aggelatos glyfada

Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το έγκριτο vimaonline.gr, πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε χθες, ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αλλά και ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης από το δημοτικό σύμβουλο της Διοίκησης Παπανικολάου, Δημήτρη Αγγελάτο, κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου της Γλυφάδας. 

Χθες, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ατζέντας του δημοτικού συμβουλίου η διοίκηση έφερε προς συζήτηση ....καταδικαστικό ψήφισμα που αφορούσε στην κατά πληροφορίες πρόθεση του γειτονικού δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης να δημιουργήσει σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων, σε ιδιίκτητη δημοτική του έκταση που βρίσκεται στα σύνορα με τη Γλυφάδα. 

Αναφορά έγινε και σε δημοσίευμα εφημερίδας αλλά και σε πληροφορίες που είχε ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Παπανικολάου σχετικά με την πρόθεση του δήμαρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης να προτείνει στην πολιτεία, την κατασκευή σύγχρονου υπόγειου σταθμού διαχείρισης απορριμάτων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Ο κ. Αγγελάτος, ο μόνος που τοποθετήθηκε από τη συμπολίτευση επί του θέματος, κατηγόρησε τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης ότι...... θέλει να αναβαθμίσει (!) την πόλη του εις βάρος της Γλυφάδας.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΗΘΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ

Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό τα μυαλά κάποιων (προφανώς εννοώντας τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης) έχουν πάρει "αέρα" ενώ απαξίωσε την ιστορία του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παντού στον κόσμο ξέρουν τον δήμο της Γλυφάδας, ενώ εάν αναφέρεις το όνομα "Αργυρούπολη" θα νομίζουν ότι αναφέρεσαι..... σε κάποιο πουλί!!!

Να σημειωθεί πως, στην παραλληρηματική αυτή παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το προεδρείο, αλλά και από την πλευρά του Δημάρχου. 

Αυτούσιο μέρος της ομιλίας του κ. Αγγελάτου: 

"Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, δεν ειναι τυχαίο που ο έντυπος τύπος τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα(...) μπαίνει στην διαδικασία ο κ. Κωνσταντάτος να τους χαρίσει 30 στρέμματα ώστε εκεί να γίνει η συγκομιδή απορριμάτων, ποιο όφελος θα έχουν οι κάτοικοι του Ελληνικού και της Αργυρούπολης από ένα τέτοιο έργο;

Εγώ νομίζω οτι συμβαίνει κάτι άλλο σε όλη αυτή την ιστορία. Αυτό που με απασχολεί εμένα, όταν άρχισε και έγινε γνωστή η επένδυση σε όλο τον κόσμο (...), από τότε πήραν αέρα και τα μυαλά κάποιων, που προσπαθούν με τις ενέργειες που κάνουν, να υποβαθμίσουν την Γλυφάδα και να αναβαθμίσουν το Ελληνικό και την Αργυρούπολη.

Σε οποιοδήποτε μέρος και αν πάτε στον κόσμο και πείτε Άθενς-Γλυφάδα.. την Γλυφάδα την ξέρουν όλοι. Όταν πείτε Αργυρούπολη, νομίζουν ότι μιλάς για κάποιο πουλί κτλ...

Ο δήμαρχος έχει κατά νου άλλα πράγματα... επειδή δεν θέλω να πω κάτι άλλο θα ήθελα να ενημερώσω το σώμα, (...) κάνω ένα αγώνα και αρχίζω και ενημερώνω τον κόσμο για το συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι τώρα οι αντιδράσεις τους είναι ότι είναι πολύ ανήσυχοι και πολύ θυμωμένοι. Μου ζήτησαν να έρθουν σε επαφή με τον δήμαρχο και να κάνουμε ένα δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Προτείνω να γίνει μια επιτροπή αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα νικήσουμε"..

To γεγονός αυτό δείχνει, ότι το εξαιρετικό έργο που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης, έχει  ενοχλήσει τα μάλα την διοίκηση του όμορου αυτού δήμου - και όχι μόνο - που θέλει (-ουν) τον Δ. ΕΛληνικού-Αργυροόπολης να παραμείνει ο άγνωστος φτωχός  και υποβαθμισμένος "συγγενής" των νοτίων προαστίων!! 

