Οι ανδρείοι και τα λάθη

Άρθρα
Tools

akropoli sineew ee eladas

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν χωρίς παρατράγουδα και πραγματικά πιστεύω πως πρόκειται για άθλο, αφού η προεκλογική εκστρατεία είχε μπόλικο μίσος, δημιούργησε έχθρες και κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Και αναφέρομαι στην επιτυχία της ναζιστικής οργάνωσης να καταλάβει την τρίτη θέση με τη «βοήθεια» του από μηχανής Θεού, ιδρυτή του ανύπαρκτου Κινήματος, ο οποίος έκοψε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, στερώντας τους την επικράτηση επί της ΧΑ. Η τρίτη θέση των ναζί αποτελεί ηχηρό χαστούκι στους πολιτικούς και προσβολή για τον λαό μας. Είναι άλλη μία επιτυχία των διεφθαρμένων πολιτικών μας...

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός και οι ευχές όλων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες, πρέπει να τον συνοδεύουν. Διότι αν αποτύχει, το κόστος για την πατρίδα μας θα είναι τεράστιο και η χώρα θα επιστρέψει στις εποχές του 2009 και του 2010, όταν είχαμε γίνει περίγελος σε διεθνές επίπεδο, λόγω ακριβώς των αποφάσεων των πολιτικών.

Η πτώχευση τότε αποφεύχθηκε με τα δανεικά του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, αλλά τώρα μπορεί να μας αφήσουν να πέσουμε στον γκρεμό, αφού -κακά τα ψέματα- δεν επηρεάζονται τόσο και δεν τους προκαλεί φόβο η οικονομική καταστροφή του ελληνικού λαού.

Οι υπουργοί του κ. Τσίπρα ξεκίνησαν άσχημα, υπέπεσαν σε απανωτά φάουλ και υποσχέθηκαν φούρνους και παξιμάδια στους πολίτες. Προσλήψεις, αυξήσεις και φορολογικές ελαφρύνσεις που αδυνατούν να υλοποιήσουν, διότι απλά λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Σε αυτό ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνος του. Ούτε εμείς μπορούμε άλλο τους δανειστές, ούτε αντέχουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς τους.

Να φύγουν επιθυμούμε και να μην ξανάρθουν. Απλώς φοβάμαι πως όλες αυτές οι παροχές και οι διακηρύξεις επιμηκύνουν την παραμονή τους στη χώρα και δεν θα μας επιτρέψουν να ανασάνουμε, να δημιουργήσουμε και να αναπτυχθούμε.

Είχα υποστηρίξει προεκλο­γικά, και το υποστηρίζω και τώρα, ότι η έξοδος από το Μνημόνιο και την εξαθλίωση, αν δεν γίνει συμφωνημένα και συντεταγμένα, θα φέρει μεγαλύτερη δυστυχία. Μακάρι να μην το είχε κάνει ο κ. Παπανδρέου, αλλά το διέπραξε και είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να αλλάξει με τσαμπουκά. Δεν είναι ντροπή να δει κανείς την πραγματικότητα ως έχει. Ανδρεία δείχνει η συνειδητοποίηση του λάθους..

Mιχ. Ιγνατίου