Δυνατότητα νέων προσλήψεων καθαριστριών στα σχολεία για το έτος 2020 – 2021 από τους Δήμους -Αλλαγές και για σχολικά κυλικεία 

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Tools

Τροπολογία, με οκτώ άρθρα, που ρυθμίζουν θέματα των ΟΤΑ κατατέθηκε στο ν/σ του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια. Με την τροπολογία, μεταξύ άλλων:

 -Δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον υπαλλήλους καθαρισμού και

-Να ρυθμίσουν τα μισθώματα στα κυλικεία των σχολείων που έχουν υποστεί ζημίες από την πανδημία.

Συγκεκριμένα:

Στο άρθρο 1 προβλέπεται ότι μέχρι τρεις Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) θα μπορούν να λειτουργούν, πλέον, σε κάθε Περιφέρεια. Με την τροπολογία τίθενται συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως η απόφαση να έχει ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάθε ΦΟΔΣΑ να μετέχουν πέραν του ενός, Δήμοι όμοροι, να υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής εντός των διοικητικών ορίων που καλύπτουν οι Δήμοι που μετέχουν στον ΦΟΔΣΑ. Κάθε Δήμος θα μπορεί να μετέχει σε έναν ΦΟΔΣΑ.

Με το άρθρο 2, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ορίζεται ότι οι αποφάσεις για τον καθορισμό μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) των αρμοδίων οργάνων ισχύουν έως την αντικατάσταση τους, ανεξάρτητα εάν είχε προβλεφθεί μικρότερη διάρκεια ισχύος.

Με την παρ. 2 ρητώς εξαιρούνται από την καταβολή εξόδων παράστασης οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ν.π.δ.δ. των Δήμων οι αμειβόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου.

Με το άρθρο 3 δίνεται η δυνατότητα, λόγω αυξημένων αναγκών καθαριότητας συνεπεία της εκδηλούμενης πανδημίας, ειδικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021 οι Δήμοι να μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις μίσθωσης έργου για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, με τους όρους σύναψης που ίσχυαν κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020, χωρίς της έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 (Α’ 280), σε αριθμό έως 20% των εγκεκριμένων θέσεων με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔΦ.ΕΓΚΡ./134/15827/19.8.2020 απόφαση έγκρισης, κατά παρέκκλιση οποιασδήποτε άλλης διάταξης για την ταχύτητα των σχετικών διαδικασιών.