19-21/6 Αγ. Δημήτριος: Άκου το ρυθμό της πόλης. Κάνε τη Μουσική, γίνε η Γιορτή!

Αγ. Δημητρίου
Tools

eyrop giort mousik


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πόλη του Αγίου Δημητρίου μπαίνει στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής!

Φρέσκες μουσικές και ήχοι, από νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες της πόλης του Αγ. Δημητρίου και όχι μόνο, θα κατακλύσουν και φέτος την πλατεία του μετρό Δάφνης.

Για ένα βράδυ μόνο, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, η κεντρική, πολυσύχναστη και ζωντανή πλατεία του Μετρό, θα πάρει χρώμα από τις μουσικές των καλλιτεχνών:

  • Τα κιθαριστικά σύνολα του Ωδείου του Δήμου μaς
  • Χάρτινοι Ήρωες
  • Κρυστάλλινες Σκιές
  • Δημήτρης Λάμπος και οι Dark Lights
  • Κυριάκος Χαμπίδης και Whatever

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής

Από τις 19 έως τις 21 Ιουνίου, για 14η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με εκατοντάδες πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πώς ξεκίνησαν όλα; Το 1982, την 21η  Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού Jack Lang και την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Γιορτή της Μουσικής, με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους».

Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους, όπου με την υποστήριξη των τοπικών αρχών κατακλύζουν δημόσιους χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.ά. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Εκδηλώσεις από κλασσική, τζαζ, ροκ, ηλεκτρονική μέχρι και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται δωρεάν στο κοινό, καθώς το κόστος των συναυλιών καλύπτεται  από τους υποστηρικτές της Γιορτής.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής Ελλάδος έχει ως αποστολή την προώθηση της Γιορτής της Μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής (ΕΓΜ) καθιερώνονται Πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις (29 το 2012).

Ο Άγιος Δημήτριος συμμετέχει στο Δίκτυο των πόλεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύοντας με επιτυχία μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες από την πόλη μας κυρίως, αλλά και τις ευρύτερες περιοχές.