ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μπαχαλάκιδες επιχειρησαν να πυρπολήσουν με βόμβες μολότωφ την ιστορική Ένωση Ποντίων Σουρμένων - Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Στην περιοχή των Σουρμένων Αττικής, έχει την έδρα της η Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

Πρόκειται για ένα ιστορικό πολιτιστικό Σύλλογο που ιδρύθηκε το 1924 από πρόσφυγες των Σουρμένων του Ευξείνου Πόντου, όταν βίαια διωγμένοι έφτασαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στους πρόποδες του Υμηττού.

Σκοπός του ήταν και είναι η διάσωση, η μελέτη και η διατήρηση του λαογραφικού πλούτου και των παραδόσεων των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, καθώς και η μετάδοσή τους στις νεότερες γενιές των Ποντίων και των Ελλήνων γενικότερα.

Ο Σύλλογος στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στην κεντρική πλατεία των Σουρμένων, την είσοδο της οποίας κοσμεί μνημείο αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Στον χώρο αυτό λειτουργεί το Ιστορικό και Λαογραφικό Ποντιακό Μουσείο όπου φιλοξενείται μία μεγάλη και πολύτιμη συλλογή από αυθεντικά αντικείμενα, έγγραφα και φωτογραφικό υλικό μέσω της οποίας παρουσιάζονται διάφορες πτυχές της ζωής αλλά και της ιστορικής πορείας των Ποντίων από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα.

Αυτόν λοιπόν τον ιστορικό Συλλογο ομάδα ανεγκέφαλων μπαχαλάκιδων επιχείρησαν να .... πυρπολήσουν πετώντας μολότωφ στο εσωτερικό του κατά την διάρκεια που οι ιερείς έψελναν το «Χριστός Ανέστη» στην διπλανή εκκλησία του Σωτήρος στο Ελληνικό.

Μετά από άμεση επέμβαση της ΠΥ φωτια έσβησε πριν προλάβει να προκαλέσει ολική καταστροφή του πολύτιμου ιστορικού περιεχομένου του Συλλόγου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

enosi pontiwn anakoin