Τα οφέλη των γύρω δήμων από την αξιοποίηση - ανάπτυξη του "Ελληνικού"

Περιβάλλον
Tools

elliniko parko- maketa

Πέρα από τα σχέδια επί χάρτου και τους αριθμούς, υπάρχει και η σημασία που θα έχει η ανάπτυξη της περιοχής για τους κατοίκους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Εμίρης,  σε ερώτηση του vimaonline.gr σχετικά με τα οφέλη που θα έχουν οι όμοροι δήμοι από το project του Ελληνικού, οι όμοροι με το Ελληνικό δήμοι έχουν μόνο να ωφεληθούν από αυτό το έργο, ξεκινώντας από τα δημοτικά τέλη και τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία, αλλά και το πράσινο, την αναβάθμιση της αξίας της γης στις περιοχές από τα χρήματα που θα εισρεύσουν σε επιχειρήσεις των περιοχών τόσο από τους μονίμους κατοίκους όσο και από τους επισκέπτες στην περιοχή.

Οι δήμοι, είπε ο κ. Εμίρης, έχουν όλη τη θεσμική δυνατότητα να μεσολαβήσουν στη διαμόρφωση για τη στρατηγική μελέτη και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο αντισταθμιστικό όφελος από την πλήρη αναβάθμιση της περιοχής και των όμορων με αυτή περιοχών. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η μεταβατική περίοδος δεν θα έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στις περιοχές γύρω από Ελληνικό και στους κατοίκους τους, όμως -όπως τόνισε- τέτοιου είδους αναπλάσεις απαιτούν χρόνο, υπομονή και τοπικούς άρχοντες που δεν θα βλέπουν τον ορίζοντα ή τον προϋπολογισμό ενός έτους, αλλά την ανάπτυξης της περιοχής τους σε μία μεγαλύτερη προοπτική.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με το "όραμα για το Ελληνικό" όπως το περιέγραψε ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Ο κ. Μανιατόπουλος έκανε λόγο για μια αποκρατικοποίηση ορόσημο για τη χώρα, που θα έχει πολύ σημαντικά οφέλη σε όλους τους κλάδους, ένα απο τα σημαντικότερα έργα σε παγκόσμια κλίμακα, που όταν βρεθεί σε πλήρη ανάπτυξη θα δημιουργήσει νέα δεδμένα για την αγορά εργασίας, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την επένδυση στον τουρισμό, την αναβάθμιση της χώρας, την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και εν κατακλείδι τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. 

Η αναπτυξη του Ελληνικού, είπε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Μανιατόπουλος, είναι ένα τεράστιο έργο, με τεράστια προστιθέμενη αξία στη χώρα, καθώς πρόκειται για μία επένδυση που δένει τη γη, τις υποδομές, τα κτίρια, τις ανθρώπινες δραστηριότητες με λειτουργίες εργασιοβόρες, με υλικά που παράγονται στη χώρα μας και με μόνιμους και προσωρινούς επισκέπτες που θα φέρνουν δραστηριότητα και χρήμα στη χώρα. 

με πληροφορίες vimaonline