Samaras-Benizelos

Ήταν 4 Μαϊου του 2012 και το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει στα ύψη. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας και το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν την πτώση του. Στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ένα σενάριο: Αυτό της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως το απέρριπτε κατηγορηματικά ενώ επιτίθετο στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε

“Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα, για να την καταγγείλουν».

Παράλληλα ο σημερινός πρωθυπουργός αποδοκίμαζε με κάθε τρόπο το σημερινό κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».

 

Τι έλεγε για τον Σαμαρό ο Βενιζέλος τον Μάιο 2012

"Απέναντί μας λοιπόν έχουμε όχι ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά το μέτωπο της καθαρής και σκληρής δεξιάς, της "καραδεξιάς" όπως θα έλεγε ο φίλος μας ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μια συσπείρωση ακραίων στην πλειοψηφία τους στοιχείων, που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης". Έχουμε απέναντί μας τον κύριο Σαμαρά και το κόμμα του".

Ένα χρόνο μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει ραγδαία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν, ενώ Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πορεύονται πλέον χέρι χέρι. Είναι προφανές ότι ο μόνος λόγος για τη συγκυβέρνηση αυτή, ήταν η ανάγκη παραμονής στην εξουσία. Και όσο για το στίγμα της; Το έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς ένα χρόνο πριν...

Ποιος πλέον να πιστέψει ποιον και γιατί! Τα συμπεράσματα δικά σας...

beni koub mikra kommata

Δεν χρειάζονται πολλές περιγραφές. Παραθέτουμε μονάχα ένα screenshot από πρόσφατο ρεπορτάζ του συστημικού ΒΗΜΑτος για τις ενδοκυβερνητικές διεργασίες.

Τα δυο κόμματα της Κεντροαριστεράς κατάφεραν με την παθητικότητα τους απέναντι στη «μεγάλη Δεξιά» του Αντώνη Σαμαρά να περιγράφονται ως «μικροί της κυβέρνησης».

Συγχαρητήρια!!

papadreou kastelorizo

Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στην Ιπποκράτους ο λογαριασμός για την μετάβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρικα τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Βλέποντας λοιπόν τη... λυπητερή, ο Βενιζέλος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό.

Περίπου 200.000 ευρώ ήταν το κόστος του ταξιδιού στην Κοστα Ρικα. Αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία χλιδάτα, γεύματα με «χρυσά κουτάλια» και άλλες σπατάλες που ο Γ. Παπανδρέου φυσικά τα χρέωνε στο κόμμα που χρηματοδοτεί ο Ελληνας και η Ελληνίδα.

Ανάλογο αίτημα για την κάλυψη υπέρογκων εξόδων από το ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και τον Απρίλιο του 2012 για να πάει ο ΓΑΠ σε νέα σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κειπ Τάουν της Ν. Αφρικής!!

Όταν ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε, ο ΓΑΠ του απάντησε : «Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχτηκα και πάλι...... πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»....!!!! Της ανύπαρκτης σημειώνουμε εμείς.....

Εις υγείαν λοιπόν των.... πάντα ευκολόπιστων κορόϊδων αυτού του δύσμοιρου και προδομένου τόπου!!

Τα χρήματα των Ελλήνων που υποφέρουν στην υπηρεσία των, δυστυχώς, επανεκλεγμένων και μισθοδοτούμενων αδρα, ως βουλευτές, περιοδευόντων ανα τον κόσμο και ακόμη ατιμώρητων "σωτήρων" του!!

kortzidis

Ευρεία δημοσιότητα δίνουν τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην δήλωση του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος άφησε τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης απροετοίμαστο για την αντιμετώπιση των όποιων κυκλοφοριακών προβλημάτων δημιουργηθούν στις γειτονιές του δήμου από τη λειτουργία των τριών  σταθμών του ΜΕΤΡΟ.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ με τίτλο "Σταματήστε το Μετρό για .... να κατέβει", που έχει ως εξής:

