Υπερπύραυλος Meteor της Π.Α.: Αλλάζει πλέον όλα τα δεδομένα πάνω από το Αιγαίο (και ακόμα πιο πέρα…).

Ελλάδα
Tools

METEOR RAFALE

Όσοι υποστήριζαν με θέρμη την αγορά των 4ης+ γενιάς α/φ Rafale δεν είχαν μόνο στο μυαλό τους τις εξαιρετικές ικανότητες του γαλλικού μαχητικού στις αερομαχίες.

Αυτό που το έκανε game-changer στο Αιγαίο ήταν η δυνατότητά του να φέρει κάποια από τα πιο σύγχρονα όπλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Με πρώτο και καλύτερο τον πύραυλο Meteor, ο οποίος αλλάζει όλα τα δεδομένα πάνω από το Αιγαίο (και ακόμα πιο πέρα…).

Στην ιστοσελίδα της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοινώθηκαν τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πυραύλου αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς.

Στον μικρό πίνακα που συνοδεύει την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ΠΑ, διαβάζουμε τα εξής:

Πολεμική Κεφαλή: High Explosive Blast Fragmentation

Εμβέλεια: 200 km

Βάρος: 190 kg

Μήκος: 3,65 m

Διάμετρος: 17,8 cm

Ταχύτητα: >4 Mach

Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά ξεχωρίζει η τρομερή εμβέλεια των 200 χιλιομέτρων η οποία είναι κατά πολύ ανώτερη των ΑΙΜ 120 που διαθέτει η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Αυτό σημαίνει ότι ένα ελληνικό Rafale μπορεί να αφήσει τον πύραυλο από σαφώς μεγαλύτερη απόσταση από ότι μπορεί το αντίστοιχο τουρκικό, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό αίσθημα υπεροχής για τα ελληνικά φτερά.

Ο Meteor έχει ένα ακόμα “κρυφό” χάρισμα το οποίο είναι εξίσου σημαντικό με την εμβέλεια και την ταχύτητά του.

Διαθέτει πρόωση τύπου RamJet η οποία του επιτρέπει να διατηρείται για πολύ περισσότερη ώρα σε πτήση λόγω μικρότερης κατανάλωσης και να χτυπά εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Η ύπαρξη του Meteor όπως είναι προφανές αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αποτελεί ένα πανίσχυρο εργαλείο ισχύος πάνω από το Αιγαίο.

Η θέση του Τούρκου πιλότου που γνωρίζει ότι μπορεί ένα Rafale να εκτοξεύσει έναν Meteor από την άλλη άκρη της Ελλάδας να τον καταρρίψει χωρίς αυτός να μπορεί να κάνει τίποτα είναι πραγματικά κάτι ανεκτίμητο.

newsauto