Π. ΦΑΛΗΡΟ: Θεμελιώθηκε το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 10 εκ €!!

Παλ. Φαλήρου
Tools

Ένα μήνα μετά την τελευταία του επίσκεψη στο εργοτάξιο κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, για την επίβλεψη της προόδου των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επέστρεψε, για να θέσει το θεμέλιο λίθο, μαζί με το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. 

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμύρια Ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσεο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρέστησαν, ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι συνέβαλαν με ενέργειές τους στην επιτάχυνση της έναρξης κατασκευής του έργου. 

Επίσης, το "παρών" έδωσαν οι Δήμαρχοι Αλίμου, κ. Θάνος Ορφανός, Νέας Σμύρνης, κ. Σταύρος Τζουλάκης, Καλλιθέας, κ. Κώστας Ασκούνης και οι γνωστοί Ολυμπιονίκες Χρήστος Παπανικολάου και Πέτρος Γαλακτόπουλος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί το έργο αυτό το κατασκευάζουμε μαζί με το Δήμο για τη νέα γενιά. Και αυτό επιβεβαιώνεται με την παρουσία εδώ σήμερα τόσων παιδιών, παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό.

Το γήπεδο αυτό δεν είναι το μόνο αθλητικό έργο που κατασκευάζουμε στην περιοχή. Σειρά έργων υλοποιούνται από πόρους της Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Δ. Χατζηδάκης, αφού έκανε εκτενή αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, καθώς η πολιτεία αδυνατούσε να το επιχορηγήσει, ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά του τον κ. Σγουρό και την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κα. Μπακογιάννη για τη δική τους συνεισφορά.

Το έργο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. 

Κατά την κατασκευή του πρόκειται να απασχοληθούν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. 

Το συγκεκριμένο αθλητικό συγκρότημα, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα, θα αποτελέσει το σημαντικότερο αθλητικό κέντρο στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές. 

Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 1.200 θέσεων,ενώ στον περιβάλλοντα χώρο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή:

  • Δύο κτιρίων αποδυτηρίων, το ένα από τα οποία θα διαθέτει και χώρους υγιεινής κοινού.
  • Τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου διαστάσεων 40x64 για αγώνες μικρών ηλικιών (ακαδημίες).
  • Υποσταθμoύ ΔΕΗ.
  • 145 θέσεων στάθμευσης.
  • Σκιάστρου θεατών.