Είναι δήμαρχος, του ενοποιημένου (λόγω Καλλικράτη) Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, λέγεται Κορτζίδης και είναι μια κλασική περίπτωση δημάρχου από αυτούς που έζησε ο τόπος δεκαετίες τώρα και τον κράτησαν δεμένο στην εποχή του ... αραμπά. Αν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο τύπο είναι γιατί άκουσα – με τα αυτιά μου, σε βίντεο που μου έστειλαν – να καλεί τους πολίτες της περιοχής του να μην αφήσουν να ... ανοίξουν οι τρείς νέοι σταθμοί μετρό που βρίσκονται στην «επικράτεια» του – επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης (Αργυρούπολη, Αλιμος, Ελληνικό) !!!

Οι σταθμοί, που έτσι κι αλλιώς, έχουν καθυστερήσει επί δύο και πλέον χρόνια, λόγω του σκανδάλου της Siemens (είχαν μπλοκαρισθεί από το δημόσιο οι προμήθειες ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού), κατά την επιθυμία του δημάρχου-αφέντη δεν πρέπει να ανοίξουν, διότι λέει θα προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο δήμο του !!!...

Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός, ότι ο δήμαρχος αυτός αποτελεί ένα από τα πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση (το άλλο είναι ένας Φιλίππου στα Καλύβια) και στέκομαι σε αυτή καθ' εαυτή την απαίτηση του εν λόγω δημάρχου, για να του προτείνω άμεσα λύση: Να αποκαταστήσει επαφή με τον Σταματόπουλο, τον αρχισυνδικαλιστή του Μετρό, πουν έχει την τεχνογνωσία στο πως μπλοκάρεται η λειτουργία του. Ο Σταματόπουλος είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ βέβαια, αλλά θα τα βρουν δεν τους φοβάμαι....

(Το μοντέλο "ό,τι με ενοχλεί το υπονομεύω", μπορεί επίσης να το εφαρμόσει μπλοκάροντας το «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» για τα αεροπλάνα που περνούν πάνω από τον δήμο του, ή την λεωφόρο Βουλιαγμένης που διέρχεται μέσα από αυτόν...).

 

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Σε... βραδυφλεγή ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης, αναδιπλώνεται εντυπωσιακά, αποφεύγει συστηματικά και σκόπιμα να ασχοληθεί με την "ταμπακέρα", προσπαθώντας με τον δικό του - μοναδικά .... αληθή (!)  - τρόπο να αποποιηθεί τις μεγάλες ευθύνες του και να ανασκευάσει όσα έχει δηλώσει σχετικά με το θέμα αυτό, επιβεβαιώνοντας όμως, όπως η ανακοίνωσή του αναφέρει, ότι ο δήμος μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα διεκδικήσει δυναμικά, όχι μπλοκάροντας τη λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό, αλλά....... πριν η λειτουργία αυτή ξεκινήσει (sic!!).

Ολα αυτά ΤΩΡΑ και μάλλον για το θεαθείναι, μετά από τρία χρόνια πλήρους αδράνειας και έλλειψης στοιχειώδους σχετικού έργου, και, βέβαια, κατόπιν εορτής!! Στο και πέντε!!

 

Η ανακοίνωση του Δήμου::

Σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης προβλήθηκε η «είδηση» ότι δήθεν ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, δήλωσε ότι θα μπλοκάρει τη λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό από τον Αγ. Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό που αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Ιουνίου.

Η αλήθεια είναι διαφορετική.

Ο δήμαρχος και ο δήμος όχι μόνο δεν προτίθενται να μπλοκάρουν τη λειτουργία των σταθμών του μετρό αλλά αντίθετα υποστηρίζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το μετρό και για τη σωστή λειτουργία τους έχουν πραγματοποιήσει πλήθος παρεμβάσεων προς κάθε αρμόδιο.

Για παράδειγμα το Γενάρη του 2011 λίγο μετά την ορκωμοσία του ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης πήρε πρωτοβουλία για την κοινή παρέμβαση 5 δημάρχων (Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Χαϊδαρίου) προς τον τότε Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Ρέππα για την επίσπευση της λειτουργίας των επεκτάσεων του μετρό.

