- 2 βαθμοί και 4 «λουκέτα» στο Θρύλο για τα επεισόδια στον τελικό του μπάσκετ

Ελλαδα
Tools

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ δε χαρίστηκε στον Ολυμπιακό για τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του στις 12 Ιουνίου, με συνέπεια να διακοπεί οριστικά ο τρίτος τελικός του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ, και να στεφθεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός.

Με -2 βαθμούς θα ξεκινήσουν οι ερυθρόλευκοι το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ κλειστές θα μείνουν οι πόρτες του ΣΕΦ σε τέσσερις αγώνες. Στις 27.800 ευρώ ανήλθε το σχετικό πρόστιμο.

  Η ποινή που επιβλήθηκε την Πέμπτη (20/6) είναι πιο βαριά κι από εκείνη που επιβλήθηκε προ τριετίας στον Ολυμπιακό, για τη διακοπή του 4ου τελικού με τον Παναθηναϊκό. Τότε, είχε τιμωρηθεί αρχιικά με 9 αγώνες "κεκλεισμένων των θυρών", ποινή που μειώθηκε από το ΑΣΕΑΔ σε 6 αγωνιστικές. Ανάλογη προσπάθεια θα κάνει και τώρα η διοίκηση του Θρύλου, γνωρίζοντας βέβαια ότι την αμέσως προηγούμενη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο, η προσπάθειά του δεν απέφερε καρπούς. Τόσο αυτός, όσο και ο Παναθηναϊκός, εξέτισαν κανονικά τις 4 αγωνιστικές που χρεώθηκαν πρωτόδικα για τα επεισόδια στη διάρκεια του φετινού τελικού, στο Κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά η απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, αμέσως μετά την απολογία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ:

"Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για επεισόδια εντός γηπέδου αλλά εκτός αγωνιστικού  χώρου κατά τη διάρκεια του αγώνα ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 4.400,00€,

β) για ρίψη αντικειμένων επικίνδυνων για τη σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών, παραγόντων κ.λ.π. ποινή αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας (κεκλεισμένων των θυρών) και πρόστιμο 10.000,00€,

γ) για το υβριστικό σύνθημα κατά φυσικού προσώπου με έγγραφη προειδοποίηση, επίπληξη και πρόστιμο  1.400,00€, δ) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα που δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.000,00€ και ε) για οριστική διακοπή αγώνα εξαιτίας επεισοδίων που καθιστούσαν αδύνατη τη διεξαγωγή του, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών (2) από το βαθμολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήματος και πρόστιμο 11.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 12-6-2013".