nefeloudis

Αναυδο αφήνει το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Α. Νεφελούδη, η απόφαση του Φ. Κουβέλη να τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς.Και σημείωσε ότι «κανένα όργανο του... κόμματος και καμία συλλογική διαδικασία δεν έχει ακολουθηθεί».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νεφελούδη

«Η προσωπική απόφαση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, με την οποία διαγράφει από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος του συντρόφους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά, με αφήνει άναυδο. Κανένα όργανο του κόμματος και καμία συλλογική διαδικασία δεν έχει ακολουθηθεί. Θα τα πούμε στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, οπότε και θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις»....

 

Οδ. Βουδούρης: Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκρύψουμε την αλήθεια...

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο σχέδιο μας κατηγορούν. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκρύψουμε την αλήθεια. Ούτε μόνο ότι θα διερευνήσουμε τα ... μισά γεγονότα», ανέφερε στην εκπομπή «Life» στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής, Οδυσσέας Βουδούρης που θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης να ελεγχθούν τυχόν ευθύνες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο Βουδούρης τόνισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται- μετά την απομάκρυνσή του από τη ΔΗΜ.ΑΡ.- να πάει σε κάποιο άλλο κόμμα αλλά προτιμά να παραμείνει ανεξάρτητος. «Εάν ήθελα να πάω σε άλλο κόμμα, θα το είχα κάνει πριν τις εκλογές του καλοκαιριού», είπε.

Τόνισε μάλιστα ότι «δεν μιλάμε να παραπέμψουμε κάποιον, μιλάμε μόνο για να εξετάσουμε αυτά τα γεγονότα. Και δεν πρόκειται για καμία πολιτική σκευωρία», είπε, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι σωστό να ερευνηθούν οι πάντες.

 

kammenos panagiotidis

Την παραίτησή τους δήλωσαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής "Ανεξάρτητων Ελλήνων" του Νομού Ημαθίας, κκ Χρήστος Παναγιωτίδης και Δημήτρης Γκαμάνης.


Διαβάστε τη σχετική επιστολή:

"Παλέψαμε, ματώσαμε, κατηγορηθήκαμε, προσβληθήκαμε αλλά ... εμείς επιμέναμε στην ιδέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην Ιδρυτική μας διακήρυξη. Αλλά δυστυχώς «Προδοθήκαμε» από αυτά που μέχρι πρότινος υπερασπιζόμασταν. Ήμασταν από τους πρωτεργάτες και καταλήξαμε να παρακαλάμε να γίνει το αυτονόητο σε αυτό το κίνημα. Να μιλήσουν οι κανόνες της άμεσης δημοκρατίας, αλλά εν τέλει φάνηκε πως κανείς δεν το θέλει.

Ξεκινήσαμε αγνά και καθαρά κάνοντας τον κόσμο να μας πιστέψει, να πιστέψει πως ήρθε επιτέλους η αλλαγή που έψαχναν, πως βρήκαν μια στέρεα βάση να ακουμπήσουν και επιτέλους να αρχίσουν να ελπίζουν και να κάνουν όνειρα. Αλλά κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν για να ξεκινήσουν την προσωπική τους προβολή και για προσωπικό τους όφελος, στηριζόμενοι στην αγωνία και στον πόνο των απλών ανθρώπων που μας πίστεψαν. Το σύνθημα μας ήταν «ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ». Πώς να βγούμε τώρα και να το διατυμπανίζουμε στους άλλους όταν ήμασταν οι πρώτοι που προδοθήκαμε; Δυστυχώς η αρρώστια είναι βαριά και δεν λέει να φύγει.

Κύριε Γιοβαννόπουλε , Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Νομού Ημαθίας, εσύ και οι σύμμαχοι σας στο κίνημα καταφέρατε τον αρχικό σας στόχο. Να διώξετε όλους αυτούς που έτρεξαν για το καλό του κινήματος. Θα θέλαμε όμως κάποια στιγμή με το χέρι στην καρδιά να απολογηθείτε στον κόσμο που σας στήριξε για το πώς συμμετείχατε στην εκλογική διαδικασία, για τις ενέργειες που κάνατε για να απομακρύνεται την συντονιστική επιτροπή που εμμέσως έτρεξε για να γίνετε εσείς βουλευτής, για τα προβλήματα που δημιουργήσατε στο ψηφοδέλτιο του κινήματος με αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις υποψηφίων από το ψηφοδέλτιο, για τις μηνύσεις, για τις ¨μυστικές¨ συναντήσεις με άλλα στελέχη του κινήματος, για τον τραμπουκισμό που δείξατε στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής κατά την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην Βέροια, για….για….για…

Η ανοχή από εμάς και η σιωπή πλέον τελείωσε, ήρθε η ώρα της κρίσης. Με την παραίτηση μας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για σας και για τους παρατρεχάμενους σας καθώς και για όλους όσους σας βοήθησαν στο <δύσκολο> έργο σας.

Είναι καιρός να αναλάβετε όλοι τις ευθύνες των πράξεων σας και ας σας κρίνει ο λαός που σας εμπιστεύτηκε την ψήφο του. Εμείς θα είμαστε στην διάθεση όλων για να λέμε την αλήθεια και να αποδεικνύουμε έμπρακτα τα λεγόμενα μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που μας ανέχτηκαν, που μας στήριξαν, που μας βοήθησαν στο δύσκολο έργο μας, τους φίλους που κάναμε αλλά και τους εχθρούς γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόμασταν καλύτεροι. Εμείς πραγματικά δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Ο αγώνας μας για την σωτηρία της Ελλάδος δεν σταματάει ποτέ. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και αγάπη.".