Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τους μικρούς μαθητές, υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους.

Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Σελίδα στο Facebook με τίτλο Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο δημιούργησαν χρήστες των social media λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της έναρξης της σχολικής περιόδου στις 7 Σεπτεμβρίου από την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί σε πλήρη σύνθεση (δηλαδή με όλους τους μαθητές) και με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.), σύμφωνα με την ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων στη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως η κυβέρνηση θα καλύψει τις ανάγκες για μάσκες όλων των μαθητών μέσω των ΟΤΑ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για τοn κορωνοϊό και το άνοιγμα των σχολείων.

Αποφασισμένη παρουσιάζεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου μεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη για τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού στους δήμους.

Στις 7 Σεπτεμβρίου και με όλα τα μέτρα προστασίας θα ανοίξουν τα σχολεία όπως διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open Τv.

Περισσότερα Άρθρα...