τη μελισσοκομία περισσότερα από 40 χρόνια, όταν ο παππούς του, από τα 13, τον τραβούσε με το ζόρι να πάνε στις μέλισσες. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μέλι και να κάνει το δικό του συσκευαστήριο για να δώσει και μια προοπτική στα παιδιά του, παρά το γεγονός ότι ακόμη σπούδαζαν.

Όπως αναφέρεις το madeincreta, ο παππούς του κ.Σαββιδάκη είχε διακόσιες κυψέλες ενώ οι δικές του σήμερα φτάνουν τις 1200. Τα πρώτα του βήματα προς τα «έξω» τα ξεκίνησε το 2007. Μετά ήρθε η κρίση αλλά δεν πτοήθηκε βγαίνοντας στα ανοιχτά με μοναδικό του όπλο την ποιότητα. Η εμπειρία του «ανακατεύτηκε» με τη φρεσκάδα των παιδιών του, του Μάνου και της Σοφίας οι οποίοι σκέφτηκαν να δουν τις εναλλακτικές καλλιέργειες και να φυτέψουν τους πρώτους καρπούς υπερτροφών: ιπποφαές, γκότζι μπέρι, μπλουμπέρι, κρανμπερι, ότι φύτεψαν «έπιασε» και οι καρποί, ξηροί πλέον, αναμείχθηκαν με το μέλι.

Το 60% της ποσότητας που παράγει εξάγεται στον Καναδά την Αυστραλία τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Γερμανία και μόνο το 40% διατίθεται στην εγχώρια αγορά.

Γιατί σπανίζει το βιολογικό μέλι

Όπως εξηγεί ο κ. Σαββιδάκης στο madeincreta, η εξεύρεση βιολογικού μελιού είναι δύσκολη διότι «Στο βιολογικό μέλι απαγορεύεται το τάισμα, τα αντιβιοτικά, τα φάρμακα και οι κυψέλες πρέπει να απέχουν 3 χιλιόμετρα από τις συμβατικές καλλιέργειες. Το κερί που χρησιμοποιείται για τις κερήθρες είναι από τις ίδιες τις μέλισσες οι οποίες είναι στη βιολογική μελισσοκομία.

Για αυτό αφήνουμε περισσότερα αποθέματα σε μέλι μέσα στην κυψέλη για να μην ταΐζουμε.
Το χειμώνα δε συμφέρει να αφήνεις μέλι μέσα για αυτοκατανάλωση. Είναι προτιμότερο να το βγάλεις και να τις ταΐζεις με ζάχαρη. Στη βιολογική όμως μελισσοκομία αυτά απαγορεύονται».

Προσέχουν να είναι συσκευασμένο

Όσον αφορά στην νοοτροπία του αγοραστή ο κ. Σαββιδάκης ανέφερε ότι οι ξένοι ξέρουν να ξεχωρίζουν το καλό προϊόν το οποίο περνά και από σειρά ελέγχων. Στην Ελλάδα η επικρατούσα αντίληψη είναι να πας σε «χωριό να βρεις χύμα μέλι». «Αυτό δεν ισχύει πια, το συσκευασμένο μέλι στο ράφι ελέγχεται ενώ το χύμα δεν ελέγχεται». Όσον αφορά τις εξαγωγές όπως είπε ο ίδιος δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας.

«Είναι δύσκολο να βγεις έξω. Πρέπει να δουν ότι είσαι σοβαρός για να σε εμπιστευτούν, είναι θέμα τιμής και ποιότητας. Στην παγκόσμια αγορά πρέπει να είσαι και ανταγωνιστικός και συνεπής».

 

Αργυρό το Χρυσό Μέλι Τοπλού στον 5o Biolmiel

Ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η κρητική πρότυπη μονάδα παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων SI-MEL Σαββιδάκης Γεώργιος από τη Γκέλα Σητείας για το «Χρυσό Μέλι ΤΟΠΛΟΥ» (βιολογικό προϊόν στην κατηγορία: θυμαρίσιο).

Η μεγάλη διάκριση έγινε στα πλαίσια του 5ου Διεθνή διαγωνισμού BIOLMIEL στην Βόμπο- Βαλένθια της Ιταλίας.

 


Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που φτιάχνεται εύκολα και θα επιδράσει αμέσως στον οργανισμό σας και στην ψυχολογία  αας ανακουφίζοντας σας από το στρες και. όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό επιφέρει στον οργανισμό σας.

Υλικά:
2 πράσινα μήλα
1 χούφτα σπανάκι
1/2 αγγούρι
1/4 λεμόνι
1/2 εκ τζίντζερ (προαιρετικό)

Τα βάζετε στον αποχυμωτή και είναι έτοιμο.

Έχετε υπόψη ότι πάντα είναι καλό οι χυμοί και τα ροφήματα να είναι φρεσκοφτιαγμένα, ωστόσο, το παραπάνω ρόφημα μπορείτε να το ασφαλίσετε και να το πάρετε στην εργασία σας ώστε να το πιείτε όταν θα έχετε έντονο στρες.

Είναι δοκιμασμένο και αποτελεσματικό!

Η παραπάνω συνταγή λειτουργεί σαν πρώτη βοήθεια, μην περιμένετε να διαχειριστείτε συνολικά το στρες σας με αυτόν τον τρόπο. Εάν το πρόβλημά σας είναι έντονο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε ριζικά.

enallaktikidrasi

karota patates ka

Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα, έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δε μιλάει εδώ και χρόνια.

Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας, κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής.

Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη.

Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου – Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα – βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:
Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.

Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.

Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!

Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

lifo.gr

Περισσότερα Άρθρα...