Νεκρώνει την Πέμπτη η δημόσια Υγεία...

Γενικά
Tools

nosokomeio-eisodos stop

Στάση εργασίας από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Ιατρικό Σύλλογο, τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και άλλους φορείς, με συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή .

Τετράωρη στάση εργασίας 11πμ-3 μμ θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι συντονίζουν τη δράση τους με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13.00 και πορεία προς τη Βουλή.

Αίτημα των υγειονομικών φορέων η απόσυρση του νομοσχεδίου «που διαλύει την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας , αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Κατεδάφιση...»

Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταγγέλλουν την κυβέρνηση «για κατεδάφιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του δημόσιου τομέα υγείας, για τη νέα επίθεση στις άδειες τσέπες των πολιτών που αφορά δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», κάνοντας λόγο, «για υγειονομική γενοκτονία που συντελείται στη βωμό των μνημονιακών συμβάσεων».

Υπενθυμίζεται πως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αποχώρησαν από τον διάλογο με το υπουργείο Υγείας, καταγγέλλοντάς τον ως προσχηματικό και υποκριτικό, κάτω από εμμονές, ακαμψίες και απειλές. Οι γιατροί βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου και μετά τις επικίνδυνες προσεγγίσεις του υπουργείου προτίθενται να σταματήσουν μόνον αν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

efsyn