panellinies

Τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών στις Πανελλαδικές δείχνουν ότι και εφέτος θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στις βάσεις των τμημάτων.

Όπως αποδείχθηκε ήταν “παγίδα” για τους περισσότερους μαθητές το θέμα της έκθεσης, καθώς όπως φαίνεται το θέμα του ανθρωπισμού δυσκόλεψε την πλειοψηφία των υποψηφίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η βαθμολόγηση των γραπτών δείχνει ότι πολλοί μαθητές κινήθηκαν κάτω από τη βάση στο μάθημα της έκθεσης. Μάλιστα από τα στοιχεία των διορθωτών προκύπτει ότι ο ένας στους δύο έχει γράψει κάτω από τη βάση και ανάλογες βαθμολογίες φαίνεται ότι θα επηρεάσουν κατά πολύ τη διαμόρφωση των βάσεων.

Πάντα υπάρχουν οι άριστοι, πάντα υπάρχουν εκείνοι που δεν έχουν καλή απόδοση και τα γραπτά τους έχουν βαθμολογίες κάτω απ' τη βάση όμως στην πλειοψηφία τους οι μαθητές κάθε χρόνο κινούνται λίγο κάτω από το 15.
Εφέτος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών ο μέσος όρος κινείται από 12 ως 14 και κάπως έτσι η πλειοψηφία των μαθητών θα κινηθεί στις λεγόμενες μεσαίες σχολές επηρεάζοντας έτσι και τη διαμόρφωση των βάσεων, ανάλογα πάντα και με τη σειρά προτίμησης.

Πως δείχνουν να διαμορφώνονται οι βάσεις ανά πεδίο

Μια ανοδική τάση φαίνεται στα περισσότερα πεδία, ωστόσο θα υπάρξουν και μειώσεις σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης.

Άλλες σχολές που ... κλασικά είναι ψηλά στην προτίμηση των υποψηφίων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με ελάχιστες αυξομειώσεις όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις από τη βαθμολόγηση των γραπτών, όλα δείχνουν μια τάση αύξησης των βάσεων στο πρώτο πεδίο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα τμήματα των νομικών και φιλολογικών τμημάτων.

Οι σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να μείνουν στα περυσινά επίπεδα στην πλειοψηφία τους και ειδικά τα τμήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας, καθώς και η βαθμολόγηση των μαθητών δείχνει ότι κινήθηκαν στον περυσινό μέσο όρο.

Αντίθετα, και εδώ φαίνεται ότι έχει παίξει ρόλο η έκθεση, φαίνεται να υπάρχει μια ελαφρά αποκλιμάκωση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο και ειδικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές, φαρμακευτικές και κτηνιατρικές σχολές.

Σαφή μείωση των βάσεων προβλέπουν οι βαθμολογητές έχοντας την πρώτη εικόνα από τα γραπτά στο 5ο επιστημονικό πεδίο όπου φαίνεται μια σαφής, προς το παρόν, μείωση των βάσεων στα τμήματα οικονομικών επιστημών.

madata

paneladik aithousa math

Στην Ιστορία και τη Φυσική εξετάστηκαν σήμερα Tρίτη (10//6) οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Και τα δύο μαθήματα κατεύθυνσης αναμένεται να είναι και τα τελευταία που θα καθορίσουν την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Τα θέματα της Ιστορίας ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές. Οι ερωτήσεις ήταν συνθετικές που απαιτούν και κριτική ικανότητα και επαρκή άσκηση για την απάντησή τους.

Επιπλέον και στη Φυσική τα θέματα δυσκόλεψαν αρκετά τους υποψηφίους.

Στην Φυσική, μόνο το θέμα Δ ήθελε ιδιαίτερη προσοχή. Σε γενικές γραμμές η δυσκολία και των 4 θεμάτων ήταν ίδια περίπου με πέρυσι. 

