Την περιουσία τους ως ενέχυρο θα δίνουν στο Δημόσιο όσοι του χρωστούν, με αντάλλαγμα την προσωπική τους ελευθερία, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα, η οποία αφορούσε την αποπληρωμή χρεών και την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρει στην απάντησή του ότι «στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το υπουργείο και προτίθεται να προωθήσει στη Βουλή, προβλέπεται η σύσταση ενεχύρου σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέσθηκε τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και του νόμου 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που προβλέπει ότι με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του χρέους, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση, εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της.

Το αξιόποινο εξαλείφεται οριστικά σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης.

σταρ

Tο Υπουργείο Οικονομικών προωθεί εναλλακτική λύση για όσους αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους προς την εφορία και δίνει τη δυνατότητα στους φορολογουμένους να αποπληρώνουν ακόμα και σε 12 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να καταβάλουν όλα αυτά τα «χαράτσια» που μέχρι σήμερα έπρεπε να πληρωθούν είτε σε 2-3 είτε σε 7 μηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση, ώστε να καταστεί ληξιπρόθεσμη, και στη συνέχεια να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την τμηματική εξόφληση των οφειλομένων σε 12 δόσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Όσοι ήδη έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις που έδιναν το δικαίωμα εξόφλησης σε 48 ή 100 δόσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, αφού, αν αφήσουν τα νέα χρέη από τον ΦΑΠ και τον φόρο εισοδήματος, κινδυνεύουν να τεθούν εκτός και από τις παλιές τους ρυθμίσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, η μόνη λύση είναι να εντάξουν παλιά και νέα χρέη στη νέα πάγια ρύθμιση των 12 μηνών. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπεται στον νόμο 4152/2013 και με αυτήν την κίνηση το υπουργείο επιχειρεί να βάλει φρένο στην περαιτέρω διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ξεπερνούν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ, και να μπει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία του κράτους.

Το ετήσιο επιτόκιο της νέας ρύθμισης είναι 8,5 %, ενώ σε καμία περίπτωση η δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 15 ευρώ.

Η καταβολή των δόσεων θα γίνεται στις τράπεζες, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα ΕΛΤΑ, με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή.

Θα αναγνωρίζονται κατά περίπτωση επαγγελματικού κλάδου

Μόνο από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων στις οποίες παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή θα αναγνωρίζονται αποδείξεις, σύμφωνα με πληροφορίες ενόψει σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα.

Το νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ φέρεται να προσανατολίζεται στην παροχή φορολογικών κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εισηγήσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ για συναλλαγές που διεκπεραιώνονται με πιστωτική κάρτα.

Enet

Σε εργαλείο για την πληρωμή των φόρων προς το Δημόσιο αναδεικνύεται το πλαστικό χρήμα που επανέρχεται στο προσκήνιο ενόψει της υποβολής και εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και των ειδοποιητηρίων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, που θα πρέπει να πληρωθεί τους προσεχείς μήνες.

Ενόψει των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων που θα κληθούν να πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα, αρκετοί κάτοχοι καρτών ζητούν την αύξηση του ορίου των συναλλαγών της κάρτας τους και επαναξιολόγηση της πιστοληπτικής τους ικανότητας σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στις υψηλές φορολογικές ανάγκες της περιόδου.

Η πολιτική των τραπεζών επιτρέπει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 6, 9 ή 12 δόσεις, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιμερισμού ακόμη και κάθε δόσης έως και σε δώδεκα μικρότερες, μεταθέτοντας την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων, έως και τρία χρόνια αργότερα!

Η χρήση των πιστωτικών καρτών για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος, χρησιμοποιήθηκε από μερίδα φορολογουμένων και το 2012, οι οποίοι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζών, πλήρωσαν φόρους 500 εκατ. ευρώ σε σύνολο 9,9 δισ. ευρώ που ήταν τα έσοδα του Δημοσίου από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις η λύση των πιστωτικών καρτών θα επιλεγεί και για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων του 2013, από τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 7,7 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το υπουργείο έχει στείλει τα σημειώματα για τον ΦΑΠ του 2011 και τον ΦΑΠ για το 2012, ενώ πιθανότατα εντός Οκτωβρίου θα αποσταλούν και τα σημειώματα για τον ΦΑΠ του 2013.