Ομως οι καιροί άλλαξαν, τα πρόσωπα και τα δεδομένα άλλαξαν, αλλά μερικοί, ΕΚΤΌΣ, αλλά δυστυχώς και ΕΝΤΟΣ του Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης -  δεν εννοούν ακόμη να το καταλάβουν!!- 

Αλλά αυτό αποτελεί αποκλειστικά δικό τους πρόβλημα.... 

adespota1

Μια σημαντική δωρεά, για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, αποδέχθηκε ο Δήμος Γλυφάδας και ξεκινά άμεσα τη διανομή της, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (ΣΠΑΖ).

Συγκεκριμένα, η εταιρία παραγωγής κρέατος «Νιτσιάκος Α.Ε.», προσέφερε στο Δήμο 1,5 τόνο ζωοτροφών για σκύλους.

Η δωρεά αυτή έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, ο μαθητής Πέτρος Χατζηβασιλείου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χατζηβασιλείου, τελειόφοιτο μαθητή Λυκείου, για την προσπάθεια που έκανε μέσω της ιστοσελίδας Erranimals, ώστε η εταιρία Νιτσιάκος να συνεισφέρει με τη σπουδαία αυτή κίνηση στη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, καθώς και την εταιρία για την προσφορά της.

Ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΖ και κτηνιάτρους της Γλυφάδας, έχει θέσει σε εφαρμογή και υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα για τον εμβολιασμό, την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο.

dara glyfada1

 Με επίτυχία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής (2/9) το Φεστιβάλ Γλυφάδας 2016 

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε τον ειδικά διαμορφωμένο με εξέδρες χώρο στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας για να παρακολουθήσει μια σπουδαία συναυλία με τη μοναδική Φωτεινή Δάρρα και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.

glyfada fest ypodomes

Η είσοδος ήταν ελέυθερη για τους πολίτες, συγκεντρώνοντας όμως παράλληλα τρόφιμα και σχολικά είδη για αυτούς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

glyfada synaylia

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γ. Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά:

"Η προσέλευση είναι πραγματικά πέρα από κάθε προσδοκία και μας γεμίζει με ενθουσιασμό για τη συνέχεια του Φεστιβάλ της πόλης μας. 

Όλοι μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχουμε ανάγκη από μια διέξοδο πολιτισμού, από μια μουσική ανάσα, από μια βραδιά με τραγούδια αγαπημένα. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίζουμε διαρκώς και να ενισχύουμε τις τέχνες και τον πολιτισμό, για όλους. 

Ευχαριστούμε τη Φωτεινή, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και το υπέροχο κοινό για την αποψινή βραδιά.

Συνεχίζουμε".

glyfada progr festibal

peripoliko

Νύχτα θρίλερ έζησε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Γλυφάδα ζευγάρι επιχειρηματιών ιδιοκτητών κρεοπωλείου.

Δυο δράστες εισέβαλαν στο σπίτι τους παραβιάζοντας πλαϊνή πόρτα. Έπιασαν το ζευγάρι στον ύπνο και τους αιφνιδίασαν .

Χρησιμοποιώντας ζώνες έδεσαν τον 50χρονο επιχειρηματία απειλώντας τον να τους υποδείξει πού βρίσκονται τα χρήματα. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο σπίτι, άρπαξαν όμηρο την 47χρονη σύζυγό του.

Με ψυχραιμία, έχοντας «μελετήσει» όλες τις λεπτομέρειες την ανάγκασαν να τους οδηγήσει στο κρεοπωλείο σε κεντρικό σημείο της Γλυφάδας από όπου απέσπασαν τα χρήματα.

Επέστρεψαν την γυναίκα δεμένη στο σπίτι της και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν.

girokomeio

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι στο πρώτο Αστυνομικό Τμήμα Γλυφάδας ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, για τα χθεσινά συμβάντα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων που εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ηλικιωμένων ανθρώπων.

«Γίναμε μάρτυρες εικόνων που δεν τιμούν την κοινωνία μας και τις παραδόσεις μας, εικόνων εκδίωξης και αποβολής ηλικιωμένων ανθρώπων από μία δομή φιλοξενίας, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωσή τους, χωρίς πρόνοια για την ομαλή και με ασφάλεια απομάκρυνσή τους και χωρίς φροντίδα για την αξιοπρεπή μεταφορά τους σε άλλες δομές», τόνισε ο κ. Παπανικολάου μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς.

«Είναι αυτονόητο ότι τηρούμε αυστηρή ουδετερότητα στη διένεξη μεταξύ του ιδιοκτήτη και του μισθωτή του ακινήτου. Είναι εξίσου αυτονόητο ότι όποιος έχει την ευθύνη για τα απαράδεκτα και προσβλητικά συμβάντα πρέπει να λογοδοτήσει».

