attiko parko

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ως ο καθιερωμένος αγαπημένος οικογενειακός προορισμός, προσφέρει από 1/02 έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2016, για όλες τις οικογένειες, δωρεάν εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο για όλα τα παιδιά!

Σας περιμένουμε λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, για να θαυμάσετε από κοντά περισσότερα από 2000 ζώα από 310 είδη, καθώς και τους Μίο και Λέσο, τους 2 Ασιατικούς Ελέφαντες που πρόσφατα ήρθαν στο Πάρκο μας.

Βάλτε στο πρόγραμμά σας φέτος το Χειμώνα μια βόλτα στο Αττικο Ζωολογικό Πάρκο, και χαρίστε σε όλη την οικογένεια την πιο ξεχωριστή εμπειρία!

Σημείωση: Με κάθε αγορά εισιτηρίου ενηλίκων αξίας 16 ευρώ, δωρεάν είσοδος για 2 παιδιά.

Δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις, πάρτυ, ή άλλες οργανωμένες επισκέψεις και εκδηλώσεις. Δεν συνδυάζεται με άλλες προσφορές και εξαιρούνται όλες οι Κυριακές του μήνα. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης ή παύσης της προσφοράς χωρίς προειδοποίηση.

Συχνές ερωτήσεις

1) Ισχύει και τo Σαββατοκύριακο;
Η προσφορά ισχύει όλες τις ημέρες της εβδομάδος εκτός της Κυριακής.

2) Μπορώ να συνδυάσω αυτή την προσφορά με την προσφορά της COSMOTE DEALS FOR YOU;
Όχι, δεν μπορείτε. Η προσφορά δεν μπορεί να συνδυαστεί με οποιαδήποτε άλλη προσφορά.

3) Eίμαι 17-18 ετών. Μπορώ να έρθω μόνος μου, χωρίς κηδεμόνα;
Όχι. Στο Αττικό Πάρκο οι ανήλικοι πρέπει πάντα να συνοδεύονται από κηδεμόνα.

4) Η προσφορά αφορά και στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των δελφινιών;
Η προσφορά αυτή ισχύει μόνο για τη γενική είσοδο, και όχι για επιπλέον χρεώσεις όπως είναι αυτή για τα δελφίνια.

5) Είμαι γιαγιά/παππούς. Μπορώ να συνοδέψω τα εγγόνια μου;
Ναι, μπορείτε, πληρώνοντας τουλάχιστον ένα εισιτήριο αξίας 16 ευρώ για κάθε δύο παιδιά.

6) Είμαι πολύτεκνος. Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την προσφορά;
Ναι, μπορείτε ΜΟΝΟ με την προσκόμιση κάρτας πολυτέκνων.

7) Έχω 3 παιδιά, πόσα θα πληρώσω;
Αν τα συνοδεύει ο ένας γονιός, τότε θα πληρώσετε 16 ευρώ ο ενήλικας, και αναλόγως την ηλικία του 3ου παιδιού
α) 12 ευρώ αν το παιδί είναι 3 έως 12 ετών
β) 16 ευρώ αν το παιδί είναι άνω των 12 ετών
γ) δωρεάν αν το παιδί είναι κάτω των 3 ετών
Στην περίπτωση που τα παιδιά συνοδεύονται από 2 ενήλικες, τότε θα πληρώσετε 2 εισιτήρια των 16 ευρώ, και δωρεάν μέχρι 4 παιδιά.

 
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών  προβολών 2015 της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης.

Στο διάστημα από 27/6 έως και 5/9, κάθε Σάββατο, προβλήθηκαν  συνολικά  10 κινηματογραφικές ταινίες τελευταίας παραγωγής, που τις παρακολούθησαν πάνω από 2.000 πολίτες του Ελληνικού - Αργυρούπολη, αλλά και πολίτες από όμορους δήμους, όλων των ηλικιών, απολαμβάνοντας παράλληλα ένα ειδικά διαμορφωμένο μουσικό πρόγραμμα.

