Αντιμέτωποι με την οργή γονέα μαθήτριας 12 ετών βρέθηκαν η υπεύθυνη για θέματα Covid του Γυμνασίου στον Αλμυρό και η διεύθυνση του σχολείου, όταν κλήθηκαν να διαχειριστούν την κατάσταση μετά την εμφάνιση θετικού κρούσματος και ακολούθησαν το πρωτόκολλο ασφαλείας για την πανδημία, ζητώντας rapid tests απ’ όλα τα παιδιά του Τμήματος.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα edupass.gov.gr, το νέο εργαλείο για την την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά του κορωνοϊού και την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των Πανεπιστημίων. 

Εσωτερική «αστυνομία» με επικεφαλής τον Πρύτανη και 10 αρμοδιότητες δημιουργεί το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ την ίδια ενέργεια -που έχει προβλεφθεί στον ν.4777/2021″Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις»- ετοιμάζονται να ακολουθήσουν και άλλα ιδρύματα.

Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων σε ανήλικους αυξάνεται, «φουντώνει» η συζήτηση αναφορικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, με το σημαντικό ερώτημα να αφορά το πότε θα πρέπει να κλείνει ένα τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάποια πανεπιστήμια θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν καλύτερα για την ορθή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορoνοϊού.

Ακόμα ένα τμήμα δημοτικού σχολείου, το τρίτο κατά σειρά, έκλεισε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν πολλοί μαθητές στο δημοτικό σχολείο στο Μούλκι Κορινθίας, με αποτέλεσμα η σχολική τάξη να κλειδώσει, λόγω διασποράς.

Ενας από τους πρώτους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που έλαβε το χαρτί της αναστολής γιατί δε δεχόταν να υποβληθεί σε rapid test λέει:

Περισσότερα Άρθρα...