Παίζοντας αρκετά καλά στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια την Κυριακή και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τη Λεβάντε.

Ο Μίτσελ μπόλιασε με νέο αίμα την ενδεκάδα των πρωταθλητών (Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Βλαχοδήμος) και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ φρέσκος πάνω στο χορτάρι. Οι Πειραιώτες πήραν εύκολα τη μάχη της μεσαίας γραμμής και πίεσαν τους ακρίτες ψάχνοντας για το γκολ που θα απλοποιούσε την αποστολή τους.

Αυτό ήρθε στο 29′ όταν ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ, ο Λοντίγκιν δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας και το 0-1 αποτέλεσε γεγονός.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη εξακολούθησε να παίζει πολύ παθητικά γεγονός που εκμεταλλεύτηκε δεόντως ο Ολυμπιακός για να δημιουργήσει σειρά ευκαιριών. Ο Λοντίγκιν, με τις έξοχες επεμβάσεις του, σταμάτησε πολλές φορές τους “ερυθρόλευκους”, δεν μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο και στη φάση του 69′ όταν ο Τζιμπούρ τον πλάσαρε εύστοχα από το τρία μέτρα.

Στο διάστημα που απέμεινε ο Ολυμπιακός δεν είχα κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμά του και να φτάσει στη νίκη που τον φέρνει στο +16 από το δεύτερο της βαθμολογίας Αστέρα Τρίπολης.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μουκουάνα (46′ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Μάνταλος, Σμιθ (71′ Ράνος), Μαρίν, Ονουάτσι, Ντάνι (58′ Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Μπέρτος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Σιόβας, Κοντρέρας, Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (62′ Γκρέκο), Βλαχοδήμος (79′ Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Τζιμπούρ (84′ Μήτρογλου).

matrix

Ο Παναθηναϊκός άντεξε ένα ημίχρονο στη Μόσχα. Μετά από δύο ντέρμπι, οι Πράσινοι «άδειασαν» στο β' μέρος και η ΤΣΣΚΑ πήρε τη νίκη με 86-69.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε αρκετά καλά στο α' μέρος και ήταν κοντά στο σκορ (35-31 ημίχρονο). Στη συνέχεια όμως, οι παίκτες του έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους έμειναν από δυνάμεις και η ΤΣΣΚΑ  έφτασε εύκολα στη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός τέλειωσε το ματς με 18/42 δίποντα, 9/25 τρίποντα, 6/12 βολές. Οι Πράσινοι πήραν περισσότερα ρημπάουντ (37 έναντι 31), έκαναν τα ίδια λάθη με την ΤΣΣΚΑ (από 14), αλλά είχαν λιγότερα κλεψίματα (8 έναντι 9) και λιγότερες ασιστ (15 έναντι 20).

Η ΤΣΣΚΑ είχε 22/37 δίποντα, 11/22 τρίποντα, 9/11 βολές και επτά κοψίματα!

Τα δεκάλεπτα: 25-15,35-31,66-50, 86-69.

ΤΣΣΚΑ: Τεόντοσιτς 20 (3/5δ,4/6τρ,2/3β,7ασ), 10 (1), Τζάκσον 11 (2), Κρστιτς 8, Ουίμς 19(3), Ερτσεγκ 5 (1), Κρίστμας,
Καουν 13 (8ρ).

Παναθηναϊκός: Μπράμος, Ματσιούλις 15 (3/6δ,3/7τρ), Καπόνο 5 (1), Ουκιτς 8 (1), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5 (6ασ),
Γκιστ 12 (10ρ), Μπανκς 3(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσινίτης 6.

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού, δεν παρέστη στην απονομή, ενώ οι ιδιοκτήτες του βρήκαν νικήτρια του Κυπέλλου την αλητεία, καταγγέλοντας επίμονα τον Δ.Γιαννακόπουλο.

Με πολλά παράπονα προς τους διατητές του τελικού ξεκίνησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του Ελληνικού. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος απαίτησαν να μην παρουσιαστεί η ομάδα τους στην τελετή απονομής, και λίγο αργότερα ζήτησαν από τους ερυθρόλευκους να μην έχουν κατεβασμένα τα κεφάλια τους, γιατί... "απόψε δεν κέρδισε το μπάσκετ, αλλά η αλητεία"!

