Ανακοινώθηκε και επίσημα από το ΥΠΟΙΚ η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να καταβάλλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις πρώτες δύο δόσεις του ΕΝΦΙΑ, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν το νέο λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Αυγούστου αλλά στα μέσα Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να έχει εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις δηλώσεις Covid, των «χαμένων» ενοικίων, αναμένεται να ανοίξει σήμερα η ΑΑΔΕ προκειμένου να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια να καλυφθούν για το 30% της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Την απόφαση με την οποία ορίζονται οι οφειλές των ιδιοκτητών που συμψηφίζονται με το δικαίωμα έκπτωσης που έχουν για τα μειωμένα ενοίκια που εισπράττουν λόγω της πανδημίας, υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Εχθρική, συνάμα ληστρική συμπεριφορά επεδείκνυε ως τώρα το κράτος απέναντι στους γονείς, που μάζευαν μετά κόπων και βασάνων οικονομίες προκειμένου να συνδράμουν τα παιδιά τους στην απόκτηση δικού τους σπιτιού. 

Περισσότερα Άρθρα...