 

Και άτοκες δόσεις και … έκπτωση

Στην περίπτωση που η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος γίνει σε 6, 9 ή 12 δόσεις, διασφαλίζεται η έκπτωση φόρου 1,5%, που παρέχει το Δημόσιο. Αντίθετα εάν επιλεγεί το σπάσιμο των δόσεων σε επιμέρους, ο φορολογούμενος χάνει το δικαίωμα της έκπτωσης, αλλά μεταθέτει για μακρύ χρονικό διάστημα την αποπληρωμή των υποχρεώσεών του. Η συνήθης πρακτική πάντως επιβάλλει την αποπληρωμή του φόρου εντός της τρέχουσας φορολογικής περιόδου, προκειμένου να μη συσσωρεύονται φόροι παρελθόντων ετών.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Εάν ο φόρος ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, το ποσό μετά την έκπτωση θα διαμορφωθεί στις 3.940 ευρώ και θα εξοφληθεί, ανάλογα με την προσφορά της κάρτας σε:

• 6 άτοκες δόσεις των 656,67 ευρώ.

• 9 άτοκες δόσεις των 437,78 ευρώ.

• 12 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ.

Εναλλακτικά, οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών μπορούν να πληρώσουν με δόσεις κάθε μία από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που πρέπει να καταβληθούν στο Δημόσιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ισχύει η έκπτωση του 1,50%, ωστόσο επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής του φόρου χωρίς επιπρόσθετο κόστος, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δόσεων στους περισσότερους μήνες, κατά την περίοδο της εξόφλησης.

Έτσι ο φόρος των 4.000 ευρώ μπορεί να αποπληρωθεί σε 3 διμηνιαίες δόσεις των 1.333,33 ευρώ, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να εξοφληθεί σε 6, 9 ή 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την τράπεζα.
 

σταρ

Σε «μαύρη Παρασκευή» αναδεικνύεται η σημερινή ημέρα για εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται έως το μεσημέρι να έχουν πληρώσει φόρους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, αποτελεί «στοίχημα» για το υπουργείο Οικονομικών, το κατά πόσον η, συνεχώς μειούμενη, φοροδοτική ικανότητα των πολιτών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε τόσο υψηλό ποσό, ή μεγάλο τμήμα του θα καταστεί αναγκαστικά ληξιπρόθεσμο.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι καλούνται να καταβάλουν την 1η δόση του φόρου εισοδήματος (για όσους η πληρωμή του συνολικού φόρου θα γίνει σε τρεις δόσεις), συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012, καθώς εκπνέει, επίσης σήμερα, η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης.

Το ποσό των 700 και πλέον εκατ. ευρώ αυξάνεται περαιτέρω, εάν συνυπολογισθεί ότι για χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ στις αρχές Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για την εξόφλησή τους και, κατ' επέκταση, για την πληρωμή και της 1ης δόσης του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων.

Σημειώνεται, ότι τους φόρους πρέπει να καταβάλουν και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη το ειδοποιητήριο από την Εφορία. Ειδάλλως, θα κηρυχθούν εκπρόθεσμοι και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες ποινές (επιβάρυνση 1% το μήνα, κ.λπ.).

Για τον συγκεκριμένο λόγο, το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε με e-mails τους φορολογούμενους που δεν έλαβαν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα πληρωμής των φόρων έως τις 30/8/2013, να εκτυπώσουν οι ίδιοι το εκκαθαριστικό σημείωμα και να σπεύσουν με αυτό στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Η εκτύπωση των εκκαθαριστικών γίνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και μέσα από τους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή. Τα ηλεκτρονικά εκκαθαριστικά αναγράφουν τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής», με τους οποίους μπορεί να γίνει η εξόφληση των οφειλών.

