Ξεκίνησε σήμερα το 1ο Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus. Αναλυτικά

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Ξεκινάει σήμερα στις 9:30 το 1o Συνέδριο του Δικτύου CIVINET Greece – Cyprus που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της OTEAcademy στο Μαρούσι, υπό τον τίτλο «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Το Συνέδριο Θέτει στο επίκεντρο της ατζέντας του την ενημέρωση του κοινού και την προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών, κοινωνικά δίκαιων, τεχνολογικά έξυπνων και οικονομικά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης, διατηρώντας μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», ενώ φέρει τις αιγίδες του CIVITAS, του EPOMM, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, του Πράσινου Ταμείου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και άλλων διακεκριμένων εθνικών και ευρωπαϊκών φορέων.

Σε αυτό θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε:

10 ομιλίες εκπροσώπων ευρωπαϊκών, εθνικών και μητροπολιτικών φορέων
20 παρουσιάσεις Δήμων που έχουν ολοκληρώσει το ΣΒΑΚ τους ή/και έχουν υλοποιήσει σχετικά έργα και πολιτικές με επιτυχία (σε μορφή ζωντανού debate)
30 παρουσιάσεις και διαδραστικά εργαστήρια ευρωπαϊκών και άλλων ερευνητικών έργων του CIVITAS, του Horizon 2020, του Interreg MED, κ.ά., όπως και έκθεση με επιστημονικά πόστερς.
1 στρογγυλό τραπέζι κοινωνικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα κινητικότητας
1 συνεδρία για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Παρουσιάσεις καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα

Σε όλες τις παρουσιάσεις θα παρέχεται live streaming, ενώ κατά τη 2η μέρα του συνεδρίου (διεθνής) θα συμμετάσχουν ομιλητές από όλη την Ευρώπη και θα διατίθεται αμφίδρομη διερμηνεία αγγλικών-ελληνικών. Κατά την ημέρα αυτή θα συμμετάσχουν οργανισμοί διεθνούς εμβέλειας όπως είναι η ISOCARP, οι Gehl Architects, το POLIS, το MEDCITIES, το CODATU, το AREA Science Park, η Mobiel 21, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cycle Logistics, η INTRASOFT, η CENEX, η MOBYX, το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Αστεροσκοπείο και η Ακαδημία Αθηνών, το ΚΑΠΕ, το ΕΚΕΤΑ, το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου και το Δίκτυο Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Το συνέδριο υλοποιείται με την υλική υποστήριξη του CIVITAS, του Interreg MED, του Πράσινου Ταμείου, του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, της Interamerican, της OTEAcademy κ.ά.

Τα link για να παρακολουθήσετε το συνέριο:

ROOM A https://vimeo.com/event/1600589

ROOM B https://vimeo.com/event/1614371

ROOM Chttps://vimeo.com/event/1621799

ROOM Dhttps://vimeo.com/event/1621802

Δείτε εδώ το πρόγραμμα https://issuu.com/anakosmas/docs/detailed_agenda_for_media_24-11-21

Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus

Το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus είναι το ελληνόφωνο δίκτυο πόλεων του CIVITAS για τη βιώσιμη κινητικότητα, εθνικός πολλαπλασιαστής του ELTIS και βασικός εταίρος του Urban Transports Community του Interreg MED.

Ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα διαθέτει 120 Δήμους και 6 Περιφέρειες ως μέλη, 4 Υπουργεία, 8 εθνικούς & μητροπολιτικούς φορείς και 37 επιστημονικούς φορείς ως υποστηρικτές.

Διαθέτει Πολιτική Επιτροπή που απαρτίζεται από αυτοδιοικητικούς των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Λαρισαίων, Βέροιας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης, Πεντέλης και Ρεθύμνης.

Περισσότερα για το Δίκτυο θα βρείτε εδώ.

Κανάλια Δημοσιότητας

Conference website: https://events.oteacademy.gr/civinet/

CIVITAS website: https://civitas.eu/
CIVINET blog: https://blog.civinet.gr/