O υπέροχος Στέφανος Τσιτσιπάς κατέβαλε το Νο2 τενίστα του κόσμου και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του Παρισιού (Roland Garros)

Ελλαδα
Tools

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του και παίζοντας σπουδαίο τένις για τρία sets, κόντρα στο Νο2 τενίστα του κόσμου, έφυγε ως σίφουνας για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρέδωσε ένα σκληρό… χωμάτινο μάθημα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ και τον “εκτέλεσε” με 6-3, 7-6(3), 7-5 για να προκριθεί στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Παρίσι.

Απίθανο παιχνίδι από τον 22χρονο πρωταθλητή μας, που στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έκανε ότι ήθελε στο court και πήρε εκδίκηση από τον Ρώσο, για την ήττα του με 3-0 στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, πριν λίγους μήνες. 

Στην 8η μεταξύ τους συνάντηση, ο Στέφανος έδειξε σπουδαία ωριμότητα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον 25χρονο Ρώσο και παίρνοντας τη 2η νίκη του στα μεταξύ τους ματς, “σφράγισε” τον ημιτελικό του κόντρα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Παράλληλα, εξασφάλισε και την άνοδό του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, από την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς θα ξεπεράσει τόσο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, όσο και τον Ντομινίκ Τιμ. Αρκεί, να μην ηττηθεί από τον Γερμανό στον ημιτελικό.

Ο Στέφανος μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον αγώνα, κάνοντας αψεγάδιαστο παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν λίγες οι στιγμές, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Ήταν προετοιμασμένος κατάλληλα όμως, για να αντιμετωπίσει, τον εριστικό πολλές φορές Μεντβέντεφ, που σε κάθε του ευκαιρία προσπαθούσε να “παγώσει” τον ρυθμό. Δεν κατάφερε και πολλά όμως. Έφυγε με μηδέν sets στο σακούλι του, από το Philippe Chatrier.

Βέβαια, φεύγει με ένα -άτυπο- βραβείο. Του πιο… περίεργου σερβίς, απέναντι σε match point. Ο Ρώσος επέλεξε το under arm serve στον τελευταίο πόντο του αγώνα και έκανε πανεύκολη τη δουλειά του Στέφανου, που τον περίμενε… στη γωνία. 

Μια επιλογή, που δείχνει την πίεση στην οποία έβαλε τον εαυτό του ο Ρώσος, σε αυτό το ματς. Είχε ξεμείνει από λύσεις και αυτήν ήταν η τελευταία, απεγνωσμένη προσπάθεια να γλιτώσει το μοιραία.

Οι άκομψες αντιδράσεις του Μεντβέντεφ στο ματς με τον Τσιτσιπά

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά© 2021 AP Photo/Thibault Camus Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Στέφανο Τσιτσιπά
Κι αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια της καριέρας του, σίγουρα ο Ντανίλ Μεντβέντεφ δεν βρέθηκε στην πιο ψύχραιμη μέρα του.

Άλλωστε, συνηθισμένος στο να... λούζεται από κρύο ιδρώτα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά στο court, ο Ρώσος πιάστηκε από όποια λεπτομέρεια του χαλούσε την αισθητική και έδειξε για ακόμη μια φορά τον εριστικό χαρακτήρα του.

Πρώτα του έφταιγαν οι υπάλληλοι του Roland Garros, που σύμφωνα με τον ίδιο έκαναν θόρυβο μετακινώντας εργαλεία κοντά στο court και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί για να σερβίρει.

Ακολούθως, ο πίνακας του σκορ... αναβόσβησε πάνω στο toss του για 1ο σερβίς και αυτός ήταν ο λόγος που έστειλε τη μπάλα στο φιλέ. Μάλιστα, απαίτησε να του δοθεί επανάληψη, όμως ο chair umpire δεν ενέδωσε.

Ο Ρώσος μετά από ένα λεπτό παραληρήματος, κατέληξε: "Τουλάχιστον συμφωνείς, ότι εξαιτίας δικού σου λάθος, μπορεί να χάσω ολόκληρο το ματς". Delusional. Στην καλύτερη. Με απώτερο σκοπό να "παγώσει" τον ρυθμό του Τσιτσιπά στο ματς.