Αυτό που είπε ο δήμαρχος σε ενημερωτικές συναντήσεις που οργανώνει ο δήμος με τους κατοίκους για το θέμα αυτό, είναι ότι θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των απολύτως λογικών αιτημάτων μας, που είναι και αυτονόητα, αλλά δυστυχώς όχι εξασφαλισμένα στη χώρα και στη περίοδο που ζούμε.

Ότι δηλαδή μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό, θα πρέπει να έχουν λυθεί τα εξής βασικά προβλήματα:

1.Να σχεδιαστούν από τον ΟΑΣΑ επαρκείς τροφοδοτικές γραμμές λεωφορείων ώστε όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να προσεγγίζει τους σταθμούς χωρίς να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του.

2.Να παραχωρηθεί χώρος μέσα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού κοντά στο μετρό για τη λειτουργία σταθμού μετεπιβίβασης των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Αίτημα που το ζητάει και ο ΟΑΣΑ μαζί με το δήμο από το 2009.

3. Να παραχωρηθούν χώροι μέσα στο πρώην αεροδρόμιο κοντά στους σταθμούς «Ελληνικό» και «Αργυρούπολη» για τη δημιουργία πάρκινγκ αυτοκινήτων. Αίτημα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και του δήμου από τότε που σχεδιάστηκαν οι 4 νέοι σταθμοί.

Τα απολύτως λογικά και δίκαια αυτά αιτήματα ο δήμος μαζί με τους πολίτες και τους φορείς θα τα διεκδικήσει δυναμικά, όχι μπλοκάροντας τη λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό, αλλά πριν η λειτουργία αυτή ξεκινήσει.

Ήδη έγινε συνάντηση με το ΓΓ Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θέμα αυτό, ο οποίος συμφώνησε με τα αιτήματά μας και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με το ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών που εποπτεύει την Ελληνικό ΑΕ και το ΤΑΙΠΕΔ που διαχειρίζονται το χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τα αιτήματά μας; Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο, για την σωστή λειτουργία του μετρό που είναι ένα έργο μέγιστης κοινωνικής ωφέλειας, να διατεθούν οι ανάλογοι χώροι μερικών στρεμμάτων μέσα στο πρώην αεροδρόμιο που είναι 6.200 στρ και το οποίο οδηγείται σε εκποίηση;

Τι εξυπηρετούν τα δημοσιεύματα που ηθελημένα ή όχι προβοκάρουν τη διεκδίκηση αυτών των απολύτως δίκαιων αιτημάτων;

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !

Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.....

Ο Πλάτων, στα πολιτικά, αναφέρει ότι ''η ποιότητα της πόλης, καθορίζεται από τους πολίτες που την κατοικούν''

Ε Ο Χ Ι, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ απο αυτη την Α Θ Λ Ι Α  Ε Ι Κ Ο Ν Α που μας παρουσιάζουν.

Δεν θα μας καταντήσουν ετσι.....

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Ηλ. Πετρου

kostantopoulou

Στο… ψυχιατρείο έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία «αρπάχτηκε» στην αρμόδια επιτροπή κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας των εμπειρογνωμόνων για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Ο βουλευτής άφησε επίσης, αιχμές για τη συνάδελφό του λέγοντάς της πως το όνομά της εμπλέκεται στη λίστα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου:
«Μην παραφέρεστε, κύριε . Ποιος είστε;».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Εσύ να πας να δεις ποια είσαι, να πας σε κανένα ψυχιατρείο!».

Ζωή Κωνσταντοπούλου:
«Οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνουν μέλη της επιτροπής χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη και το επίπεδό τους, τον τρόπο σκέψης και τη στάθμη τους. Είναι ενδεικτικά του πανικού, στον οποίο ευρίσκοντο, καθώς και της διάθεσης συκοφαντίας και λασπολογίας σε βάρος εκείνων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Άδωνις Γεωργιάδης:
«Ζητώ συγγνώμη από τον εαυτό μου που τον άφησα να παρασυρθεί από τις συνεχόμενες προσβολές της κ. Κωνσταντοπούλου. Της επιστρέφω, λοιπόν, όλους τους χαρακτηρισμούς. Είναι άξια του κοινού χλευασμού, όπως ήδη συμβαίνει».

