Ιδιαίτερα καυστικός κατά της πολιτικής αξιοποίησης από τον Σίμο Κεδίκογλου του παραποιημένου video εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο... βουλευτής χαρακτήρισε «μη σκόπιμη» τη συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε λόγος να γίνει».

Στα επίμονα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, ο κ. Κοντογιάννης ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, κάνοντας λόγο για «πολιτική βλακεία ορισμένων» και υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν ποιος το αποφάσισε.

parapolitiki

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τον Χρήστο Σταϊκούρα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς αγνοούσε το γεγονός πως ο υπουργός του, έχει «τακτοποιήσει» από το 2009 την γυναίκα του στη Βουλή έχοντας την χρεωμένη στην ομάδα ευρωβουλευτή της ΝΔ για να εργάζεται τελικά από το σπίτι της.
 
Ο κύριος Σταικούρας δεν ενημέρωσε ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά για την σύζυγο του κάτι που έκανε τον πρωθυπουργό έξαλλο.

Στο μεταξύ, μεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και γραφεία της Βουλής από ομάδα «ειδικών» η οποία ψάχνει από πού «έφυγε» το έγγραφο που βεβαιώνει ότι η συζύγους του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, έχει προσληφθεί στη Βουλή από το παράθυρο.

parapolitika

alafouzos

Τη στιγμή που ο κ.Ιωάννης Αλαφούζος μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ (πρώην Seven X) εμφανίζεται λάβρος κατά της πώλησης του 902, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», σήμερα αποκαλύπτουν τη συμβολαιογραφική πράξη της αγοραπωλησίας του Seven X, από την οποία καταδεικνύεται ότι το αφεντικό του καναλιού του Νέου Φαλήρου όχι μόνο είναι εκτεθειμένο, αλλά δεν «δικαιούται διά να ομιλεί», όπως έλεγε ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας.

Συγκεκριμένα και με βάση το υπ’αριθμόν 21111 συμβόλαιο, που συντάχθηκε στις 6 Απριλίου του 2006, από τη συμβολαιογράφο Μαριάνθη Ασημακοπούλου-Ζερβού, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος εξασφάλισε μια ολόκληρη τηλεοπτική συχνότητα, αυτή που κατέχει σήμερα ο ΣΚΑΪ, έναντι του εξευτελιστικού τιμήματος των 400.000 ευρώ, από τον πολυσυζητημένο επιχειρηματία κ. Γιώργο Μπατατούδη. Με απλά λόγια, ο καναλάρχης που εμφανίζεται ως εγγυητής της ραδιοτηλεοπτικής νομιμότητας και τάξης, πριν από μόλις έξι χρόνια, πήρε συχνότητα Πανελλήνιας εμβέλειας έναντι του τιμήματος που δεν αγοράζει κανείς ούτε περιφερειακό σταθμό τρίτης κατηγορίας.



Από την όλη διαδικασία ο κ. Αλαφούζος εξέρχεται εκτεθειμένος, αφού, όπως προκύπτει από τη σειρά των γεγονότων που αποκαλύπτουμε, πριν φτάσει στη συμφωνία, για την εξαγορά του Seven X μέσα από την εφημερίδα «Καθημερινή» ασκούσε «πιέσεις» τόσο προς τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κατείχε το 35% της εταιρίας του κ. Μπατατούδη, όσο και προς την πλευρά του ΕΣΡ και του ιδιοκτήτη του Seven X.

Από την εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ο στόχος των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων ήταν να φέρουν πιο κοντά τον κ. Αλαφούζο στην εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ιδιοκτησίας Μπατατούδη.Δηλαδή, ο κ. Αλαφούζος επέλεξε να ακολουθήσει μια τακτική που ίδιος πυκνά-συχνά καταγγέλλει μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που διαθέτει.

Ενάμιση χρόνο πριν αγοράσει το Seven X, είχε αρχίσει να προετοιμάζει μέσω «καταγγελτικών» δημοσιευμάτων το έδαφος. Ωστόσο ακόμα και σήμερα θα είχε εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να έδινε μια ετεροχρονισμένη εξήγηση ο κ. Αλαφούζος σχετικά με το αν θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα της «Καθημερινής» απηχούσαν πραγματικά γεγονότα ή ήταν δημοσιογραφικές υπερβολές. Όπως επίσης, έχει ενδιαφέρον η άποψη του κ. Αλαφούζο για τον κ. Μπατατούδη με τον οποίο εμφανίζεται να υπογράφει το συμβόλαιο εξαγοράς του «Seven».

parapolitika

papakonst vouli kathismata

Καμία όρεξη για πολλά -πολλά με τους δημοσιογράφους και τους πρώην συναδέλφους του (οι οποίοι τον απαξίωσαν δια της απουσίας τους την ώρα της ομιλίας του) δεν είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Με το τέλος της ομιλίας του, κατευθύνθηκε με ταχύ βήμα εκτός κοινοβουλίου, όπου τον περίμενε το αυτοκίνητο του. Επιβιβάστηκε αποφεύγοντας τα φλας και τις ...ερωτήσεις και μη τον ...είδατε μην τον απαντήσατε!.