Και τα δύο αυτά μαθήματα, είναι αυξημένης βαρύτητας στον υπολογισμό της τελικής βαθμολογίας και συνεπώς οι επιδόσεις των υποψηφίων σε αυτά είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. 

Η αυλαία των εξετάσεων πέφτει την Πέμπτη με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, το οποίο είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, ενώ το Σάββατο 21 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Το silbercity.gr σε συνεργασία με τον ΕΚπαιδευτικό Ομιλο "ΡΟΜΒΟ" σας δίνει όλες τις λύσεις των θεμάτων στα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Για τα σημερινά θέματα και τις λύσεις τους πατήστε ΕΔΩ

panellinies mathites

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις με τα μαθήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Θεωρητική Κατεύθυνση), της Βιολογίας (Θετική Κατεύθυνση), των Αρχών Οργάνωσης και της Χημείας-Βιοχημείας της Τεχνολογικής (Κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) για τους υποψήφιους των γενικών λυκείων.

Πρόκειται για μαθήματα κατεύθυνσης που έχουν ειδική βαρύτητα για την εισαγωγή των υποψηφίων σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. 

Μέχρι στιγμής τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και Βιολογία κρίθηκαν κατανοητά και «βατά», αφού απουσίαζαν οι «παγίδες".

To silvercity.gr σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΡΟΜΒΟΣ σας δίνει καθημερινά τα θέματα και τις προτεινόμενες σε αυτά απαντήσεις.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα σημερινά θέματα καιτις απαντήσεις τους.

paneladik aithousa math

Πανελλήνιες εξετάσεις 2014 σήμερα Δευτέρα σε συνέχεια με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης και τα αρχαία Ελληνικά.

Βατά και χωρίς παγίδες χαρακτηρίζουν καθηγητές και μαθητές τα θέματα σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά.

Αύριο, Τρίτη, οι Πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ (ομάδα Α') με το μάθημα των Μαθηματικών.

Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Το silvercity.gr σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Ομιλο ΡΟΜΒΟΣ σας μεταφέρει πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις

Για τα σημερινά θέματα και τις απαντήσεις τους πατήστε ΕΔΩ.

panellinies

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 6/6/2014.

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ , ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Για να δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις τους που σας παρέχει ο Εκαπιδευτικός Ομιλος ΡΟΜΒΟΣ πατήστε ΕΔΩ

panellinies mathites

Σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ διαγωνίσθηκαν στα Μαθηματικά

Από την Παρασκευή 13/6 ξεκινούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας, θα αναρτηθούν όλα τα θέματα και οι προτεινόμενες απαντήσεις.

Τρίτη 3/6/2014

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τα ΘΕΜΑΤΑ, εκτιμήσεις και προτεινόμενες απαντήσεις

 

paneladik aithousa math

Βατά και χωρίς παγίδες τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων και την δεύτερη ημέρα.

Η Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος, όσο και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τονίζουν σε ανακοινώσεις τους ότι τα θέματα ήταν εύκολα και για διαβασμένους μαθητές.

Συγκεκριμένα η Ένωση, για την βιολογία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα θέματα είναι βατά, κατανοητά, κλιμακούμενης δυσκολίας. Δεν κάλυψαν όμως όλο το εύρος της ύλης :
25% Κεφάλαιο 1, 60% Κεφάλαιο 2 και 15% Κεφάλαιο 3.

Θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ήταν το Β3 και το Δ4 γιατί μπορούσαν να απαντηθούν από μαθητές που είχαν καταλάβει σε βάθος την ύλη που διαπραγματεύονται τα αντίστοιχα θέματα.

ΤΙς απαντήσεις για όλα τα θέματα Βιολογίας, Φυσικής και Μαθηματιών Γενικής Παιδείας δίνει ο εκπαιδευτικος Οργανισμός "ΡΟΜΒΟΣ"

Για να δείτε τις εκφωνήσεις και τις απαντησεις σε όλα τα σημερινά θέματα πατήστε ΕΔΩ

Περισσότερα Άρθρα...