Τα φώτα των προβολών άνοιξαν και έσβησαν με ταινίες αφιερωμένες στα παιδιά. 

Ξεχωριστή  επιτυχία σημείωσε η τελευταία ταινία «Ο Μάγος του Οζ» με τα παιδιά να κατακλύζουν κάθε ελεύθερο χώρο του πλήρως αναμορφωμένου και εμπλουτισμένου με δράσεις Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου, έργο του Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Η Κινηματογραφική Λέσχη  με την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου και με την επικεφαλής της Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Οικολογίας, κα Βασιλεία Φουσκίδου, επεφύλαξαν πολλές εκπλήξεις στους μικρούς φίλους, με κληρώσεις ποδηλάτου και σχολικών τσαντών με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη.

Σε όλα τα παιδιά μοιράσθηκαν καραμέλες, μπαλόνια, σχολικά είδη, καθώς και οι σελιδοδείκτες  του πολιτισμού, που αντιστοιχούν στην αγορά ενός βιβλίου με έκπτωση από τα βιβλιοπωλεία της πόλης ενώ για τους γονείς υπήρχε μπαράκι που τους δρόσιζε προσφέροντας κοκτέιλ και αναψυκτικά.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς Ε -Βiker, Replay, Λάβδα και βιβλιοπωλεία  Δέσμη και Κουτρόπουλου και έδωσε συγχαρητήρια  σε όλες και όλους για την αμέριστη συμβολή και συμπαράστασή τους,  ώστε να στηθούν άψογα και να αναδειχθούν οι όμορφες σαββατιάτικες  προβολές: δημοτικό σύμβουλο Σωτ. Κύρκο, δημοτική σύμβουλο Ελ. Ηλιοπούλου, τοπικό σύμβουλο Ελληνικού Περ. Παπαδημητρίου, Αμαλία Τζάκου,  Τρ. Ζαχαρόπουλο, Αθηνά Λίγδα,  Χρ. Λενούδια, Εύα Μπενάκη, Καίτη  Μαυρομάτη, καθώς και τον αντιδήμαρχο κ. Βασ. Κρητικό.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου "Ιδιαίτερα όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες  και όλους τους δημότες μας που αγκάλιασαν και αυτή μας την πολιτιστική δράση".

argyr sinema konst fousk

Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, κλείνοντας τον κύκλο των καλοκαιρινών προβολών ανακοίνωσε τις χειμερινές  προβολές  του δήμου λέγοντας «Ραντεβού τον Οκτώβρη».

balarina 6xroni

Xορεύει με τον δικό της εκπληκτικό τρόπο το “Respect” της Aretha Franklin και φυσικά έχει γίνει viral!

Aπολαύστε την στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί

 

rich glyfada

Δύο χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή που υπέστη η καφετέρια Rich στη Γλυφάδα, όλα είναι έτοιμα για το πολυαναμενόμενο "opening".

To χρονικό της καταστροφής:

Στις 22 Μαΐου του 2013, το Rich τυλίγεται στις φλόγες με την ατμόσφαιρα στα γύρω τετράγωνα να είναι αποπνικτική. Η μεγάλη πυρκαγιά, εντός του χώρου όπου στεγάζεται το «Rich», τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 07.32 το πρωί.

rich fotia

Οι πρώτες εστίες έκαναν την εμφάνισή τους στις 05.15 τα ξημερώματα. Λόγω των εύφλεκτων υλικών η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό της επιχείρησης καθώς και σε τμήμα των γραφείων του Ι.Κ.Α. στον α΄όροφο του κτηρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και όλα μπαίνουν ξανά στη θέση τους...!!! Το Rich επιστρέφει δυναμικά την Πέμπτη 11/06 στις 8:00 μ.μ...Πανδώρας 18,Γλυφάδα

 

argyr uerino sinema

Μεγάλη συμμετοχή θεατών σημειώνεται στις κινηματογραφικές προβολές στο Θερινό Σινεμά του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, το οποίο λειτουργεί εντός του Πρότυπου Οικογενειακού Πάρκου (όπισθεν του PRAKTIKER Αργυρούπολης, επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης) που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα.