Ειδικότερα, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έγινε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης απόφασης που διατάσσει την απόδοση του μίσθιου ακινήτου στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη, λόγω οφειλών του μισθωτή.

Στο ακίνητο αυτό στεγάζεται η ιδιωτική πρότυπη μονάδα ηλικιωμένων «Άγιος Γεώργιος», με 150 περίπου ενοίκους. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης της απόφασης και στο πλαίσιο αυτής, ο δικαστικός επιμελητής επέβαλε την απομάκρυνση των ηλικιωμένων ενοίκων της μονάδας, οι οποίοι, όπως και οι οικογένειές τους, αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν γνώριζαν τίποτα για τη διένεξη μεταξύ μισθωτή και ιδιοκτήτη.

Ως αποτέλεσμα, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την απομάκρυνση ούτε είχαν φροντίσει να αναζητήσουν χώρο στον οποίο πιθανώς θα μπορούσαν να μεταφερθούν.

Ακολούθησαν σκηνές οι οποίες δεν αρμόζουν σε μία κοινωνία με στοιχειώδη σεβασμό στην τρίτη ηλικία. Οι ηλικιωμένοι ένοικοι της μονάδας, πολλοί εκ των οποίων πάσχουν από νόσους που προκαλούν σοβαρά κινητικά προβλήματα ή από τη νόσο Αλτσχάιμερ, μεταφέρθηκαν άρον άρον εκτός του κτιρίου, περιμένοντας στο δρόμο να έρθουν οι συγγενείς τους ή τα κοντινά τους πρόσωπα.

Κάποιοι μάλιστα που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων παραμένουν ακόμα στο ακίνητο, χωρίς κανείς αρμόδιος να έχει την επιμέλειά τους.

astynomia

Ένα πραγματικό θρίλερ έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής στη Γλυφάδα όπου δύο μικρά παιδιά λίγο έλειψε να πέσουν θύματα απαγωγής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star, τα παιδιά, ηλικίας εννέα και 12 ετών, προσπάθησαν να περάσουν το πεζοφαναρο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης για να επισκεφτούν τη θεία τους, όταν ξαφνικά μια μελαμψή γυναίκα -περίπου 55 ετών-, η οποία φορούσε ένα μωβ φόρεμα, προσπάθησε να τα αρπάξει.

Η γυναίκα πήρε στην αγκαλιά της το ένα από τα δύο παιδιά και τότε στο σημείο έφτασε και ένα άσπρο βανάκι με φιμέ τζάμια. Τα αδέρφια άρχισαν να κλωτσούν και να φωνάζουν όταν η γυναίκα προσπάθησε να τα βάλει στο όχημα και -ευτυχώς- τις κραυγές τους άκουσε ένας άντρας ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του.

Και αυτός με τη σειρά του άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα η γυναίκα να πανικοβληθεί, να μπει στο βαν και να εξαφανιστεί.

Τότε, τα παιδιά άρχισαν να τρέχουν πίσω από το λευκό όχημα φωνάζοντας «αυτό είναι, αυτό είναι» και έφτασαν μέχρι το σπίτι της θείας τους, στην οποία προσπάθησαν να εξηγήσουν τι είχε συμβεί.

Αμέσως ενημερώθηκε για την υπόθεση η αστυνομία και ξεκίνησαν έρευνες σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό του οχήματος και της γυναίκας οι οποίες, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποτέλεσμα.

theodoropoulos dimarxos

Απεβίωσε χθες ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος. 

Ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και η καταγωγή του ήταν από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και εκλέχτηκε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών.

Διετέλεσε δικηγόρος παρά  Άρειω Πάγο και Συμβούλιου Επικρατείας και πρόεδρος του Συνδέσμου δικηγόρων της Εμπορικής Τράπεζας. 

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Αντιδήμαρχος και Δήμαρχος Γλυφάδας (2007-2010).

Θήτευσε ως πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Γλυφάδας.

Διετέλεσε πρόεδρος του ιδρύματος Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Χρυσούλας Βαρβαρέσου» ενώ υπήρξε μέλος της επιστημονικής ομάδας στήριξης του Κοινοβουλευτικού έργου της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα ήταν αντιπρόεδρος της «Νέας Πορείας» Γλυφάδας. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου την Τρίτη 7/6 στις 15:30.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Περισσότερα Άρθρα...