Το πρόβλημα με τα εκκαθαριστικά σημειώματα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από το ίδιο το κράτος, που ενώ έσπευσε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια δηλώσεις και να επιζητεί στις ίδιες προθεσμίες και την πληρωμή των φόρων ακινήτων, δεν κατάφερε να αποστείλει εγκαίρως ταχυδρομικά τα ειδοποιητήρια.

ρεαλ

Tις επιστροφές φόρου στους οφειλέτες του Δημοσίου, ακόμα και σε εκείνους που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών τους, θα μπλοκάρει η εφορία, μετά από σχετική εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αυτόματος συμψηφισμός που κάνει σήμερα η εφορία μεταξύ επιστροφών φόρου και χρεών προς το Δημόσιο επεκτείνεται και στις περιπτώσεις οφειλετών του Δημοσίου που βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης του χρέους τους, ακόμα και αν πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Το φαινόμενο να εντάσσονται πολλοί οφειλέτες του Δημοσίου στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών και στη συνέχεια, αφού καταβάλουν κάποιες δόσεις και εξασφαλίσουν τα ευεργετήματα που προβλέπονται (φορολογική ενημερότητα κ.ά.) δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στην απόφαση να ζητήσει από τους εφόρους να εφαρμόσουν αυστηρά τον ισχύοντα νόμο (Ν. 3943/31.03.2011) και να αφαιρέσουν από τις επιστροφές που περιμένουν οι φορολογούμενοι οφειλέτες του Δημοσίου κάθε παλαιό χρέος.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, οι εφορίες θα πρέπει να συμψηφίζουν με τα ποσά των επιστροφών φόρου:

-Βεβαιωμένες οφειλές για χρέη προ το Δημόσιο, είτε είναι ληξιπρόθεσμα είτε όχι.
-Βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά.
-Βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή.
-Παραγεγραμμένες οφειλές, οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μία τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.

Στον οφειλέτη του Δημοσίου θα επιστρέφεται μόνο το ποσό του φόρου που απομένει μετά την αφαίρεση των χρεών.

Στις περιπτώσεις όπου μετά και τον συμψηφισμό απομένει χρέος, εάν ο υπόχρεος δεν σπεύσει να το ρυθμίσει, τότε θα αντιμετωπίσει κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, όπως προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η υπαγωγή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις νέες ρυθμίσεις δεν αναστέλλει το μέτρο της κατάσχεσης απαιτήσεων του οφειλέτη εις χείρας τρίτων. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι αν ένας οφειλέτης ενταχθεί στις νέες ρυθμίσεις, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε κατασχέσεις ποσών που αυτός δικαιούται να εισπράξει από τρίτους.

Έκρηξη ληξιπρόθεσμων

Η απόφαση δεν είναι καθόλου άσχετη και με την εικόνα που εμφανίζουν οι εισπράξεις από τις ρυθμίσεις (πάγια ρύθμιση και «τελευταίας ευκαιρίας»), οι οποίες τέθηκαν σε εφαρμογή τον περασμένο μήνα.
Τα σύννεφα είχαν φανεί από το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς από το 1,4 δισ. ευρώ που έπρεπε να είχε εισπραχθεί από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές βάσει μνημονίου εισπράχθηκαν μόλις 723 εκατ. ευρώ, ενώ έως το τέλος του 2013 θα πρέπει να εισπραχθεί 1,9 δισ. ευρώ.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 60 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,134 δισ. και καλύπτουν το 22,2% του συνόλου των χρεών προς το Δημόσιο, ενώ οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 10,612 δισ. ευρώ και αναλογούν στο 18% των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών.

Με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία, φαντάζει ακατόρθωτη η μνημονιακή δέσμευση για έσοδα 2,739 δισ. ευρώ έως το 2017 από τις νέες ρυθμίσεις, εν μέσω βαθιάς ύφεσης και έλλειψης ρευστότητας.

