Δράμα για την ιστορική ΑΕΚ! Υποβιβάσθηκε στην ... Β' Εθνική!

Ελλαδα
Tools

aek opadoi

Υποβίβασε την ΑΕΚ η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με την απόφασή της που ανακοινώθηκε στη 1.20 το πρωί και η Ενωση ελπίζει σε νίκη επί του Ατρομήτου, συνδυασμό αποτελεσμάτων των αντιπάλων της στην ουρά, αλλά και δικαίωση στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Η επιτροπή αποφάσισε μηδενισμό στον αγώνα με τον Πανθρακικό και κατακύρωσε ήττα με 0-3, μείον τρεις βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα, μείον δύο βαθμούς από το επόμενο και συνολικά 4.000 ευρώ πρόστιμο, αλλά δεν επέβαλε ποινή στην έδρα της για τη διακοπή του αγώνα.

Η ΑΕΚ θα κάνει έφεση την οποία θα εκδικάσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ. Αυτό που μένει να κάνει η κιτρινόμαυρη ομάδα είναι να προσπαθήσει να νικήσει εκτός έδρας τον Ατρόμητο και να περιμένει την εκδίκαση της έφεσης, γιατί αν δεν πάρει τους τρεις βαθμούς στο Περιστέρι, δεν θα ελπίζει σε τίποτα, ανεξάρτητα της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής.

 

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ.

Η ΑΕΚ απολογήθηκε νωρίς το απόγευμα και ισχυρίστηκε ότι κακώς ο Τριτσώνης δεν αποφάσισε να αρχίσει ξανά το παιχνίδι. Παρουσίασε μήνυση που κατέθεσαν οι Δημητρέλος, Μπρουσιανός εναντίον του διαιτητή Τριτσώνη για παράβαση καθήκοντος. Επίσης προσκόμισε DVD με πλάνα από το ΟΑΚΑ που δείχνουν ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ματς.

Σύμμαχος της ΑΕΚ {ARXS}στην προσπάθεια να αποδείξει ότι ο Τριτσώνης έγραψε ψέματα στο φύλλο αγώνα ήταν το έγγραφο που κατέθεσε από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, στο οποίο αναφέρεται ότι στο γήπεδο υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Η Αστυνομία ξεκαθάριζε ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η τάξη.

Το «παρών» στη διαδικασία εκτός από τον δικηγόρο της Χάρη Γρηγορίου έδωσε ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς.

Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός».

Εξω από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, τα οποία προστάτευε ισχυρή αστυνομική δύναμη, συγκεντρώθηκαν περίπου 500 οπαδοί της ΑΕΚ.

τανεα