Από τις 25 Ιουνίου και κάθε Σάββατο βράδυ, στον καταπράσινο δροσερό  χώρο του Οικογενειακού Πάρκου, πλήθος θεατών απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ την προβολή μιας εκλεκτής ταινίας, από ένα πλούσιο πρόγραμμα –μενού εκλεκτών ταινιών, που επιμελήθηκε η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου από κοινού με την Πολιτιστική Επιτροπή.

therino sinema fouskidoy

Aξίζει κάθε έπαινος στην Ομαδα της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δημου και στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Οικολογίας, κ. Βασιλεία Φουσκιδου για την προσπάθεια που καταβάλεται κάθε Σάββατο να επιμεληθούν τον χώρο, ώστε τα πάντα να είναι καθόλα έτοιμα για τις προβολές και την υποδοχή του πλήθους των θεατών, δημοτών και κατοίκων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

therino cinema1
 
Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η πολιτιστική επιτροπή σας προσκαλούν στις προβολές των κινηματογραφικών ταινιών στο Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο επί της οδού Δραγατσανίου (δίπλα από το κέντρο κήπου ΡRACTIKER)

ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ  ΔΩΡΕΑΝ   ΩΡΑ 9.00μ.μ.

Σάββατο 27/6/15  Pudsey: Το Σκυλάκι (παιδική ταινία)

Διάρκεια : 95' Οικογενειακή (2014).

Το λονδρέζικο αδέσποτο Pudsey μόλις βρήκε θέση στην αγαπημένη οικογένεια της χήρας Γκέιλ και των τριών παιδιών της! Σύντομα όμως, η νέα του ζωή απειλείται από τον σπιτονοικοκύρη τους, ο οποίος μισεί τα σκυλιά και ραδιουργεί για να κατεδαφίσει όλο το χωριό.

 

Σάββατο 4/7/2015  Chef

Κομεντί 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114' Κατάλληλο για όλους Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσίαΤζον Φαβρό με τους: Τζον ΦαβρόΤζον ΛεγκουιζάμοΣκάρλετ ΓιόχανσονΣοφία Βεργκάρα

Ο σεφ ενός πολυτελούς εστιατορίου συγκρούεται με έναν κριτικό γεύσης και κατόπιν με το αφεντικό του, το οποίο τον απολύει. Με παρότρυνση της πρώην γυναίκας του, επιστρέφει στο Μαϊάμι και ξεκινά τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό.

 

Σάββατο 11/7/15  Ο Κανόνας της Σιωπής
TheCompanyyouKeep

Πολιτικό Θρίλερ  2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 121'Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσίαΡόμπερτ Ρέντφορντμε τους: Σάια ΛαΜπέφΡόμπερτ ΡέντφορντΤζούλι ΚρίστιΝικ ΝόλτεΣούζαν Σάραντον

Ερευνώντας μια ιστορία της δεκαετίας του ’70 που έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ένας νεαρός δημοσιογράφος αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα ενός επιτυχημένου δικηγόρου, ο οποίος είναι καταζητούμενος ως πολιτικός ακτιβιστής. Αυτό θα αναγκάσει τον τελευταίο να τραπεί σε φυγή και να προσπαθήσει να καθαρίσει μια και καλή το όνομά του.

 

Σάββατο 18/7/2015  ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

TheCall

Θρίλερ 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95'Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσονμε τους:Χάλι ΜπέριΑμπιγκέιλ ΜπρέσλινΜόρις ΤσέστνατΜάικλ Ιμπεριόλι

Το τηλεφώνημα μιας νεαρής κοπέλας που κινδυνεύει στην Άμεση Δράση τελειώνει με τραγικό τρόπο. Αλλά λίγο καιρό αργότερα η Τζόρνταν, η ίδια τηλεφωνήτρια, θα εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής μιας άλλης κοπέλας, αποφασισμένη αυτήν τη φορά να τη σώσει πάση θυσία.

 

Σάββατο 25/7/2015  ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ

ΤΗΕ WORDS

των Μπράιαν Κλούνγκμαν, Λι Στέρνδαλ με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ζόι Σαλντάνα, Μπεν Μπαρνς, Τζέρεμι Άιρονς, Ντένις Κουέιντ, Τζ, Κ. Σίμονς

Όταν ο Ρόρι Γιάνσεν (Μπράντλεϊ Κούπερ) κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο, χαίρει μιας σπάνιας αποδοχής από κοινό και κριτικούς. Χαρισματικός, ταλαντούχος, έξυπνος, ο νεαρός συγγραφέας μοιάζει να έχει όλα όσα θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας άνθρωπος: μια όμορφη ζωή, μια γυναίκα που τον αγαπά (Ζόι Σαλντάνα), ολόκληρο τον κόσμο στα χέρια του – και όλα αυτά χάρη στις λέξεις του. Είναι όμως αυτές οι λέξεις πραγματικά δικές του; Και σε ποιον ανήκει όλη αυτή η ιστορία τελικά; Στο απόγειο της δόξας του Ρόρι, ένας Ηλικιωμένος άντρας (Τζέρεμι Άιρονς) εμφανίζεται στη ζωή του και διεκδικεί τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου, προκαλώντας τη φιλοδοξία αλλά και την ηθική του. Στην πραγματικότητα όμως, τόσο ο Ρόρι όσο και ο Ηλικιωμένος είναι δημιουργήματα του συγγραφέα Κλέι Χάμοντ (Ντένις Κουέιντ), που κι αυτός με τη σειρά του έχει αρκετά να κρύψει από το δικό του παρελθόν.

 

Σάββατο 1/8/2015  Ερασιτέχνης Ζιγκολό

FadingGigolo

Κομεντί2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Τορτούρομε τους: Γούντι Αλέν,Τζον ΤορτούροΣάρον ΣτόουνΒανέσα Παραντί

Για χάρη του χρεοκοπημένου φίλου του Μάρεϊ, ο Φιοραβάντε δέχεται να ξεκινήσει καριέρα ζιγκολό, προσπάθεια που στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Μέχρι που θα γνωρίσει την Άβιγκεϊλ, τη χήρα ενός φανατικού χασιδιστή και μητέρα έξι παιδιών.

 

Σάββατο 8/8/2015  Λόγια και Εικόνες
WordsandPictures

Κομεντί 2013 | Έγχρ. | Διάρκεια: 111'Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσίαΦρεντ Σκεπίζιμε τους: Ζιλιέτ Μπινός,Κλάιβ 'ΟουενΜπρους Ντέιβισον

Ένας καθηγητής λογοτεχνίας και μια καθηγήτρια εικαστικών μονομαχούν σε ένα ακαδημαϊκό ντιμπέιτ του κολεγίου τους πάνω στο ποια από τις δύο τέχνες είναι ανώτερη. Η σφοδρή αντιπαράθεσή τους δεν αργεί να εξελιχτεί σε ανταγωνιστικό φλερτ, το οποίο θα παρασύρει και τους μαθητές τους σε μια φιλολογική κόντρα πάνω στα λόγια και στις εικόνες.

 

Σάββατο 22/8/2015  Νυχτερινός Ανταποκριτής
Nightcrawler

Θρίλερ 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117' Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσίαΝταν Γκίλροϊμε τους: Τζέικ Τζίλενχαλ,Ρενέ ΡούσοΜπιλ ΠάξτονΡιζ Άχμεντ

Απελπισμένος μικροαπατεώνας, ο Λου Μπλουμ γίνεται μάρτυς ενός αυτοκινητικού ατυχήματος και ανακαλύπτει το μαγικό κόσμο του τηλεοπτικού ρεπορτάζ. Με το θράσος, την ευρηματικότητά του και τη βοήθεια μιας αρχισυντάκτριας ειδήσεων θα αναδειχτεί πολύ σύντομα, με μια σειρά αιματοβαμμένων αποκλειστικοτήτων, σε περιζήτητο ανταποκριτή του νυχτερινού Λος Άντζελες. Ώσπου η σπουδαιότερη από όλες θα απαιτήσει το υψηλό τίμημά της.

