Ολυμπιακός: Παίκτες και οπαδοί γιόρτασαν μαζί στο Μιλάνο τη μεγάλη νίκη επί της Αρμάνι

Ελλαδα
Tools

Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν δυναμική υποστήριξη από περίπου 50 οπαδούς τους στις εξέδρες του Mediolanum Forum και στο φινάλε του αγώνα μπάσκετ που τους βρήκε θριαμβευτές επί της Αρμάνι, χειροκρότησαν το κοινό τους. 

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός από την αρχή μέχρι το φινάλε απέναντι στην Αρμάνι και το φινάλε του αγώνα βρήκε τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να θριαμβεύουν με 93-72, πανηγυρίζοντας την πρώτη φετινή τους νίκη στη φετινή Euroleague.

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα οι ερυθρόλευκοι είχαν την υποστήριξη 50 οπαδών τους που δεν σταμάτησαν να τους επευφημούν και να τους ενθαρρύνουν και το τέλος τους βρήκε όλους μαζί να γιορτάζουν τη σπουδαία επιτυχία. 

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ! Δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε ούτε ένα λεπτό", έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές, ποστάροντας και μία χαρακτηριστική φωτογραφία με το χειροκρότημα των παικτών προς τον κόσμο, ενώ και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στην Λομβαρδία και την έσπρωξαν στη νίκη.

Σπουδαίο μπάσκετ και θρίαμβος με ρεκόρ για τους Πειραιώτες

Σπουδαία εμφάνιση και κυριαρχία στο Μιλάνο για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 93-72 της Αρμάνι Μιλάνο για να την πιάσει στο 8-4 και να αφήσει πίσω του μια τετράδα ομάδων που έχουν τον ίδιο στόχο με εκείνον. Ρεκόρ συλλόγου τα 18 τρίποντα, ρεκόρ καριέρας ο Λαρεντζάκης με 18 πόντους. 

Η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό πόνεσε. Και πόνεσε πολύ. Ο Ολυμπιακός έχασε το ντέρμπι μέσα από τα χέρια του, όμως το ταξίδι στο Μιλάνο αποδείχθηκε ευεργετικό για την ψυχολογία και την συνοχή του.

Οι Πειραιώτες θριάμβευσαν με 93-72 στο Mediolanum Forum, για να ανέβουν στο 8-4 μετά από την 12η αγωνιστική της EuroLeague, να πιάσουν την ομάδα του Έτορε Μεσίνα και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και να αφήσουν πίσω τους την Μακάμπι, την Ούνικς, την Βιλερμπάν και την ΤΣΣΚΑ.

Πολλοί διακριθέντες για τους ερυθρόλευκους, που μπήκαν στο ματς με 7/8 τρίποντα, σκόραραν 30 πόντους στην πρώτη και άλλους 30 στη δεύτερη περίοδο, αντιμετώπισαν το πείσμα των γηπεδούχων στην τρίτη περίοδο, τους βραχυκύκλωσαν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έκαναν επίδειξη δύναμης σε μια περίοδο που είχαν τεράστια ανάγκη μια τόσο εμφατική και τόσο κυρίαρχη εμφάνιση.

Τα 18 τρίποντα συνιστούν ρεκόρ συλλόγου, το ποσοστό (55%) ήταν μαγικό και η συνέχεια σε Καζάν και Βελιγράδι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον μετά από την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη. 

Ο mvp

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σκόραρε πολύ στο ξεκίνημα. Ο Σάσα Βεζένκοβ το ίδιο. Όσοι έπαιξαν έβαλαν από ένα λιθαράκι, κορυφαίος όλων ήταν όμως ο Κώστας Παπανικολάου κι ας μην προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό την Αρμάνι Μιλάνο στην επίθεση.

Ο Έλληνας περιφερειακός έκλεισε τρύπες στην άμυνα, έδωσε σωστές βοήθειες, έδωσε ενέργεια σε όλη την πεντάδα, ακόμη και την μπάλα κατέβασε, ακόμη και τις φωνές έβαλε όταν οι συμπαίκτες του χάθηκαν και έδωσαν εύκολα καλάθια, από αυτόν ξεκίνησαν όλα και ας μην ήταν το stat-line του λαμπερό. Κάποιες φορές, άλλωστε, οι αριθμοί δεν λένε την πλήρη αλήθεια.