Εδω που τα λέμε τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά και αναπάντητα , αφού η ομιλία του π. υπουργού θύμιζε πιο πολύ ...ποίημα σε σχολείο, παρά σοβαρό λόγο πρώην υπουργού

porta pomolo

«Θα σας παρακαλούσα τώρα να μας αφήσετε...».

Κάπως έτσι, εικάζω, ότι ο Πρωθυπουργός έδειξε την πόρτα της εξόδου στους υπουργούς του, μετά την... ολοκλήρωση της σύσκεψης για τις αποκρατικοποιήσεις χθες. Έτσι, Χατζηδάκης, Κεφαλογιάννη, Μουσουρούλης, Σταϊκούρας βρέθηκαν, όλοι μαζί, στην έξοδο του Μαξίμου.

Αυτό που δεν έγινε γνωστό, ωστόσο, είναι ότι η υπόλοιπη σύνθεση παρέμεινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο. Αθανασόπουλος και Εμίρης από το ΤΑΙΠΕΔ, Ασ. Παπαγεωργίου από το ΥΠΕΚΑ και ο υπ. Επικρατείας Δ. Σταμάτης παρέμειναν και συζήτησαν σε κλειστό κύκλο τις εξελίξεις στο ζήτημα των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των οποίων πλησιάζει.

Ο Σαμαράς που έχει πλήρη γνώση του δύσκολου γεωστρατηγικού περιβάλλοντος στο οποίο θα κινηθεί γνωρίζει ότι η, μέχρι σήμερα, εμφανής βούληση των Ρώσων να βάλουν... πόδι στις δύο εταιρείες προκαλεί αντιδράσεις από τον ευρωατλαντικό άξονα.

Γνωρίζει, επίσης, ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι συγκεκριμένα και κάθε καθυστέρηση στο πρόγραμμα θα πληρωθεί με... νέο αίμα από μισθωτούς και συνταξιούχους. Όλα αυτά συζητήθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, η γραμμή του οποίοι ήταν... «προχωράμε κανονικά και... βλέπουμε».

matrix

Τέλος στα στιλιστικά ατοπήματα των βουλευτών φαίνεται πως μπήκε μετά και τις πρόσφατες συστάσεις του Χρ. Μαρκογιαννάκη περί εφαρμογής ενδυματολογικού κώδικα στη Βουλή.

Πρώτη ημέρα χθες της... εφαρμογής του ενδυματολογικού κώδικα και οι περισσότεροι βουλευτές, όχι όλοι βέβαια, άλλαξαν λουκ και στυλ θέλοντας και μη.

Οι περισσότεροι άνδρες ήταν ντυμένοι με κοστούμια και γραβάτα και η πλειοψηφία των κυριών, φόραγε κάποιο σεμνό ταγιέρ ή ένα μακρύ φόρεμα.

Πλέον, μετά και τις συστάσεις που απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, για τήρηση του μέτρου από πλευρά των βουλευτών σε θέματα ενδυματολογικών επιλογών, οι κανόνες επιβάλλουν να είναι όλοι καλοντυμένοι, σεμνά και χωρίς ρούχα που δεν συνάδουν με την βουλευτική ιδιότητα.

Κάτι που φαίνεται πως έγινε αντιληπτό από τους 300 της Βουλής μιας και δεν είδαμε κοντομάνικα, γιλέκα και μπλουζάκια «πόλο» στους άνδρες αλλά και κοντές φούστες, t-shirt και ντεκολτέ στις γυναίκες.



 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ρεαλ

 

 

vouli keni

Νέο επεισόδιο από τον ευέξαπτο Ηλία Κασιδιάρη στα έδρανα της Βουλής. Έντονη φραστική επίθεση στη Φωτεινή Πιπιλή 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ''ξαναχτυπά'', αυτή τη φορά όχι σε τηλεοπτικό στούντιο αλλά από τα έδρανα της Βουλής κατά τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για την πολύκροτη υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.

Ενώ τα αίματα άναβαν στο Κοινοβούλιο η ''παρέμβαση'' του κ. Κασιδιάρη δυναμίτισε το ήδη τεταμένο σκηνικό.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που έχει πάρει τον λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Παππάς λέγοντας:

''Επιθυμία μας είναι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα δυναμιτίσουμε το κλίμα στη Βουλή'', ο συνάδελφός του κ. Κασιδιάρης φαίνεται πως δεν άκουσε τον κ. Παππά και γυρίζοντας στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή της είπε ''Κάτσε κάτω μωρή, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;''.

 


Επεισόδιο Κασιδιάρη - Πιπιλή από fon1972

 

Περισσότερα Άρθρα...