BOYΛΑ: Συνελήφθη λαθρέμπορος τσιγάρων

Β.Β.Β.
Tools

sunelifthi police

Ένας «χαρακτηρισμένος» λαθρέμπορος τσιγάρων, σύμφωνα με τους Βέλγους, συνελήφθη για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, με την εκτέλεση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του.

Ο 54χρονος Ν.Δεμ.  εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, στην περιοχή της Βούλας, ήδη προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματος έκδοσης των Βελγικών Αρχών ή της πληρωμής της ποινής του στην χώρα μας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2012, να συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν Έλληνες και Βούλγαροι λαθρέμποροι τσιγάρων. Μετέφεραν με νταλίκες τσιγάρα από την Ελλάδα στη Μ. Βρετανία διαμέσου του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Από τον Απρίλιο του 2011 οι βελγικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και διακίνηση δημοσίων εγγράφων.

Στις 7 Απριλίου 2013 είχε συλληφθεί στην περιοχή του Βύρωνα, ωστόσο τότε ήταν ακόμη υπόδικος και δεν είχε εκδοθεί. Η υπόθεσή του φαίνεται να τελεσιδίκησε στο Βέλγιο όπου του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών, και επανήλθαν με νέο ένταλμα, το οποίο εκτελέστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σε βάρος του εκκρεμούσε και απόφαση για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή τριών χρόνων και 10 μηνών. Ο 54χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκισή του.