Στη συνέχεια, ειρωνεύτηκαν τα στελέχη της Ομοσπονδίας, θεωρώντας ότι επέτρεψαν να μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία ο αγώνας, κυρίως από πλευράς διαιτητών, ενώ στη συνέχεια κατέθεσαν ένσταση, θεωρώντας ότι ο τελικός έγινε υπό αντικανονικές συνθήκες, με ιδιαίτερη έμφαση στον ελαφρύ τραυματισμό του Κάϊλ Χάϊνς από φωτοβολίδα, περίπου μισή ώρα πριν το τζάμπολ.

Κατόπιν, ο Γιώργος Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην κόντρα του Δ.Γιαννακόπουλου με τους διαιτητές του προηγούμενου ντέρμπι, στο ΣΕΦ, τη συνδύασε με το κλίμα τρομοκρατίας που ακολούθησε σε βάρος του Πηλοίδη, με την απόφαση της ΚΕΔ να μειώσει τον αριθμό των διαιτητών που μπήκαν στην κλήρωση για τον τελικό, και πρόσθεσε:

"Είμαστε αναγκασμένοι να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο δρόμους: Το πρώτο είναι να γίνουμε αλήτες. Να χτυπάμε διαιτητές και δημοσιογράφους. Να κατεβαίνουμε στο παρκέ και να τους πιάσουμε από το λαιμό. Δηλαδή να διαλέξουμε το δρόμο της αλητείας. Να μπούμε στα αποδυτήρια, να απειλούμε να τους κάνουμε, να τους δείχνουμε...

Ο άλλος δρόμος είναι να μην αλλάξουμε τίποτα απ' ό,τι κάνουμε. Να μείνουμε όπως είμαστε. Να μην αλλάξουμε τίποτα. Επιλέγουμε το δεύτερο. Αυτά είπαμε και στους παίκτες. Δεν αλλάζουμε και δεν θα αλλάξουμε. Είναι καθαρά θέμα της πολιτείας και των θεσμών για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα για το αγωνιστικό κομμάτι. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο αγώνας. Κρίμα που ο ελληνικός αθλητισμός είναι σ' αυτό το επίπεδο και να μην υπάρχει αντίδραση από τον καθέναν».

Ακόμα πιο επιθετικός ήταν ο αδελφός του, Παναγιώτης: «Μπορεί ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα νίκησε η αλητεία. Και λέω ότι τα ίδια θα λέγαμε και αν είχαμε κερδίσει το Κύπελλο εμείς. Είδατε τι έγινε. Ο γραφικός πρόεδρός του πανηγύριζε κι έβριζε πίσω από την πάγκο. Εκτός από τα σόου που έκαναν ανιψιός και θείος, τα ξέραμε αυτά που γίνανε. Ο θειός του κραύγαζε στην διακοπή να κατακυρωθεί το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού. Αυτόν το θείο έχει, αυτά κάνει…Όταν δίνουν διαπιστεύσεις στην θύρα 13 και μένει μάλιστα μέσα και μετά την εκκένωση, τι να πεις. Και έρχονται και μας λένε για το άθλημα. Μην παίζουν και με την νοημοσύνη μας».

Στις δικές του δηλώσεις, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, εστίασε την προσοχή του πάλι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Στο ΣΕΦ, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, απείλησε δύο διαιτητές, Ο ένας (Πηλοίδης) δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του, ο άλλος (Κορομηλάς) έλειπε από το σπίτι του, κι έκτοτε απειλείται. Σήμερα, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στεκόταν όρθιος στο γήπεδο, κι επίσης μας απειλούσε. Πως να γίνει νορμάλ αγώνας, υπό τέτοιες συνθήκες; Μπράβο στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του, αλλά πρέπει να μας προβληματίσουν όλα αυτά"...

ενετ

Επεισόδια ξεκίνησαν στις κερκίδες του γηπέδου του Ελληνικού ενώ το ματς βρισκόταν στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Οπαδοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν σώμα με σώμα, με ... κάποιους από αυτούς να μπαίνουν στο παρκέ και να… κυνηγιούνται.

Η Αστυνομία προσπαθούσε με κάθε τρόπο να «σβήσει» κάθε εστία έντασης στο γήπεδο, αλλά όλο και συνεχίζονταν οι συγκρούσεις.

