Φοιτητικές εκλογές: Στα όρια της αυτοδυναμίας η ΔΑΠ στα ΑΕΙ - Ούτε..... 1% για την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

foititikes dap

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 33η χρονιά, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις φοιτητικές εκλογές, από τις οποίες δεν έλειψαν ούτε φέτος τα «παρατράγουδα».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις 23:30 «όσο προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων, τόσο παγιώνεται η απόλυτη κυριαρχία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, καταγράφοντας την 33η συνεχόμενη νίκη της».

Η ΔΑΠ στο 49% στα ΑΕΙ, 55% στα ΤΕΙ

Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται περίπου στο 42% των συλλόγων στα Πανεπιστήμια και το 50% των συλλόγων στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κυμαίνεται στο 49% στις κάλπες των Πανεπιστημίων και ξεπερνά το 55% στα ΤΕΙ, έχοντας βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή διπλή αυτοδυναμία.

Στα Πανεπιστήμια η ΠΚΣ παγιώνεται ως δεύτερη δύναμη με ποσοστό που κυμαίνεται γύρω στο 20%. Η ΕΑΑΚ βρίσκεται στο 9%, η ΠΑΣΠ στο 8%, ενώ περίπου 13% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

Στα ΤΕΙ δεύτερη δύναμη είναι πάλι η ΠΚΣ με παρόμοιο ποσοστό, η ΠΑΣΠ κινείται στο 9% και 10% καταγράφουν διάφορα αυτόνομα σχήματα.

«Ούτε 1% η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ»

Για άλλη μια χρονιά, το BLOCO, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Τα αποτελέσματα που δίνει η ΠΣΚ

Σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που έδωσε νωρίτερα η Πανσπουδαστική, σε 107 από τα 198 ΑΕΙ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει το 36,08% και σε 20 από τα 49 ΤΕΙ συγκεντρώνει το 47,44%.

Αποτελέσματα φοιτητικές εκλογές ΑΕΙ

Τα αποτελέσματα που έδωσε η ΠΣΚ στα ΑΕΙΑποτελέσματα φοιτητικές εκλογές ΤΕΙ
Τα αποτελέσματα της ΠΣΚ για τα ΤΕΙ