Άνοιξε η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που επιθυμούν να τα θέσουν σε κυκλοφορία.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο έως τις 14 Μαΐου για να υποβάλλουν τη δήλωση Covid στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν ή ήταν μειωμένα για τοn μήνα Μάρτιο.

Στην παραγραφή των τελών κυκλοφορίας που εκκρεμούν πάνω από 5 χρόνια προχώρησε η φορολογική διοίκηση εναρμονιζόμενη με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη αντίληψη των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, προχωρούν σε νέες θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της φορολογικής ελάφρυνσης και της διευκόλυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη.

Τελευταία ευκαιρία για να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων για την εξόφληση των οφειλών τους προς την Εφορία έχουν μέχρι και την Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Με την κοινοποίηση στους ενοικιαστές εξώδικης δήλωσης θα γλιτώσουν οι ιδιοκτήτες από την φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων του 2020 αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο μπλεξίματα με την εφορία.

Περισσότερα Άρθρα...