Οι διαιτητές αποχώρησαν από το γήπεδο και διέκοψαν το ματς και μένει να δούμε αν είναι προσωρινή ή οριστική διακοπή, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο της εκκένωσης του γηπέδου.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη του αγώνα, φωτοβολίδα χτύπησε τον Χάινς,παίχτη του Ολυμπιακού... 
 

Ντου στο παρκέ!

Δύο περίπου ώρες πριν το τζάμπολ η κατάσταση μύριζε… μπαρούτι!

Οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο παρκέ και προσπάθησαν να συγκρουστούν σώμα με σώμα.

Η Αστυνομία και οι άνθρωποι ασφαλείας του γηπέδου επενέβησαν έγκαιρα και γλίτωσαν τα… χειρότερα.

Χτύπησαν με φωτοβολίδα τον Χάινς!



Τρία τέταρτα πριν την έναρξη του τελικού οι οπαδοί των «πρασίνων» άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες , με μία από αυτές να χτυπά τον Χάινς, ο οποίος ξάπλωσε στο παρκέ!

Οι δύο ομάδες έφυγαν γρήγορα για τα αποδυτήρια, με τον Αμερικανό να επιστρέφει μετά από λίγο μαζί με τους συμπαίκτες του δείχνοντας ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Έναρξη και… διακοπή του ματς!

Ενώ το ματς ήταν στο δεύτερο δεκάλεπτο, υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στην μία κεντρική κερκίδα και σιγά σιγά είχαμε διάφορες εστίες… έντασης.

Η Αστυνομία προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, αλλά αυτή χειροτέρευε καθώς μπήκαν και οπαδοί μέσα στο παρκέ και είχαμε τρομερά επεισόδια.

Μία πέτρα που έπεσε χτύπησε τον Μπράμος στο χέρι, με τους διαιτητές να μπαίνουν στα αποδυτήρια και να διακόπτουν το ματς.

Ζητήθηκε εκκένωση του γηπέδου!

Οι διαιτητές ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο, για να ξεκινήσει εκ νέου το ματς και έτσι κι έγινε.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν, με τις συμπλοκές να συνεχίζονται και εκτός γηπέδου και πλέον αναμένεται να ξεκινήσει το ματς από το σημείο που έμεινε.

woop

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στη Λεβάντε. Οι Ισπανοί νίκησε με σκορ 3-0 και έβαλαν θεμέλια πρόκρισης για την επόμενη φάση του Europa League.

Είναι σαφές ότι το ευρωπαϊκό όνειρο θόλωσε και μάλιστα αρκετά. Γιατί είναι πολύ δύσκολο στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκη» να ανατρέψει αυτή τη βαριά ήττα ο Ολυμπιακός. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η  ομάδα του Μίτσελ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Γκρέφε, ο οποίος σε κρίσιμες στιγμές αδίκησε με τις αποφάσεις του τον Ολυμπιακό.

Το 1-0 έγινε στο 10', όταν ο Μπαρκέρο έδωσε ωραία πάσα στον κενό χώρο, ο Ρίος απέφυγε τον Χολέμπας, σουτ και η Λεβάντε βρέθηκε μπροστά στο σκορ.

Στο 29' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση: σε μονομαχία Λόπεζ-Αμπντούν, ο ρέφερι θεώρησε πως ο παίκτης του Ολυμπιακού ενήργησε αντικανονικά, καταλόγισε πέναλτι και παράλληλα έδωσε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) στον επιθετικό. Εκεί κρίθηκαν τα πάντα και ο Ολυμπιακός έχασε κάθε ελπίδα. Ο Μάρτινς αστόχησε στο πέναλτι και έστειλε τη μπάλα άουτ, αλλά στο 39' η Λεβάντε κέρδισε νέο πέναλτι: η παράβαση καταλογίστηκε σε ανατροπή του Λόπεζ από τον Χολέμπας, αλλά ίσως το φάουλ να έγινε ελάχιστα έξω από την περιοχή. 

Με εύστοχο σουτ ο Μπαρκέρο έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά τις αλλαγές του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε όπως θα έπρεπε. Στο 57' έγινε το 3-0 με τον Μάρτινς και μετά η Λεβάντε έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους. Ετσι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε, στο 59' ο Μανωλάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι και ίδια τύχη είχε σουτ του Τζιμπούρ στο 88'.

