ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ της ΕΠΟ: Ισόβιος αποκλεισμός Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες !

Ελλαδα
Tools



Τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από τις εθνικές ομάδες, λόγω του ναζιστικού χαιρετισμού του στο χθεσινό αγώνα με τη Βέροια, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΠΟ, ενώ δύο μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μικρομέτοχοι της ΠΑΕ ζητούν την άμεση διακοπή του συμβολαίου του.

Με βαριές εκφράσεις καταφέρονται σε βάρος του 20χρονου ποδοσφαιριστή οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, «Original» και «Πειρατές του Ονείρου», και απαιτούν την απομάκρυνσή του από το σύλλογο. Σε απολογία από την ΠΑΕ κλήθηκε ο Κατίδης.

Τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από τις εθνικές ομάδες αποφάσισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

"Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:
Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.
Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που αυτό πρεσβεύει".

Την πρόθεσή τους να ζητήσουν από τη Γ.Σ. των μετόχων, την ερχόμενη Παρασκευή, την αποπομπή του Γιώργου Κατίδη από την ΑΕΚ, εξέφρασαν με δήλωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής και μικρομέτοχοι, Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλαλής.

Μέσω της σελίδας του, στο Facebook, ο κ.Συναδινός αναφέρει: «Ο ποδοσφαιριστής Κατίδης δεν έχει καμιά θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ.
Την Παρασκευή στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ, εκφράζοντας τη θέληση των χιλιάδων φίλων και μελών του σωματείου, ως μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής και μικρομέτοχοι, οι Τζούλιος Συναδινός και Χρήστος Πιλάλης προτάσουμε ως κύριο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης την άμεση διακοπή του συμβολαίου του εν λόγω ΠΡΩΗΝ ποδοσφαιριστή. Κατίδης πλέον δεν υπάρχει στην ΑΕΚ. ΤΕΛΟΣ!»
Σκληρές κουβέντες για τον Κατίδη χρησιμοποιούν οι οργανωμένοι οπαδοί δύο συνδέσμων της ΑΕΚ, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σήμερα, και απαιτούν την αποπομπή του από την ομάδα τους.

Η σημερινή ανακοίνωση της "Original" αναφέρει:

«Το ότι ήσουν απλά ένας γελοίος επιδειξίας με φράντζα, ζωγραφιές στο σώμα του και ανωριμότητα κατώτερης και των πιστεύω του, το παραβλέπαμε, και σε καλή μας θέληση το συγχωρούσαμε. Το να χαιρετάς φασιστικά, ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας... της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών ! Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά ! Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας ! Τα δάκρυά σου δεν μας πείθουν... οι δικαιολογίες σου το ίδιο ! Οι γερμανοτσολιάδες, οι νενέκοι και οι προσκυνημένοι, όσοι δηλαδή πριν από εσένα χαιρετούσαν με τον ίδιο τρόπο , είχαν και αυτοί δικαιολογίες. Η ιστορία δεν τους ξεχνά !
ΕΜΕΙΣ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ , ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ !
"Διοικούντες", απο αυτή τη στιγμή το παιδάκι αυτό ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ! Η ανευθυνότητά σας δεν θα συγχωρεθεί . Πάρτε θέση τώρα !

ΥΓ. Πραγματικά, από ηλιθιότητα που σε χαρακτηρίζει το έκανες, ή καθοδηγούμενος και καθ`υπόδειξη; Σε κάθε περίπτωση και προς κάθε παραλήπτη ΞΕΚΑΘΑΡΑ :
ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΕΣ.... ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ !

ΥΓ2. To θέμα αυτό ανήκει στην οικογένεια της ΑΕΚ και ξέρουμε να το διευθετήσουμε μόνοι μας !
Γι αυτό λοιπόν όλοι οι πολιτικάντηδες με τις βαρύγδουπες δηλώσεις τους, ας μας αφήσουν ήσυχους και μακριά από υποδείξεις . Δεν τις χρειαζόμαστε!»

Και η ανακοίνωση των «Πειρατών του Ονείρου»:

«Αυτός ο τύπος που ακούει στο όνομα Κατίδης προσέβαλε με τον πιο ωμό τρόπο το όνομα και την ένδοξη Ιστορία της ΑΕΚ. Με τη χυδαία συμπεριφορά του, διασύρει την ΑΕΚ της ξεριζωμένης Προσφυγιάς, την ΑΕΚ που ταξίδεψε μέσα στη φωτιά του πολέμου στο Βελιγράδι με τη σημαία της Αλληλεγγύης στους Λαούς, την ΑΕΚ των εκατομμυρίων δημοκρατικών φιλάθλων που δεν ξεχνούν ποτέ πόσα υπέφερε αυτός ο τόπος και ο λαός από το ναζισμό. Μετά απ΄ ότι έπραξε ο τύπος αυτός δεν μπορεί πλέον να βρίσκεται ούτε για ένα δευτερόλεπτο ακόμη στη μεγάλη οικογένεια της ΑΕΚ. ΟΥΣΤ!!!»

enet