Οικολόγοι: "Ψέμματα και ... "Σχιζοφρένειες" Συριζαίου που εκθέτουν τον Αλ.Τσίπρα"!

Άρθρα
Tools

oikologoi prasinoi logo

Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων , προέκυψε και ένα κείμενο - αρθρογραφία στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, (σε έντυπο που είναι φίλα προσκείμενο στον Αλέξη Τσίπρα) με ψέμματα κατά των Οικολόγων Πράσινων και με μία σχιζοφρενική προσέγγιση των πραγμάτων. Ο λόγος για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σχίζα ο οποίος έγραψε σωρεία αναληθών γεγονότων στην έγκριτη εφημερίδα το "Ποντίκι".

Και πραγματικά είναι σπάνιο γεγονός να ασχολείται ένα στέλεχος κόμματος με την εσωκομματική διαδικασία ενός άλλου κόμματος. Και είναι ακόμα πιο περίεργο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολούνται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα, να ασχολούνται με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ που είναι ένα κατεξοχήν αντισυστημικό κόμμα.

Είναι προφανές ότι η στάση αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα. Διότι δεν είναι δυνατόν, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να προσεγγίσουν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ για συνεργασία και την ίδια ώρα κάποια άλλα στελέχη να γράφουν αισχρά ψέμματα σε σοβαρές εφημερίδες που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Άραγε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός με τέτοια πολιτική ανηθικότητα στοχεύει να κυβερνήσει αν κερδίσει τις εκλογές;

Ο Γ. Σχίζας έγραψε ψέμματα ότι ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Βαγγέλης Πισσίας είναι γραμμένος στο κόμμα μόλις δύο εβδομάδες, προσπαθώντας να πλήξει την εκλογή του. Ακόμα και έτσι να ήταν ο κ. Σχίζας (που είναι σε άλλο κόμμα) τι πρόβλημα έχει; Προφανώς όμως και δεν ισχύει, ο άνθρωπος είναι χρόνια μέλος του κόμματος, ενώ στο καταστατικό του κόμματος λέει ρητά ότι για να έχει κάποιος τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι πρέπει να είναι γραμμένος και οικονομικά τακτοποιημένος τουλάχιστον 3 μήνες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έκαναν μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά ούτε να σκεφτεί. Έβαλαν κάλπες σε όλη την Ελλάδα και τα μέλη ψήφισαν αμεσοδημοκρατικά τον επικεφαλή και το υπόλοιπο ευρωψηφοδέλτιο.

Έγραψε ψέμματα ότι ο Β. Πισσίας είναι ένα άτομο απολύτως άσχετο με την ακτιβιστική οικολογία. Και ας ξέρει ο κ. Σχίζας ότι ο Βαγγέλης Πισσίας είναι ο επικεφαλής στο Καράβι για τη Γάζα, το οποίο αποτελεί από τις κορυφαίες σύγχρονες ακτιβιστικές πράξεις. Μάλιστα στα ταξίδια του έχει φιλοξενήσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όλοι θυμόμαστε την επίθεση που δέχτηκε από τους Ισραηλινούς όταν πήγαιναν τρόφιμα και φάρμακα στους Παλαιστήνιους. Αν ανατρέξει ο ακτιβιστής του καναπέ κ. Σχίζας, στα δελτία τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό αυτό, θα πάρει την απάντησή του για την ακτιβιστική δράση του Β. Πισσία.

Έγραψε ψέμματα ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν έχουν πάρει θέση για τα μνημόνια. Κι όμως η αλήθεια είναι ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν απορρίψει από τον Απρίλιο του 2010 το μνημόνιο επίσημα και κατηγορηματικά. Το 2011 επαναβεβαίωσαν αυτή την άποψη όπως και στο συνέδριο του 2013. Υπάρχουν Δελτία Τύπου, πολιτικές αποφάσεις, κείμενα πολιτικής συγκυρίας αλλά και επίσημες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ που αποδεικνύουν ότι ο κ. Σχίζας δεν λέει την αλήθεια για ένα πολύ σοβαρό πολιτικό θέμα. Και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Αλέξη Τσίπρα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν συναντηθεί με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στο παρελθόν σε κοινές αντιμνημονιακές πορείες.

Ο κ. Σχίζας κάνει επίσης μία ... Σχιζοφρενική προσέγγιση για τα νέα μέλη που έχουν γραφτεί στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ και παλαιότερα ανήκαν σε άλλους χώρους. Τον ενοχλεί που από τον έναν πολιτικό χώρο πάνε στον άλλον. Η ... Σχιζοφρενική προσέγγιση είναι ότι το λέει αυτό ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα στο οποίο έχει κάνει γιουρούσι το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Δεν ενοχλούν τον οικολόγο κ. Σχίζα οι Μητρόπουλος, Πάντζας, Αθανασίου, Κουρουπλής, Σακοράφα και εκατοντάδες άλλα στελέχη που ήταν βουλευτές ή υψηλόβαθμα στελέχη άλλων κομμάτων. Τον ενοχλούν οι νεολαίοι που έχουν έρθει στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ. Τόση υποκρισία...

Είναι προφανές, ότι η πολιτική αντεπίθεση των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για την είσοδο τους στη Βουλή και την Ευρωβουλή έχει θορυβήσει πολλές συνιστώσες της πολιτικής ζωής. Πολλά εγχώρια και διεθνή λόμπι δεν θέλουν τους αντισυστημικούς και ανυπότακτους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Είναι όμως τρομερά αξιοπερίεργο (σε επίπεδο ... παρεξήγησης) τα επιχειρήματα των εργολάβων και των λόμπι που κυνηγούν τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, να εκφράζονται επίσημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα εξόφθαλμα ψέμματα. Εδώ κάτι δεν πάει καλά...

Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Σχίζα, πάντως εκτός από τα ανυπόστατα που γράφει για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, καταλάβαμε δύο σημαντικούς λόγους που τον έχει δίπλα του ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ένας είναι ότι στον κ. Σχίζα αρέσει ο Γούντι Άλεν. Ο άλλος είναι το ... κληρονομικό χάρισμα που έχει, αφού συνεχώς αναφέρει αυτά που ΘΑ κάνουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ στο μέλλον. Μόνο που στο πνεύμα των ημερών αυτά που προβλέπει μοιάζουν περισσότερο με ΚΑΖΑΜΙΑ για να ευθυμήσουμε. Διότι όπως λέει και ο Γούντι Άλεν (και ξέρει καλά ο κ. Σχίζας) η Κωμωδία ισούται με την Τραγωδία συν τον ανάλογο χρόνο.

Κώστας Καλογράνης, 

Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων