Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα έως και τις 29 Ιουλίου 2020.

Ενημερωτικό e-mail αναφορικά με τις οφειλές που έχουν πληρωθεί αλλά εμφανίζονται ανεξόφλητες στον προσωπικό λογαριασμό των φορολογούμενων στο myTAXISNET , απέστειλε η ΑΑΔΕ

Η αναγγελία για περισσότερες δόσεις του φόρου εισοδήματος, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζει τα πράγματα για την παράταση που θα δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Κλείνουν τους υπολογιστές και κατεβάζουν μολύβια για 24 ώρες οι λογιστές, καθώς αύριο Πέμπτη, 18 Ιουνίου, θα απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων ή συμπλήρωση στοιχείων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική νομοθετική διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 12 Ιουνίου θα λήξει η αναμονή των ιδιοκτητών οχημάτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις Εφορίες και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας όμως μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας.

Μειώνεται στο 13%, από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, ο ΦΠΑ στην εστίαση, όπως προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα Άρθρα...