Χωλαίνουν και οι έλεγχοι

Τα προβλήματα ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκτείνονται και στο πεδίο των ελέγχων, όπου αναζητούνται τρόποι να καταστούν ποιοτικότεροι και αποτελεσματικότεροι.
Για παράδειγμα, οι προσωρινοί έλεγχοι της εφορίας δεν έχουν καλύψει ούτε το μισό του πλάνου που είχε τεθεί.
Η εφορία βεβαίωσε φόρους και πρόστιμα 64,9 εκατ. ευρώ, αλλά εισπράχθηκαν 13,9 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 21,4% στο πεντάμηνο, ενώ το μνημόνιο προβλέπει την είσπραξη του 45% των βεβαιωμένων ποσών για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Η ψαλίδα ανοίγει και στους ελέγχους των φορολογουμένων μεγάλου πλούτου, αφού με βάση το μνημόνιο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να ολοκληρωθούν 910 τακτικοί έλεγχοι και να έχει εισπραχθεί το 65% των βεβαιωμένων φόρων και προστίμων, ενώ μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί 211 έλεγχοι, έχουν βεβαιωθεί 15,5 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί μόνο 5,8 εκατ.

Η αποτυχία επίτευξης των στόχων που είχαν τεθεί στα καυτά μέτωπα των ληξιπρόθεσμων και της φοροδιαφυγής έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μαύρης τρύπας στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού, η οποία ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, εξέλιξη που δυναμιτίζει τις προσπάθειες για πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι δανειστές έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα των νέων μέτρων που έρχονται, αφού η τρόικα στην τελευταία της έκθεση προβλέπει πιθανή αποτυχία, εκφράζοντας αμφιβολίες ακόμη «και για την πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς να προωθήσει τις απαραίτητες ενέργειες - μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των εσόδων», σημειώνοντας μάλιστα «σημαντική καθυστέρηση» στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων.

Έρχονται οι ιδιώτες

Το οικονομικό επιτελείο, για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των εσόδων, μελετά πολύ σοβαρά μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών στον μηχανισμό των ελέγχων, υιοθετώντας από την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ την πρόταση του Ταμείου σύμφωνα με την οποία «η πιο ριζοσπαστική προσέγγιση είναι η δημιουργία ενός οργανισμού εσόδων, που θα βρίσκεται εκτός του δημοσίου τομέα». Ταυτόχρονα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής σχεδιάζει να ενστερνιστεί μέτρα που έχουν αποδώσει στις ΗΠΑ, όπως αναζήτηση «πληροφοριοδοτών» και προστασία τους, ηλεκτρονικό φακέλωμα, αλλά και διαπόμπευση όσων εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ειδικότερα, στο νέο «πακέτο» μέτρων που εκπονείται κατά της φοροδιαφυγής, με στόχο τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, εξετάζεται να περιληφθούν τα εξής:

-Επιστράτευση και προστασία πληροφοριοδοτών της εφορίας, στους οποίους μάλιστα σχεδιάζεται να δίνονται ειδικά κίνητρα, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα υποδοχής των καταγγελιών.
-Διαπόμπευση των φοροφυγάδων, μέσω δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, μέτρο που ελπίζεται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά.
-Ηλεκτρονικό φακέλωμα με στοιχεία από το Δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα εν όψει της κατάρτισης του νέου περιουσιολογίου, αλλά και υιοθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για την καταβολή των φόρων, προστίμων και τελών στις τράπεζες.

euro2day.gr

aythereta

Χαμηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακίνητων που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω των 2 χιλιάδων ευρω το τετραγωνικό σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής και εγκρίθηκαν από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Αντίθετα, υψηλότεροι θα είναι οι φόροι για τιμή ζώνης άνω των δυο χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2014 οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν 4,15 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που κατέχουν.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητων θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό για περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ, και θα φθάνουν μέχρι τα 23,1 ευρώ για περιοχές που η τιμή ζώνης υπερβαίνει τα 8.500 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο ΥΠΟΙΚ συστάθηκε ειδική ομάδα για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου που αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να το επεξεργαστεί μέχρι την έλευση της τριμερούς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι τιμές εφόσον διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό.

Στο μεταξύ, σχέδιο που αποσκοπεί στο ομαλό άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014 επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης....

nonews

Περισσότερα Άρθρα...