Το συνδικαλιστικό όργανο της ΝΔ καλεί ανοιχτά τους βουλευτές του κόμματος να ρίξουν την κυβέρνηση...

«Το δημοσιονομικό πλεόνασμα δεν βασίζεται σε κοινωνικά συντρίμμια και οικονομικά ερείπια», αναφέρεται στην επιστολή της ΔΑΚΕ προς τους βουλευτές, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «σ’ αυτό το κοινωνικό ολοκαύτωμα κανείς δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μένει απαθής, πολλών δε μάλλον εσείς που είστε οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού».

Άμεσα οι γαλάζιοι συνδικαλιστές καλούν τους βουλευτές της ΝΔ να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

«Το “λάθος” που όλοι ομολογούν αλλά κανείς δεν διορθώνει τείνει πια να γίνει ολέθριο» αναφέρεται στην επιστολή, με τη δεξιά παράταξη να μιλά για μια κοινωνία που δεν αντέχει, καθώς η συνοχή της καταρρέει.

Η επιστολή μάλιστα καταλήγει με τις φράσεις πως μαύρισε η Ελλάδα, μαύρισαν οι ελληνικές οικογένειες, μαύρισαν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών που ανεβαίνουν έναν ατέρμονο "Γολγοθά" από τις εκβιαστικά επιβαλλόμενες πολιτικές της Τρόικας και των ∆ανειστών μας.

"Πορευόμαστε και συζητάμε και συμπράττουμε στο πλαίσιο μιας συμπαράταξης ακριβώς για τη δημιουργία του τρίτου πόλου"...

Η συγκρότηση ενός κοινού εκλογικού μετώπου, με συνεργασία σε όλες τις εκλογές, (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) είναι ο στόχος των προσπαθειών σύγκλισης ανάμεσα στη ΔΗΜΑΡ και τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι συμμετείχαν σε κοινή εκδήλωση των δύο κομμάτων στη Θεσσαλονίκη για την αγροτική οικονομία.

«Κάνουμε μια κοινή εκδήλωση αναφορικά με τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της αγροτικής οικονομίας. Πορευόμαστε και συζητάμε και συμπράττουμε στο πλαίσιο μιας συμπαράταξης ακριβώς για τη δημιουργία του τρίτου πόλου, του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», τόνισε ο κ. Κουβέλης. 

«Η σημερινή μας εκδήλωση είναι μια πρώτη απόπειρα καταγραφής με δημόσιο τρόπο, με έντιμο τρόπο, με ανοιχτό τρόπο, χωρίς έμμεσους, χωρίς αντιπροσώπους, χωρίς πλάγια λόγια, των δυνατοτήτων που έχουμε να συνεργαστούμε, ξεκινώντας από το προγραμματικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν τον πολίτη, την ύφεση και την ανεργία», επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος και υπογράμμισε: 

«Θα πούμε, χωρίς να έχουμε κάνει καμιά προσυνεννόηση επί της προγραμματικής ουσίας, πως βλέπουμε και τα δύο κόμματα τον πρωτογενή τομέα. Η σημερινή καταγραφή των πολιτικών συμπτώσεων θα είναι η αρχή μιας πορείας. Το τέλος της το έχουμε διαγράψει. Δεν έχουμε καταλήξει, αλλά έχουμε ελπίδες πολλές ότι θα έχουμε μια ευτυχή κατάληξη.

Θέλουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής μια συνεργασία στο πεδίο ενός εκλογικού μετώπου. Όχι προσχωρήσεις τους ενός στον άλλον. Ένα εκλογικό μέτωπο, με το οποίο θα συνεργαστούμε, όχι υποκριτικά στις ευρωεκλογές ή στις δημοτικές εκλογές, αλλά σε όλες τις εκλογές. Αλλά για να φτάσουμε σε αυτό πρέπει να προχωρήσουμε μέσα από συμφωνίες στα μεγάλα θέματα».  

temenos votanikou

Ούτε ένας κατασκευαστής δεν δήλωσε διατεθειμένος να «χτυπήσει» το έργο της κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και σήμερα, κλείνοντας έτσι «άδοξα» τον πρώτο κύκλο προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων να υλοποιήσει την διεθνή δέσμευση του Πρωθυπουργού πως «το τέμενος θα χτιστεί».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά απόπειρα δημοπράτησης του έργου, η οποία είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες δύο. Κηρύχθηκε άγονη.

Οι περίπου 25 κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν λάβει τα τεύχη δημοπράτησης δεν κατέθεσαν προσφορές αφού όπως υποστηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτές, το κόστος που έχει προϋπολογίσει το κράτος δεν ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες του έργου.

Οι ίδιοι κύκλοι δηλώνουν πως η αρνητική δημοσιότητα γύρω από το θέμα, η ψυχολογική φόρτιση πολλών πολιτών και η άνοδος της ακροδεξιάς στην χώρα, είναι παράγοντες που δεν έχουν ληφθεί υπόψη και που κατά την δική τους άποψη τουλάχιστον, είναι ικανοί να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην κατασκευή.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως φοβούνται ακόμη και σαμποτάζ στο εργοτάξιο, σημειώνοντας με νόημα πως το κόστος φύλαξης και ασφάλισης του συγκεκριμένου έργου δεν μπορεί να είναι το ίδιο με μια οποιαδήποτε άλλη οικοδομή αντίστοιχων μεγεθών.

Αυτό που φαίνεται πως θα συμβεί στις επόμενες 45 μέρες, μέσα στις οποίες θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η νέα προσπάθεια δημοπράτησης, είναι προφανώς η πρόβλεψη κάποιων εκ των ζητημάτων που θέτουν οι κατασκευαστές στο νέο τεύχος.