 

Σάββατο 29/8/2015  H ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕ

THE MUSIC NEVER STOPPED

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και με την υπέροχη μουσική των BobDylan, RollingStones,Beatles, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα ο οποίος προσπαθεί να δεθεί με τον αποξενωμένο γιό του Γκάμπριελ ο οποίος υποφέρει από όγκο στον εγκέφαλο και δεν μπορεί να σχηματίσει πρόσφατες μνήμες. Με τον Γκάμπριελ ανίκανο να αντιμετωπίσει τις πεποιθήσεις και τις συνθήκες οι οποίες τους οδήγησαν στη φυσική και συναισθηματική απομάκρυνση τους, ο Χένρυ θα πρέπει να αποδεχθεί τις επιλογές του γιού του και να προσπαθήσει να βρεί ένα σημείο επαφής μαζί του μέσω της μουσικής...

 

Σάββατο 5/9/2015  O ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

THEWIZARDOFOZ (παιδική ταινία)

Mε το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ για να σώσει τους παλιούς της φίλους, το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ! Η ταινία “Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΘΙ’’ είναι η συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου, βασισμένη στα παιδικά βιβλία του Ρότζερ Στάντον Μπάουμ, δισέγγονο του γνωστού συγγραφέα του “Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ’’, Φράνκ Μπάουμ. Η τρυφερή ιστορία κινουμένων σχεδίων είναι μια μαγική εμπειρία για όλη την οικογένεια, “ντυμένη” με τις μελωδίες του υποψηφίου για Όσκαρ, Μπράιαν Άνταμς.

 
 

anatoli korinthiakos

Το να υπάρχει μια τόσο θεαματική ενάλια πολιτεία, τόσο κοντά στην πρωτεύουσα μιας χώρας, όπως είναι το Ξυλόκαστρο για την Αθήνα, το λες και τύχη!  

Αν οι υπέροχοι προορισμοί των νησιών θέλουν μια κάποια οργάνωση για να τους προσεγγίσουμε, και έναν ελεύθερο χρόνο, στο Ξυλόκαστρο πετάγεσαι για το τίποτα, είναι μια βόλτα!

Και μπροστά σου, ανοίγεται ένας κόσμος με απαλό αεράκι, βοτσαλωτές παραλίες και τον ακαταμάχητο Κορινθιακό να παιχνιδίζει με χίλια χρώματα. Ελάτε να δούμε τα μυστικά αυτού του προορισμού, που μπορείτε να χαρείτε μετά από μιάμιση, όλο κι όλο ώρα, ξεκινώντας από την Αθήνα τώρα!


Η Συκιά και τα άλλα μυστικά της θάλασσας

Στην διαδρομή από Κιάτο προς Ξυλόκαστρο, και ακολουθώντας την παλιά Εθνική Οδό, συναντάμε μερικά πανέμορφα χωριά παραθαλάσσια, το Διμηνιό, το Μελίσσι και την Συκιά.
 
Το Κάτω Διμηνιό έχει ένα πολύ όμορφο μπαρ – εστιατόριο επάνω στο κύμα, με νεανική διάθεση, αλλά και μοναδικές γεύσεις – δοκιμάστε την μανιταρόπιτα, θα ξετρελαθείτε. Η μεγάλη παραλία του Μελισσίου, με τα κύματα από βότσαλα και τα αρμυρίκια να χαρίζουν πλούσια δροσιά είναι ακαταμάχητη και καθώς αφήνεται πίσω σας το Μελίσσι, πριν προσεγγίσετε την Συκιά, συναντάτε ένα φανταστικό μαγαζί επάνω στην θάλασσα, το Ακρωτήρι. Πλούσια σκιά από τις αγγελικές και μια κομψή, ξύλινη πλατφόρμα επάνω στο κύμα, σας περιμένουν για να σας δώσουν την αίσθηση ότι είτε επάνω στο ντεκ κάποιου πλοίου!
 
Τα νερά του μικρού κόλπου είναι κρυστάλλινα και διάφανα, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας, τον καφέ σας και το εξαιρετικό ψαράκι, αφήνοντας τον Κορινθιακό να λιώσει τις έννοιες. Λίγο πιο κάτω, στην είσοδο της Συκιάς, υπάρχει ένας μεγάλος και όμορφος κόλπος, που προσφέρει την πιο ωραία ίσως ανατολή. Υπάρχει ένα μικρό μυστικό: όταν στην περιοχή του Ξυλοκάστρου πιάνει ο μαΐστρος, όλες οι παραλίες γίνονται ενδιαφέρουσες μεν, με όμορφα κύματα, αλλά μπορεί να μην έχετε διάθεση για παιχνίδι με τους αφρούς. Ωραία, no problem.
 
Και 10 μποφόρ να έχει τριγύρω, στον κόλπο της Συκιάς δεν πιάνει! Μπορείτε να αφεθείτε στην υπήνεμη θάλασσα και να χαλαρώσετε στον Οδυσσέα, το παραλιακό μπαράκι που ξεκινάει να φιλεύει από το πρωί, με καφεδάκια, και πάει μέχρι όσο αργά θέλει η παρέα. Οι ταβέρνες και τα καφέ της Συκιάς φημίζονται για την εξυπηρέτηση και για την όμορφη ατμόσφαιρα, θα βρείτε πολλές γευστικές προτάσεις.
 

Ο μοναδικός, συνταρακτικός Πευκιάς
 
Το παράλιο δάσος του Ξυλοκάστρου, ο Πευκιάς, ξεκινάει από την Συκιά και την βίλα του Σικελιανού και καταλήγει στο Ηρώο. Μια απολαυστική διαδρομή μέσα στα πεύκα, σας απομονώνει εντελώς από τους σύγχρονους ρυθμούς, αφήνοντας το πράσινο των δέντρων να εναλλάσσεται με το καταγάλανο της θάλασσας – τα πεύκα ακουμπάνε στην παραλία. Ο Πευκιάς έχει δύο πολύ όμορφα ενάλια μπαράκια, ενώ στην παραλία του Ξυλοκάστρου, στο τέλος του Πευκιά, θα βρείτε το τουριστικό περίπτερο, μια κοσμοπολίτικη γωνιά, που σας περιμένει με απέραντη θέα, εύκολες βουτιές και ποιοτικές γευστικές προτάσεις.
 
peukias
 
Το πραγματικό μυστικό όμως, είναι άλλο! Αν φύγετε από την γοητεία της θάλασσας και πάτε ακριβώς στην είσοδο του Πευκιά, θα βρείτε ένα μοναδικό καφενεδάκι. Οι μουριές και τα δέντρα δημιουργούν άφθονη σκιά, ενώ για θέα έχετε το μυστηριακό μονοπάτι του Πευκιά. Τίποτα δεν μπορεί να σας προϊδεάσει για τις εξαιρετικές γεύσεις που σας περιμένουν, από τα χέρια του Άρη, και της μητρός αυτού, της γλυκιάς Νάσιας!
 
Τεράστιες ποικιλίες με κρεατικά σε φανταστικές τιμές, φρέσκο ψαράκι, σπιτικές πίτες, σαλάτες ολόφρεσκες, πειραγμένες ιδέες ανάλογα με την έμπνευση. Ντόπιο τσίπουρο εκλεκτό, αλλά και κρασάκι και μπύρες, συμπληρώνουν την απόλαυση, δεν είναι τυχαίο που οι ντόπιοι αφήνουν την παραλία στους «πολλούς» και δίνουν το ραντεβού τους εδώ! Λίγο πιο κάτω θα βρείτε και ένα σουβλατζίδικο που έχει γράψει ιστορία στην περιοχή, το περίφημο Καν – Καν, με μοναδικές γεύσεις! 

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Ξυλοκάστρου: 27430 22218
Προαστιακός Ξυλοκάστρου: 2743022297  

Περισσότερα Άρθρα...