Η τελευταία ευκαιρία ανήκε στη Λεβάντε, όταν  στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Μέγιερι έσωσε δύο φορές την εστία του.


Διαιτητής: Γκρέφε (Γερμανία).

Κόκκινη: Αμπντούν (29').

Κίτρινες: Τζιμπούρ, Ρίος, Μανωλάς, Μοντέστο, Ντιόπ, Ρούμπεν, Χολέμπας.

Λεβάντε: Νάβας, Λόπεζ, Ναβάρο, Ρόδας, Χουνφράν, Ιμπόρα, Ντιόπ(60' Μίτσελ), Ρίος(67' Βάλντο), Μπαρκέρο, Ρ. Γκαρσία, Μάρτινς(82' Ακουαφρέσκα).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μασάντο(75' Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος(59' Μήτρογλουθ), Τζιμπούρ, Αμπνούν, Μοντέστο(46' Γκρέκο).

tanea

Μετά από δύο ήττες για το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός... απάντησε στον Ολυμπιακό (81-78) και κατέκτησε για δεύτερη σερί σεζόν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα με εξαιρετικό τον Δημήτρη Διαμαντίδη, δεύτερο MVP τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, υπεροχή στις δύο ρακέτες και πολύ καλή και διαβασμένη άμυνα από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Ολυμπιακός για 30' ήταν... απών από το παρκέ του Ελληνικού, στο τέλος με πρωτοβουλίες του Έισι Λο μπήκε στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και πήρε την νίκη.

Ο τελικός δυστυχώς έγινε για 27' αγωνιστικά λεπτά μπροστά σε άδειες κερκίδες, λόγω σοβαρών επεισοδίων, που ξεκίνησαν με περίπου 7' να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημίχρονου και με το σκορ 26-17 υπέρ των «πρασίνων». Μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύμα και να εκκενωθεί το γήπεδο κατ΄ εντολή των διαιτητών, που δήλωσαν ότι δεν ξαναβγαίνουν να παίξουν εάν δεν αδειάσει το γήπεδο, πέρασε περίπου μια ώρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Λο 15 (1), Άντιτς 17 (4), Σπανούλης 12 (2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10 (2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3 (1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18 (3/4 τριπ.), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 19 (1/5 τριπ., 7 α., 2 κλεψ.), Γκιστ 11, Μπανκς.

Pamesports

Ο Ολυμπιακός έσπασε το εντός έδρας αήττητο του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης φεύγοντας με το διπλό (1-0). MVP και συνάμα λυτρωτής των πρωταθλητών Ελλάδας ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε με θαυμάσιο τρόπο στις καθυστερήσεις και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ (έκανε ντεμπούτο ο Ισπανός προπονητής) ήταν εξαιρετικός αμυντικά και δημιούργησε φάσεις για να απειλήσει τον Αστέρα. Ειδικά μετά την αποβολή του Σανκαρέ (με δεύτερη κίτρινη) οι Πειραιώτες ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν ουκ ολίγες φάσεις για γκολ, με σημαντικότερη αυτή του Τζεμπούρ (δοκάρι).

Τελικά η λύτρωση ήρθε στις καθυστερήσεις με χορευτική κίνηση και θαυμάσιο γκολ του Κώστα Μήτρογλου. Δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας ακούμπησε το 1-1, αλλά ο Μέγκερι με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το τρίποντο για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Φορμίκα (46′ Ουσέρο), Κουρμπέλης (64′ Άλβαρες), Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (34′ Κάφα).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου (61′ Μήτρογλου), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο, Φετφατζίδης (64′ Βλαχοδήμος), Αμπντούν, Τζιμπούρ (81′ Ιμπαγάσα).

A Ομάδα A Π Ν Ι Η
1. 21 54 17 3 1
2. 21 39 11 6 4
3. 21 38 11 5 5
4. 21 36 9 9 3
5. 20 28 8 4 8
6. 20 27 7 6 7
7. 20 26 6 10 4
8. 21 26 7 5 9
9. 20 25 6 7 7
10. 20 25 8 1 11
11. 20 22 6 4 10
12. 20 22 6 4 10
13. 21 20 4 8 9
14. 20 19 3 10 7
15. 20 18 4 6 10
16. 20 14 2 8 10

matrix

Περισσότερα Άρθρα...