Μετά, η συζήτηση πήγε και σε γιατρό ειδικευμένης γνώσης, τον οποίο πρότεινε ο πρόεδρος της επιτροπής στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είπε στο μάρτυρα να βρει μέσω του 11880 τον επιχειρηματία Σάμπι Μιόνι.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Υπάρχει και το πενταψήφιο του ΕΟΠΥΥ».

Χρήστος Μαρκογιαννάκης:
«Τον ΕΟΠΠΥ τον χρειάζεστε εσείς, κυρία συνάδελφε, είναι προφανές. Και, μάλιστα, ειδικευμένης γνώσης γιατρό».

Ζωή Κωνσταντοπούλου:
«Κύριε Μαρκογιαννάκη, δεν θα σας πω ξανά ποτέ πρόεδρο, γιατί είστε πραγματικά όνειδος για τη θέση, την οποία κατέχετε και λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό που όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης σας ψήφισαν για να ευτελίζετε τον θεσμό του προέδρου της επιτροπής. Λυπάμαι πάρα πολύ για λογαριασμό σας. Είστε πραγματικά ονειδιστική παρουσία, θλιβερή…».

Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Τι άλλο να πω με αυτή τη συμπεριφορά. Για όνομα του Θεού! Ξέρετε ότι είστε βουλευτής του Κοινοβουλίου;».

Γιώργος Καλαντζής:
«Μην το κάνετε προσωπικό το θέμα».

Χρήστος Μαρκογιαννάκης:
«Δεν είναι προσωπικό; Σας παρακαλώ! Την ακούσατε, τι είπε; Προχθές με είπε γελοίο. Αντιπροχθές με είπε κατάπτυστο!».

Παναγιώτης Ρήγας: «Δεν πειράζει, η κυρία Κωνσταντοπούλου» το είπε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν σας είπε γελοίο, σας είπα αστείο! Γελοίο είχατε πει εσείς τον κύριο Δρίτσα».

zougla

pretenteris
 
Aπό κωλοτούμπα σε ανάποδο «τάκλιν» πάει ο δημοσιογράφος του Mega και αρθρογράφος στα «Νέα», Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αλλάζει την οπτική του στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις από μνημονιακή σε αντιμνημονιακή τόσο συχνά όσο και τις... γραβάτες του.

Κατά γενική παραδοχή ο κ. Πρετεντέρης έχει υπερασπιστεί με περίσσιο θ(ρ)άρρος τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από τα κείμενά του και τα παράθυρα του δελτίου ειδήσεων τις επιταγές της τρόικας, τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, την κυβερνητική γραμμή και το μνημόνιο ως κώδικα εξορθολογισμού του κράτους.

Πολλές είναι μάλιστα οι φορές που έχει ταχθεί δημόσια υπέρ των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών μας πλέκοντας εγκώμια στον κ. Σόιμπλε και την κυρία Μέρκελ για την... ορθή πολιτική τους στάση στην Ευρωζώνη. 

Τον τελευταίο καιρό βέβαια ο κ. Πρετεντέρης μοιάζει να έχει μεταλλαχθεί σε πολέμιο των Γερμανών αλλάζοντας εντελώς τις προηγούμενες τοποθετήσεις του, παρά το ότι χαρακτηριστικό ενός δημοσιογράφου είναι η συνέπεια. 

Σήμερα, σε άρθρο του στα «Νέα» ο αιχμηρός αρθρογράφος επιτέθηκε στον Βόλφανγκ Σόιμπλε υπενθυμίζοντας ότι έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Γερμανίας, σε υπόθεση μαύρου χρήματος και δεν παραλείπει να τον χαρακτηρίσει «Ο διεφθαρμένος με τη γίδα στον ώμο». 

Φαίνεται ότι η συνεχής ρητορική για τους διεφθαρμένους πολιτικούς του Νότου εκνεύρισε τον κ. Πρετεντέρη και το πήρε... προσωπικά.

 

Αναλυτικά το άρθρο

«Επειδή πολλά ακούω τελευταία για «τις διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ του Νότου» και για «οικονομίες-καζίνα», θέλω να καλωσορίσω την ενάρετη τρόικα που έρχεται σήμερα με μια ωραία, διδακτική ιστορία. Οχι, δεν μιλάω για την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, της οποίας διερευνάται από τη γαλλική Δικαιοσύνη ενδεχόμενη εμπλοκή σε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση οικονομικού συμβιβασμού με το Δημόσιο του Μπερνάρ Ταπί. Παρότι ακόμη και στο σπίτι της μπούκαρε προ εβδομάδων η Αστυνομία... Εννοώ τον διδάσκαλο του πολιτικού ήθους και τον αρχιτέκτονα της οικονομικής ορθότητας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Τον Αγιο Πολιούχο της τρόικας.

Αν δεν απατώμαι, είναι ο μοναδικός προβεβλημένος ευρωπαίος πολιτικός εκ των παρισταμένων που έχει πιαστεί με τη γίδα στον ώμο - πριν ακόμη και από τον Ακη!.. Θυμίζω ότι ο Σόιμπλε διεδέχθη το 1998 τον Χέλμουτ Κολ στην προεδρία της CDU. Ηταν ο αδιαμφισβήτητος διάδοχός του και πιθανός επόμενος καγκελάριος. Το 1999 όμως ξέσπασε το σκάνδαλο των παράνομων εκλογικών χορηγιών προς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, που αποκάλυψε ένα περίπλοκο και αδιαφανές σύστημα διπλών βιβλίων, μαύρων ταμείων και αδιαφανώσν συναλλαγών. Το σκάνδαλο αφορούσε κυρίως τον Κολ.

Τον οποίο κρέμασε στα μανταλάκια ακόμη και η (ανερχόμενη τότε) Ανγκελα Μέρκελ. Στο πλαίσιο της έρευνας, όμως, ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι το 1994 είχε πάρει εκατό χιλιάδες μάρκα εκλογική χορηγία σε ρευστό (!) από έναν γερμανό έμπορο όπλων που κατοικούσε στον Καναδά. Υποτίθεται ότι τα πήρε «για το κόμμα» - αν και ο τότε ταμίας του κόμματος διέψευσε την εκδοχή του... Το βέβαιο είναι ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2000 ο Σόιμπλε αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο. Ο Κολ υποχρεώθηκε να επιστρέψει χρήματα (τα οποία μάζεψε για λογαριασμό του το κόμμα...) και η έρευνα έκλεισε άρον άρον, χωρίς το σκάνδαλο να διαλευκανθεί ποτέ πλήρως.

Προφανώς το κουκούλωμα αφορούσε κυρίως τον Κολ, αλλά από κοντά ποτίστηκε και ο Σόιμπλε. Ποτίστηκε τόσο ώστε το 2004 δεν μπόρεσε να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας λόγω «βεβαρημένου παρελθόντος» στην υπόθεση των μαύρων χορηγιών. Ξέρετε ποιος επικαλέστηκε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο για να τον αποκλείσει; Η διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος Ανγκελα Μέρκελ. Η οποία δεν τον θεώρησε αρκετά έντιμο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τον έχρισε λίγο αργότερα υπουργό Εσωτερικών και μετά Οικονομικών. Να συμφωνήσω λοιπόν μαζί του για «τις διεφθαρμένες πολιτικές ελίτ του Νότου» που ευθύνονται για την κρίση των χωρών τους. Αλλά μήπως θα έπρεπε πρώτα να πετάξει τη γίδα από την πλάτη;»

Υ.Γ: Τς τς τς... Τι λαικισμός κ. Πρετεντέρη!

Περισσότερα Άρθρα...