Όπως είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που παρακολουθούν την εξέλιξη του θέματος, υπάρχουν επιφυλάξεις για τους πραγματικούς λόγους πίσω από τους φόβους των υποψηφίων κατασκευαστών για το αν είναι πράγματι υπαρκτοί ή αν εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να ανέβει ο προϋπολογισμός του έργου.

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για φόβους ασφάλειας, όταν το εργοτάξιο θα βρίσκεται μέσα σε στρατιωτική βάση» είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 946.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μηνών από την στιγμή που θα κατασκευαστεί. Ο χώρος κατασκευής του θα είναι 17 στρέμματα στο Βοτανικό στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να σταματήσει η λειτουργία άνω των 100 παράνομων χώρων λατρείας στο κέντρο της Αθήνας.

 

Την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και ομαδα βουλευτών να ζητούν «να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το διαρκές έγκλημα και την οικονομική ζημία που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο, το Πολεμικό Ναυτικό, η ελληνική οικονομία και, ιδιαιτέρως οι εργαζόμενοι αλλά και οι φορολογούμενοι».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει «πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3885/2010 "Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ", και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «η υπόθεση των υποβρυχίων του ΠΝ εμφανίζει όλες εκείνες τις παθογένειες που οδήγησαν στην παρακμή την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία. Μέσα από τις βλαπτικές για το δημόσιο συμφέρον επιλογές κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων, αλλά και μέσα από την χαρτογράφηση των πληρωμών, είναι αναγκαίο να βρεθεί η λύση, που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των Ναυπηγείων, την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, την παράδοση των υποβρυχίων στο ΠΝ και την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας στο σύνολό της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από εξεταστική επιτροπή και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι για το διαρκές έγκλημα και την οικονομική ζημία που υπέστησαν το Ελληνικό Δημόσιο, το Πολεμικό Ναυτικό, η ελληνική οικονομία και, ιδιαιτέρως οι εργαζόμενοι αλλά και οι φορολογούμενοι.

Η επιτροπή θα πρέπει πέρα από την διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάδειξη των πολιτικών και ενδεχομένως ποινικών ευθυνών που θα προκύψουν να συμβάλει στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου και βιώσιμου σχεδίου για την ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης μακριά από προνομιακές σχέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα αμφίβολης αξιοπιστίας. Το σχέδιο αυτό, κατά τη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ, προϋποθέτει τη μετάβαση των ΕΝΑΕ σε δημόσιο έλεγχο, διαχείριση και ιδιοκτησία καθώς και τη δημιουργία ενιαίου φορέα υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο για την ανασυγκρότηση του συνόλου της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας».

Ευθύνες όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει και στην κυβέρνηση Σαμαρά σημειώνοντας ότι «είναι κρίσιμο να διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καταγγελία της εκτελεστικής συμφωνίας όταν θεμελίωσε το αντίστοιχο δικαίωμα».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πυροδοτήσει νέα πολιτική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς ήδη οι δύο πλευρές έχουν διασταυρώσει τα «ξίφη» τους για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, θα πρέπει η πρόταση να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου και όχι των παρόντων βουλευτών, δηλαδή από τουλάχιστον 151 βουλευτές, καθώς αφορά θέματα εθνικής άμυνας.

newpost

 

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 θα γίνει η δεύτερη ετήσια εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Ελληνικού του Δήμου Eλληνικού - Αργυρούπολης

Η αιμοδοσία θα γίνει στο Α Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού (Χρ Τραπεζούντος 8 ,2109614324) από 10:00 έως 13:00 μμ. σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας.

 Να σημειωθεί ότι η ανάγκη προσφοράς σε αίμα είναι πολύ μεγάλη, η ζήτηση πολλές φορές ξεπερνά κατά πολύ τις αποθεματικές δυνατότητες της τράπεζας, με αδυναμία αρκετές φορές την κάλυψη όλων των αιτημάτων.

Προσκαλούμε -παρακαλούμε όλους τους κατοίκους –πολίτες και εργαζόμενους του Δήμου μας όπως στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Δήμου για την δημιουργία μιας τράπεζας ικανής να εξυπηρετεί και να καλύπτει τις ανάγκες αιμοδοτών και πολιτών σε δύσκολες για την υγεία τους στιγμές.Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη. Σας περιμένουμε όλους.

Δώσε αίμα Σώζεις ζωές

ανακοινωση δήμου Ελληνικου-Αργυρουπολης
 

putin xaretismos

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας θα είναι το Άγιον όρος, αμέσως μετά το νησί της Αποκάλυψης και θα καταλήξει στη βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, στον Μυστρά.

Η Πάτμος ξεκίνησε τις ετοιμασίες, καθώς θα τον υποδεχτεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να επισκεφτεί το ευλογημένο νησί των Δωδεκανήσων προκειμένου να προσκυνήσει τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Για τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το προσκύνημα, αφού ως πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο, η μονή αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα πατήσει το έδαφος του σπηλαίου, εκεί όπου ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού είχε το θεϊκό όραμα, έπειτα από το οποίο έγραψε την «Αποκάλυψη». Στην κοιλότητα που βρίσκεται μέσα στη γη και αναφέρεται και ως «Ιεροσόλυμα της Μεσογείου» θα ξεναγήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι μοναχοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα του αποκαλύψουν όλα τα ιερά κειμήλια και τα χειρόγραφα που φυλάσσονται για αιώνες.

«Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι η δεύτερη αρχηγού κράτους μετά τον πρεσβύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Πάτμο το 2008 με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πάτμου Ιωάννης Σημαντήρης.

Real Life

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες