Επένδυση που ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζει το Χόλυγουντ ...στη Σύρο

Showbiz - Music
Tools

syros

Επένδυση που ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ σχεδιάζεται στη Σύρο. Στην αρχόντισσα των Κυκλάδων, ο Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Μπερνστάιν παρουσίασε την πρότασή του για τη δημιουργία σχολής κινηματογράφου και στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών.

Η σχολή θα λειτουργήσει σε περίπου έναν μήνα και όπως τόνισε ο Στίβεν Μπερνστάιν σε συνέντευξη Τύπου, στόχος του είναι να έχει φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι θα σπουδάζουν δωρεάν, καθώς και από άλλες χώρες οι οποίοι θα πληρώνουν κάποια δίδακτρα». Ανέφερε ακόμη ότι στόχος τους είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος ανέφερε ακόμη πως σκοπεύει να διδάσκει ο ίδιος στη σχολή, μαζί με άλλους εκπαιδευτές από το Χόλυγουντ, το Λονδίνο και την Αθήνα, τονίζοντας ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για διδασκαλία στη χώρα μας.

Τα μαθήματα, όπως είπε, σε αρχικό στάδιο τουλάχιστον, δεν θα ξεπερνούν τις δυο βδομάδες και θα έχουν μια γενική εισαγωγή. Αν και έχει βρεθεί ο χώρος της σχολής, δεν τον ανακοίνωσε μέχρι να επιβεβαιωθεί, όσο για τις διαλέξεις τόνισε ότι αυτές θα μεταδίδονται ζωντανά στα νησιά.

Στη συνέντευξη που είχε ως θέμα την «Πρόταση δημιουργίας Σχολής Κινηματογράφου & στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών στη Σύρο» συμμετείχαν, εκτός από τον παγκοσμίου φήμης κινηματογραφιστή, ο οποίος κατέθεσε και την πρόταση πριν από περίπου έναν χρόνο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γεώργιος Λεονταρίτης και ο Τσαρλς Λι, καλλιτεχνικός διευθυντής διάσημων κινηματογραφικών παραγωγών, όπως ο «Τιτανικός», αλλά και εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο.

madata