Ιατρικό θαύμα! Νίκησε τον καρκίνο με "εμβόλιο"!

Γενικά
Tools

rozenberg

Ένα ιατρικό θαύμα και μια τεράστια νίκη κατά του καρκίνου πέτυχαν γιατροί στις ΗΠΑ, καθώς κατάφεραν να κάνουν «σκόνη» όγκους σε πνεύμονα και συκώτι από γυναίκα που βρισκόταν… ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία που ακολουθήθηκε έγινε με κύτταρα από το δικό της ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία οι γιατροί τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο και στην συνέχεια τα έβαλαν πίσω στον οργανισμό της με ένεση.

«Άλμα προς τον πολυπόθητο στόχο του θεραπευτικού εμβολίου για τον καρκίνο με τη χρήση των δικών μας, προσωπικών κυττάρων» χαρακτήρισαν τη ελπιδοφόρα μέθοδο οι επιστήμονές.

Η γυναίκα που νίκησε τον καρκίνο είναι η 45χρονη Μελίντα Μπατσίνι, τραυματιοφορέας και μητέρα έξι παιδιών. Πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2012, ο γιατρός της, την ενημέρωσε ότι της απομένουν μόνο λιγοστοί μήνες ζωής. Ο καρκίνος που είχε εμφανιστεί αρχικά στη χολή της είχε δώσει μεταστάσεις στον πνεύμονα αλλά και το συκώτι. Οι χημειοθεραπείες είχαν πάψει να έχουν αποτέλεσμα και οι όγκοι αναπτύσσονταν ταχύτατα σε τρία σημαντικά λειτουργικά όργανα.

Τότε ήταν που ο Στίβεν Α. Ρόζενμπεργκ, ο καθηγητής Ογκολογίας και Ανοσολογίας στο Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, αποφάσισε να δοκιμάσει μια σχετικά νέα και πολλά υποσχόμενη μέθοδο που ονομάζεται ανοσοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι θα «εκπαίδευε» τον οργανισμό μας  για να νικήσει τον καρκίνο, δηλαδή μια μέθοδο παρόμοια με αυτή του κλασικού εμβολίου.

Η Μελίντα είναι καλά και έχει ήδη επιστρέψει στην καθημερινότητα της. Η ίδια υποστηρίζει ότι τώρα μπορεί και πάλι να βγάζει βόλτα τον σκύλο της, να παίζει με τις κόρες της και ζει έντονα την κάθε της μέρα!

star